شرایط حقوقی عمل زیبایی زنان شوهردار چیست؟

شرایط حقوقی عمل زیبایی زنان شوهردار چیست؟

شرایط حقوقی عمل زیبایی زنان شوهردار چیست؟

شرایط حقوقی عمل زیبایی زنان شوهردار چیست؟ آیا اجازه شوهر برای عمل زیبایی زنان ضروری است؟ در چه مواردی اذن شوهر برای عمل زیبایی زن لازم می باشد؟ آیا پرداخت هزینه عمل زیبایی جزء نفقه محسوب می شود؟ اگر زن علی رغم عدم موافقت شوهر خود اقدام به عمل زیبایی کند آیا به معنای عدم تمکین خواهد بود؟ امروزه انجام عمل های زیبایی در تمامی انواع آن افزایش قابل توجهی داشته است. از طرفی، مباحث حقوقی گوناگونی از جمله شرایط حقوقی عمل زیبایی زنان شوهردار مطرح می شوند که در این مقاله بدان می پردازیم. به همین خاطر در آغاز این مقاله به رایج ترین سوالاتی که افراد از متخصصین موسسه حقوقی وکلای تلفنی می پرسند، اشاره داشتیم. پس با یکی دیگر از مجموعه مقالات ما همراه باشید تا به صورت کامل و تفصیلی با شرایط حقوقی عمل زیبایی زنان شوهردار آشنا شویم.

 

 

هزینه مشاوره حقوقی

آیا برای عمل زیبایی زن رضایت شوهر لازم است؟

در اولین گام برای آشنایی با شرایط حقوقی عمل زیبایی زنان شوهردار بایستی به این سوال پاسخ دهیم که آیا رضایت شوهر برای عمل زیبایی زنان الزامی است یا خیر؟ فارغ از اینکه فقها برای این سوال چه پاسخی در نظر گرفته اند، بایستی بگوییم اثری از ضرورت کسب اجازه از شوهر برای عمل زیبایی زنان متاهل در قوانین و مقررات فعلی وجود ندارد. در واقع با توجه به اصل «تسلط کامل افراد بر بدن خویش» می توان گفت که زنان متاهل نیازی به کسب اجازه از شوهر خود برای انجام عمل های زیبایی نخواهند داشت. در واقع بایستی بگوییم بانوان پس از رسیدن به سن 18 سالگی اعم از اینکه مجرد باشند یا متاهل برای انجام اینگونه عمل ها نیازی به کسب اجازه از ولی یا شوهر خود ندارند.

شما می توانید جهت کسب اطلاع از شرایط حقوقی عمل زیبایی زنان شوهردار از طریق مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان با ما در ارتباط باشید. لازم به ذکر است که خدمات حقوقی وکلای تلفنی به صورت شبانه روزی و در تمامی ایام هفته حتی تعطیلات رسمی ارائه می گردد.

 

 

جراخی زیبایی زنان

 

در چه مواردی اذن شوهر برای عمل زیبایی زن لازم است؟

یکی دیگر از سوالاتی که متقاضیان آشنایی با شرایط حقوقی عمل زیبایی زنان شوهردار از ما می پرسند این است که در چه مواردی کسب اجازه از شوهر برای عمل زیبایی زنان متاهل ضروری است؟ در پاسخ به این سوال بایستی بگوییم همانطور که گفته شد، الزامی برای کسب اجازه از شوهر برای عمل زیبایی زنان متاهل وجود ندارد. با این حال قانونگذار زوجین را به حسن معاشرت دعوت کرده است. حسن معاشرت بدین معناست که زوجین با احترام به یکدیگر در راستای حفظ بنیان خانواده تلاش کنند. در نتیجه از نظر اخلاقی بهتر است زنان متاهل برای انجام عمل های زیبایی با شوهر خود مشورت داشته باشند. شما می توانید جهت دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از برترین وکلای ایران با شماره 09212242670 و یا 02147625900 تماس حاصل نمایید.

 

آیا هزینه زیبایی زن جزء نفقه محسوب می شود؟

یکی دیگر از مهمترین سوالاتی که پیرامون شرایط حقوقی عمل زیبایی زنان شوهردار پرسیده می شود این است که آیا پرداخت هزینه عمل های زیبایی زنان جزء نفقه محسوب شده و پرداخت آن برای مرد ضروری می باشد؟

در ابتدا بایستی بگوییم ماده 1107 قانون مدنی، نفقه را اینگونه تعریف کرده است: «نفقه عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، البسه، غذا، اثاث منزل و هزینه های درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مرض». با توجه به اینکه پرداخت هزینه های درمانی و بهداشتی در این ماده ذکر شده، شاید اینگونه به نظر برسد که پرداخت هزینه های عمل زیبایی بر مرد واجب و جزء نفقه محسوب خواهد شد. در صورتی که این تصور اشتباه است. در واقع منظور قانونگذار از پرداخت هزینه های درمانی و بهداشتی، پرداخت هزینه های مربوط به آن دسته از عمل هایی است که برای سلامتی زوجه ضروری خواهد بود. در صورتی که عمل های زیبایی دارای چنین وصفی نمی باشند.

 

 

مشاوره حقوقی ازدواج
مشاوره حقوقی خانواده
راهنمای نگارش انلاین
درباره ما 

 

آیا عمل زیبایی زن علی رغم مخالفت شوهر به معنای عدم تمکین است؟

همواره این سوال در ذهن متقاضیان بررسی شرایط حقوقی عمل زیبایی زنان شوهردار وجود دارد که آیا انجام عمل زیبایی علی رغم مخالفت شوهر به معنای عدم تمکین خواهد بود؟ در واقع تمکین را می توان در دو معنای عام و خاص تقسیم بندی نمود. تمکین عام به صورت کلی بدین معناست که زوجه، ریاست مرد در خانواده را پذیرفته باشد. از طرفی تمکین خاص که مبحث عدم تمکین در این حیطه مطرح می شود به معنای عمل نکردن زوجه به وظایف زناشویی می باشد. پس می توان گفت اگرچه انجام عمل زیبایی بدون رضایت شوهر می تواند مشمول عدم تمکین به معنای عام آن شود، با این حال آن چیزی که منجر به ناشزه شدن زوجه خواهد شد. عدم تمکین خاص می باشد، نه عدم تمکین عام. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر از طریق مشاوره حقوقی با وکلای مجموعه ما در ارتباط باشید.

 

 

اذن شوهر در جراحی بینی

 

مشاوره حقوقی تلفنی شرایط حقوقی عمل زیبایی زنان شوهردار

همانطور که ذکر شد، مباحث پیرامون شرایط حقوقی عمل زیبایی زنان شوهردار از جمله جدیدترین مباحث حقوقی ایران محسوب می شود. در نتیجه حل و فصل اختلافات پیرامون آن بدون کمک گرفتن از وکیل متخصص، غیر ممکن خواهد بود. پس اگر شما نیز از جمله افرادی هستید که با مشکلات حقوقی پیرامون عمل زیبایی زنان شوهردار دست و پنجه نرم می کنید، مشورت با یک وکیل ضروری می باشد. به همین منظور ما در موسسه حقوقی وکلای تلفنی امکان مشاوره حقوقی تلفنی با برترین وکلای ایران را فراهم کرده ایم.

 

 

 


سوالات متداول

نظرات

دانیال جمشیدی پور

فعلا برای عمل‌های جراحی زن، در خصوص رضایت شوهر قانونی وجود ندارد


فاطمه عمادی

باسلام،، داد اشخاصی که متقاضی عمل جراحی زیبایی هستند به طور کلی اگر سن آنان بالای ۱۸ سال باشد ، نیازی به اجازه از هیچ کسی را ندارند اعم از اینکه متاهل باشند یا مجرد و این مورد برای دختران بالای ۱۸ سال مجرد هم قابل تسری بوده و نیازی به اجازه از پدر و یا جد پدری هم نمی باشند . قانونگذار در ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی مصداق نفقه را برشمارده است که در خصوص هزینه های درمان و جراحی ، زوج صرفا مکلف به پرداخت هزینه های ضروری و درمان های متعارف می باشد و برای مثل زن در صورتی که بخواهد به دلیل بزرگی بینی عمل جراحی بینی انجام دهد ، مرد تکلیفی در پرداخت هزینه های آن ندارد .


امین چراغی شیخ آباد

سلام و عرض ادب در قوانین ما مقرره ای وجود ندارد که مرد بتواند به طور رسمی و قانونی جلوی این کار را بگیرد و رضایت و اذن شوهر هم برای این دست جراحی ها شرط نشده است بنابراین مراکز درمانی و غیرنیازی به گرفتگی اجازه و اذن شوهر ندارند. از نظر مشورتی شماره ۱۸۳۰/۷ مورخ ۱۱/۳/۷۱ اداره حقوقی قوه قضاییه هم اینطور برداشت می شود. اما به تحلیل حقوقی می توان این عمل زن را درصورت مخافت شوهر با بررسی همه جوانب از مصادیق مورد معاشرت زوجه دانست.


Paria

با سلام باید بگوییم که در قانون مدنی هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد و برای جراحی زیبایی رضایت شوهر شرط نشده است؛ اما بهتر است که خانم در این قبیل مسائل با شوهر خود صحبت کند و تلاش کند رضایت او را جلب کند.


دهقان

سلام وقت بخیر در قانون مبنی بر اینکه اجازه شوهر از باب اینکه خانم بخواهد عمل زیبایی انجام بدهد لحاظ نشده خانم ها بعد از سن قانونی ۱۸ سالگی چه مرد باشند و چه متاهل نیاز به کسب اجازه جهت عمل زیبایی ندارند


وحید فراست

در خصوص عمل زیبایی باید رضایت کسی که مورد عمل قرار می گیرد توسط پزشک جلب شود


مهران رمضان پناه

سلام؛ در قوانین ما مقرره ای وجود ندارد که مرد بتواند به طور رسمی و قانونی جلوی این کار را بگیرد و رضایت و اذن شوهر هم برای این دست جراحی ها شرط نشده است بنابراین مراکز درمانی و غیرنیازی به گرفتگی اجازه و اذن شوهر ندارند. از نظر مشورتی شماره ۱۸۳۰/۷ مورخ ۱۱/۳/۷۱ اداره حقوقی قوه قضاییه هم اینطور برداشت می شود. اما به تحلیل حقوقی می توان این عمل زن را درصورت مخافت شوهر با بررسی همه جوانب از مصادیق مورد معاشرت زوجه دانست.


M.j sheykhi

ماده 1107 قانون مدنی، نفقه را اینگونه تعریف کرده است: «نفقه عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، البسه، غذا، اثاث منزل و هزینه های درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مرض». با توجه به اینکه پرداخت هزینه های درمانی و بهداشتی در این ماده ذکر شده، شاید اینگونه به نظر برسد که پرداخت هزینه های عمل زیبایی بر مرد واجب و جزء نفقه محسوب خواهد شد. در صورتی که این تصور اشتباه است. در واقع منظور قانونگذار از پرداخت هزینه های درمانی و بهداشتی، پرداخت هزینه های مربوط به آن دسته از عمل هایی است که برای سلامتی زوجه ضروری خواهد بود. در صورتی که عمل های زیبایی دارای چنین وصفی نمی باشند.


محمد نوربخش

برای عمل‌های جراحی زن، در خصوص رضایت شوهر قانونی وجود ندارد و این موضوع فقط به صورت یک بخشنامه در بیمارستان‌ها باب شده است و کسی که عاقل و بالغ باشد نیازی به اجازه همسر و یا پدر برای عمل جراحی ندارد، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود و شخص سفیه و محجور و یا اینکه صغیر یا طفل باشد.


مجید شیخی

سلام بنظره بنده اثری از ضرورت کسب اجازه از شوهر برای عمل زیبایی زنان متاهل در قوانین و مقررات فعلی وجود ندارد. البته به نظر میرسه نیاز ب اصلاح قوانین وجود دارد


آزاده

در یک دهه اخیر و خصوصا سالهای اخیر با توجه به پیشرفت های پزشکی و فضای اجتماعی جامعه بسیاری از زنان محترم به جراحی زیبایی اعضاء مختلف بدن خود و انواع خالکوبی ها تمایل پیدا کرده اند. به هرحال هر انسانی اصطلاحا تسلط بربدن خود دارد و می تواند هر تصمیم معقول و مشروعی در این خصوص اتخاذ کنند. از طرفی با ازدواج و تشکیل خانواده مقداری از آزادی های فرد کم می شود و محدودیت هایی به وجود می آورد


محمد مومني

جازات‌های مربوط به جرائم غیر عمدی در حوزه جراحی زیبایی می‌توانند شامل دیه و همچنین حبس پزشک مقصر یا جریمه نقدی باشند. علاوه بر این، مجازات‌های انتظامی نیز برای پزشکان خاطی در نظر گرفته شده است


وحید قلی پور عباسی

دیرزمانی است اعمال جراحی و عملیات درمانی با اهدافی به جز درمان مثلا با هدف زیبایی یا نظایر آن انجام می شود. از آنجایی که در سالهای اخیر میزان رفاه و دسترسی افراد به خدمات درمانی افزایش چشمگیری داشته است، همه گیری اعمال جراحی و اقدامات درمانی در اکثر اقشار بسیار گسترده تر از گذشته است. ولی متناسب با سطح دسترسی و همه گیری تمایل استفاده از خدمات درمانی مزبور، قواعد و قوانین آن برای اقشار مختلف ترسیم و تبیین نشده است به صورتی که امروزه شاهدیم یکی از موارد فراوان اختلاف بین زن و شوهرها به خصوص زوجهای جوان، درباره انجام یا عدم انجام برخی از اعمال جراحی و اقدامات درمانی است که بیشتر دیده می شود آقایان تمایل ندارند همسرشان دست به این اقدامات بزند و در مقابل همسران آنها، تمایل زیادی برای انجام این قبیل اعمال جراحی دارند و در نهایت این اختلاف سلیقه یا عقیده منجر به اختلافات بنیادین تر در زندگی زناشویی و مشکلات بزرگتری می شود. در برخی از موارد مشاهده شده است که خانمهایی که تمایل به انجام اعمال جراحی از جمله اعمال جراحی زیبایی دارند، بدون اطلاع و رضایت شوهر اقدام به این کار کرده و در نهایت، گرفتاریهای بعدی خانوادگی را به جان می خرند. سئوال اینجاست که آیا اصولا برای اقدامات درمانی و اعمال جراحی، باید فرد دیگری از جمله شوهر، زن یا مثلا پدر رضایت دهد؟ برای پاسخ به سئوال مهم بالا و درک این که ریشه اختلافات مزبور کجاست، ابتدا باید به مسئله رضایت به درمان یا عمل جراحی از منظر حقوقی، نگاه اجمالی داشته باشیم. چه زمانی رضایت برای درمان لازم است؟ قاعده اصلی این است که حرمت خون و جان و نفس انسانها باید توسط همگی رعایت شود. لذا در صورتی که جان یا سلامت هر انسانی در معرض خطر قرار گرفت، همگان باید تلاش کنند او را از خطر دور نگه دارند. در این راستا، شرع، نجات جان یک انسان را برابر با نجات همه انسانها دانسته است. از این رو قانونگذار با تاسی از شرع، از دیرباز، رساندن کمک به کسانی که جانشان در معرض خطر است و انجام عملیات درمانی از جمله اقداماتی مانند اعمال جراحی را به برخی از اشخاص مانند پزشکان و کادر درمان تکلیف کرده و حتی برای کسانی که از کمک به مصدمان و نیازمندان به درمان، خودداری می کنند مجازاتهایی مانند حبس در نظر گرفته است. طبق این قاعده قوانینی از جمله قانون مجازات خودداری از کمک به مصدومین و رفع مخاطرات جانی در سال ۱۳۵۴ به تصویب رسیده که حتی تضمین کرده کسانی که برای کمک به مصدمان آنها را به مراکز درمانی منتقل می کنند در پناه قانون هستند و کسی به آنها متعرض نخواهد شد. از این رو باید بین اعمال جراحی و اقدامات درمانی مورد نیاز برای یک انسان، تفکیک قائل شد.


ف م

اگر فرد متقاضی عمل بالاتر از سن 18 سال باشد، چه متأهل و چه مجرد، نیازی به امضا و رضایت ولی و یا شوهر خود ندارد و بر اساس قانون می‌تواند به تنهایی برای جراحی زیبایی و یا هر عمل دیگری اقدام کند. اگرچه رضایت شوهر و یا ولی را برای متقاضی عمل زیبایی لازم ندانست اما رضایت آنها را از منظر اخلاقی محترم شمرد و آن را نوعی احترام به افراد مهم زندگی دانست. وی عدم رضایت ولی و یا شوهر را در یک مورد استثنا دانست که می‌تواند از انجام هر نوع جراحی جلوگیری کند و خاطرنشان کرد: متقاضی جراحی، اگر مجنون، نابالغ و غیررشید باشد باید عمل آن با رضایت همسر و یا ولی انجام شود.


آزاده

در یک دهه اخیر و خصوصا سالهای اخیر با توجه به پیشرفت های پزشکی و فضای اجتماعی جامعه بسیاری از زنان محترم به جراحی زیبایی اعضاء مختلف بدن خود و انواع خالکوبی ها تمایل پیدا کرده اند. به هرحال هر انسانی اصطلاحا تسلط بربدن خود دارد و می تواند هر تصمیم معقول و مشروعی در این خصوص اتخاذ کنند. از طرفی با ازدواج و تشکیل خانواده مقداری از آزادی های فرد کم می شود و محدودیت هایی به وجود می آورد.


محمد صادق تیغ نورد

با سلام و احترام، هر فردی در طول زندگی خودش ممکن است به دفعات مکرر به مراکز درمانی مراجعه کرده باشد و تحت درمان‌های مختلف قرار گرفته باشد. از جمله درمان‌های مهمی که این روزها هم بسیار رایج است می‌توان به خدمات پزشکان زیبایی اشاره داشت. پزشک زیبایی همواره در تلاش است تا با انجام عمل زیبایی بهینه، چهره یا بدن افراد را به شکلی که دلخواه آن‌ها است دربیاورد اما برخی مواقع در طول عمل‌های زیبایی قصور پزشک زیبایی یا ناوارد بودن وی موجب بروز صدمات جبران‌ناپذیری برای افراد می‌شود. برای احقاق حقوقتان در برابر پزشک به خاطر قصور پزشکی که رخ داده است باید دادخواست شکایت از پزشک زیبایی را تنظیم کنید. خطاهای پزشک زیبایی امکان دارد که عمدی باشد و با هدف ایجاد مشکل برای متقاضی شکل بگیرد، یا اینکه پزشک به صورت غیر عمد و سهواً دچار اشتباه پزشکی شده باشد و به سلامتی یا زیبایی متقاضی زیبایی صدمه وارد شده باشد. در هر حال، قانون با فرد صدمه دیده همراه است و برای شکایت از پزشک زیبایی و اثبات جرمی که رخ داده است با متقاضی زیبایی همراهی خواهد کرد. مجازاتی که برای پزشکان زیبایی در نظر گرفته می‌شود بنا بر انگیزه پزشک و سهوی یا عمدی بودن آسیب و میزان آسیبی که متوجه فرد شده است تعیین خواهد شد. در صورتی که عارضه به وجود آمده توسط پزشک عمدی نباشد و سهواً رخ داده باشد، متقاضی زیبایی آسیب دیده به همراه وکیل شکایت از پزشک زیبایی برای جبران خسارت اقدام کرده و دیه دریافت خواهند کرد. جهت شکایت از پزشک زیبایی و اثبات قصور پزشکی مراحل مشخصی وجود دارد. در مرحله اول باید فرد اسناد و مدارکی که نشان دهنده وجود قصور پزشکی و خسارت است را جمع‌آوری کند. در مرحله دوم فرد می‌تواند مدارک را به یک پزشک متخصص دیگر نشان دهد و نظر وی را جویا شود. در صورت وجود قصور پزشکی چندین راه برای پیگیری و جبران خسارت وجود خواهد داشت. اگر پزشک خسارت و قصور وارده را بپذیرد و سعی در جبران آن کند، متقاضی می‌تواند از تنظیم شکایت علیه پزشک صرف‌نظر کند. در غیر این صورت لازم است که مدارک و شواهد به مراجع دارای صلاحیت تشخیص قصور پزشکی ارائه شود تا رای نهایی درباره میزان خسارت وارد شده و میزان دیه در نظر گرفته شده صادر شود. البته توصیه اکید ما این است که از صفر تا صد پروژه را با وکلای کارکشته ما جلو برده تا از نتیجه کار مطمئن باشید.


قاسم رفعتی

فعلا برای عمل‌های جراحی زن، در خصوص رضایت شوهر قانونی وجود ندارد و این موضوع فقط به صورت یک بخشنامه در بیمارستان‌ها باب شده است و کسی که عاقل و بالغ باشد نیازی به اجازه همسر و یا پدر برای عمل جراحی ندارد، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود و شخص سفیه و محجور و یا اینکه صغیر یا طفل باشد.


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
20 دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 380,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با کارموز وکالت 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
پاسخ به سوال حقوقی کمتر از 5 دقیقه 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره با کارشناسان حقوقی 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با کارموزان وکالت 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
ارزیابی وکیل پرونده حقوقی 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.