جنبه عمومی جرم چیست؟

جنبه عمومی جرم چیست؟

جنبه عمومی جرم چیست؟

در گذشته­ های نه چندان دور که شاید خاطراتش کم و بیش در ذهنتان مانده باشد، هنگامی که جرم و جنایتی رخ می­داد؛ این شاکی یا بزه دیده بود که از دادگاه درخواست رسیدگی به جرم یا نادیده گرفتن آن را می­ کرد. یعنی در آن زمان اگر به فرض مثال جرمی مانند سرقت رخ می ­داد، شما به عنوان شاکی این پرونده می­ توانستید از دادگاه بخواهید به جرم اتفاق افتاده رسیدگی نموده و یا از این مرجع صالح درخواست کنید که از پیگیری جرم صرف نظر نماید.

با گذشت زمان اهمیت منافع عمومی بیش از پیش مشخص شده و چنین بود که پای جنبه عمومی جرم به قوانین کشور باز شد. برای کسب اطلاعات بیشتر از مشاوره حقوقی موسسه حقوقی وکلای تلفنی استفاده کنید.

 

هزینه مشاوره حقوقی

منظور از جنبه عمومی جرم چیست؟

گاهی جرمی که رخ می­دهد، باعث جریحه دار شدن وجدان و امنیت عمومی می­شود. این همان جنبه عمومی جرم است. با وقوع این دسته از جرایم نظم و امنیت عمومی جامعه تهدید می­شود. همین موضوع سبب ارجحیت جنبه عمومی جرم بر جنبه خصوصی آن­ شده است. این جرایم غیر قابل گذشت هستند و قانونگذار در رابطه با آن­ها سخت­گیری بیشتری اعمال می­نماید. بنابراین حتی اگر شاکی گذشت کند، پیگیری جرم متوقف نخواهد شد.

قتل عمد، رابطه نامشروع، کلاهبرداری و... جرایمی هستند که وقوع آن­ها باعث خدشه دار شدن وجدان عمومی شده و از همین رو جزء جرایم غیر قابل گذشت محسوب می­شوند.   

به طور کلی در رسیدگی به جرایم دارای جنبه عمومی دو حالت پیش می آید. حالت نخست زمانی رخ می­دهد که جرم عمومی شاکی خصوصی دارد. در این حالت رسیدگی به جرم با شکایت شاکی شروع می­شود. در این دسته از جرایم حتی اگر شاکی در میانه راه گذشت کند، رسیدگی به جرم خاتمه نیافته و تا زمان تعیین تکلیف کامل ادامه پیدا می­کند.

حالت دوم هنگامی رخ می­دهد که جرم عمومی شاکی خصوصی ندارد. در این صورت شکایت توسط ضابطان دادگستری و ماموران انتظامی مطرح شده و تا حصول نتیجه و صدور رای نهایی دادگاه ادامه پیدا می­کند.

تفاوت جنبه خصوصی و عمومی جرم چیست؟

همان­طور که پیش­تر نیز اشاره کردیم، منظور از جرایم عمومی جرایمی است که باعث خدشه دار شدن امنیت و وجدان عمومی شده و وقوع آن­ها نظم جامعه را بر هم می­زند. قتل عمد نمونه بارزی از این جرایم است. جرایم خصوصی دسته ای از جرایم هستند که در آن­ها جنبه خصوصی جرم بر جنبه عمومی آن غالب است. ترک انفاق میان زوجین یکی از جرایم خصوصی است که با شکایت همسر آغاز شده و با رضایت وی خاتمه پیدا می­کند.

برای آغاز رسیدگی به جرایمی که دارای جنبه عمومی جرم هستند، نیازی نیست که شکایت حتما از طرف بزه دیده مطرح شود. حتی دادستان و کسانی که شاهد وقوع جرم بوده اند، می­توانند درخواست آغاز رسیدگی به جرم را ارائه دهند. این در حالی است که جرایم خصوصی تنها در صورتی که شاکی خصوصی شکایت خود را مطرح نماید، پیگیری می­شوند.

گذشت شاکی در جرایم خصوصی فارغ از این که رسیدگی در چه مرحله ای است، موجب مختومه اعلام شدن پرونده در مراجع قضایی می­شود. این در حالی است که گذشت شاکی در جرایم عمومی ختم پرونده را در پی نخواهد داشت. چرا که در چنین پرونده­هایی جبران خدشه وارد شده به امنیت و وجدان عمومی بیش از هر چیز دیگری اهمیت دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر می­توانید از مشاوره حقوقی تلفنی موسسه حقوقی وکلای تلفنی بهره مند شوید.

 

جنبه عمومی جرم

مجازات جنبه عمومی جرم چگونه تعیین می­گردد؟

تعیین مجازات جنبه عمومی جرم تابع نوع جرم رخ داده و شدت آن است. از همین رو مجازاتی که برای جنبه عمومی جرم قتل عمد در نظر گرفته می­شود، با مجازات جرم جعل تفاوت دارد. برای مثال قتل عمد را در نظر بگیرید. قتل عمد جزء جرایم غیر قابل گذشت است. از همین رو حتی اگر شاکی رضایت خود را تقدیم مرجع صالح نموده و از مجازات مجرم چشم پوشی کند، از آن جهت که وقوع جرم وجدان و امنیت عمومی را جریحه دار کرده است، مجازات مجرم الزامی است. می­پرسید مجازات جنبه عمومی جرم قتل عمد چیست؟ خدمتتان عرض خواهیم کرد.

بر اساس ماده 208 قانون مجازات اسلامی مجازات جنبه عمومی جرم قتل عمد برای کسی که مرتکب این جرم شده، اما شاکی نداشته یا شاکی از قصاص وی چشم پوشی کرده است؛ حبس تعزیری از 3 تا 10 سال می­باشد. این در حالی است که بر اساس ماده 612 قانون مجازات اسلامی برای جنبه عمومی جرم معاونت در قتل، مجازات از یک تا پنج سال حبس در نظر گرفته شده است. برای اطلاع از مجازات جنبه عمومی سایر جرایم می­توانید با موسسه حقوقی وکلای تلفنی تماس بگیرید. کافی است تلفن­تان را بردارید و 09212242670 را شماره گیری کنید!

شرایط رهایی از مجازات جنبه عمومی جرم

شرایط خاصی وجود دارد که باید دست به دست هم بدهند تا مجرم پس از رضایت شاکی از مجازات جنبه عمومی جرم معاف گردد. این شرایط به شرح زیر هستند:

مجرم باید در زمان تعلیق حکم کلیه دستورات دادگاه را به صورت مو به مو انجام دهد. 

مجرم باید با نشان دادن حُسن رفتار از خود به دادگاه ثابت کند که قصد ارتکاب مجدد به جرم و یا تکرار جرم انجام شده را ندارد.

 

ارتباط در واتس اپ

مجرم سوء پیشینه یا به اصطلاح حقوقی محکومیت کیفری موثر نداشته باشد.

از دیگر شرایط تاثیرگذار بر معافیت از مجازات جنبه عمومی جرم می­توان به اعتراف مجرم به ارتکاب به جرم قبل از دستگیری، اقدامات مجرم به منظور جبران جرم یا کاهش اثرات آن، همکاری مجرم با دستگاه­های قضایی و... اشاره کرد.

تکلیف مجازات جنبه عمومی جرم در صورت رضایت شاکی چیست؟

همان­طور که قبل­تر نیز گفتیم؛ در جرایم غیر قابل گذشت در صورتی که شاکی رضایت خود را مبنی بر بخشش مجرم به دادگاه اعلام نماید، پرونده مختومه اعلام نمی­شود. در چنین شرایطی مجرم باید بابت خدشه دار کردن وجدان و امنیت عمومی توسط قانون مجازات شود. البته رضایت شاکی و در نتیجه نداشتن شاکی خصوصی می­تواند باعث اعمال تخفیفات قابل توجهی در مجازات مجرم شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می­توانید از مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان موسسه حقوقی وکلای تلفنی بهره مند شوید!

 

معرفی شاهد برای دادگاه 
مشاوره حقوقی اجرای احکام دادگستری 
نگارش شکوائیه 
مشاوره حقوقی کیفری 
درباره ما 


سوالات متداول

نظرات

حسین سیفی

آنچه که تحت عنوان جنبه عمومی جرم از آن یاد میشود بدان معناست که جرمی که به وقوع پیوسته وجدان عمومی را جریحه دار کرده است و در این فروض عملا ولو با رضایت شاکی یا بزه دیده نیز از مرتکب سلب اعمال مقررات کیفری نمی‌گردد .


Ali

ضمن عرض ادب و احترام اینکه در رسانه ها و فیلمها تلویزیونی و سینمایی به طور گزیده و خلاصه به برخی مسائل حقوقی به خصوص همین موضوع جنبه عمومی جرم اشاره میشود نکته خوبی است اما ای کاش که این اشارات بیشتر و با شرح و توضیح دقیقتری ارائه شود تا مخاطب عمومی آگاه تر شود این آگاهی بخشی به خوبی توسط موسسه وکیل تلفنی در زمینه های مختلف حقوقی و کیفری در حال انجام است من به عنوان یک کاربر سایت که چندین بار هم مشاوره حقوقی داشتم خواستم رضایت خودمو از خدمات شما ابراز کنم و قدردان زحمات شما باشم


سیما غفوری

جنبه عمومی جرم، یعنی، جرمی که به وقوع پیوسته، وجدان عمومی را جریحه دار کرده و نظم عمومی را بر هم زده است. در واقع، در این دسته از جرایم، نظیر جرم زنا، قتل، محاربه و... عمومیت جرم، بر بعد خصوصی آن، برتری دارد. زیرا همانطور که گفته شد، با وقوع آن ها، نظم و امنیت عمومی جامعه، به خطر می افتد


مهدی مظفری اناری

ارتکاب جرم علی الاصول و ابتدائا نقض اوامر و نواهی قانون گذار محسوب می شود و به نظم عمومی جامعه خدشه وارد می سازد. اما معمولا برای تقسیم بندی جرایم از یک جهت، بر مبنای غلبه جنبه خصوصی یا جنبه عمومی آن، جرایم به قابل گذشت و غیر قابل گذشت تقسیم می گردد. اگر حیثیت خصوصی جرم غالب باشد، جرم قابل گذشت بوده و تعقیب، محاکمه و اجرای مجازات منوط به مطالبه شاکی خصوصی است اما در صورتی حیثیت عمومی غالب باشد، جرم غیر قابل گذشت بوده ‌و این مدعی العموم است که تعقیب وی را دنبال می نماید. معمولا جرایم غیر قابل گذشت در صورتی با گذشت شاکی خصوصی همراه باشد می تواند در مواردی منتج به معافیت از کیفر در جرایم تعزیری درجات ۷ و ۸ باشد و در سایر موارد کیفیات مخففه نسبت به آن ها اعمال گردد


فاطمه عمادی

باسلام جنبه عمومی جرم یعنی اینکه جرمی که به وقوع پیوسته است وجدان عمومی را جریحه دار کرده است. در واقع در این دسته از جرایم، عمومیت جرم بر بُعد خصوصی آن برتری دارد. زیرا همانطور که گفته شد با وقوع آنها نظم و امنیت عمومی جامعه به خطر می‌افتد. از این رو قانون گذار درباره این جرائم سخت گیری بیشتری کرده است به این صورت که حتی با گذشت شاکی، تعقیب این جرائم متوقف نمی‌شود. بر اساس قانون مجازات اسلامی، جرایم غیر قابل گذشت، آن دسته از جرایمی بوده که دارای جنبه عمومی هستند و بر نظم عمومی تاثیر گذارند و دادستان، به عنوان مدعی العموم نیز قادر به شکایت و پیگیری آن ها می باشد. به بیان دیگر، جرایم غیرقابل گذشت، جرایمی هستند که شروع به تعقیب، رسیدگی، ادامه رسیدگی به جرم و اجرای مجازات آن، منحصر به شکایت شاکی خصوصی نیست تاثیر گذشت شاکی در جرایم غیر قابل گذشت و گذشت شاکی بعد از صدور حکم قطعی در این جرایم، صرفا، ایجاد تخفیف، در میزان مجازات جرم ارتکابی بوده و تاثیری بر شروع تعقیب، ادامه آن، رسیدگی به جرم و اجرای مجازات جرم، نخواهد داشت.


متقی راد

با سلام برای تعریف جرم عمومی یا جرم غیر قابل گذشت، باید به تبصره 2 ماده 100 قانون مجازات اسلامی، مراجعه کنیم که در این خصوص، مقرر می دارد: جرائم غیر قابل گذشت، جرائمی می باشند که شکایت شاکی و گذشت وی، در شروع به تعقیب و رسیدگی و ادامه آن ها و اجرای مجازات، تاثیری ندارد.


بهنام رحمانی فرد

باسلام گاهی جرمی که رخ می­دهد، باعث جریحه دار شدن وجدان و امنیت عمومی می­شود. این همان جنبه عمومی جرم است. با وقوع این دسته از جرایم نظم و امنیت عمومی جامعه تهدید می­شود. همین موضوع سبب ارجحیت جنبه عمومی جرم بر جنبه خصوصی آن­ شده است. این جرایم غیر قابل گذشت هستند و قانونگذار در رابطه با آن­ها سخت­گیری بیشتری اعمال می­نماید. بنابراین حتی اگر شاکی گذشت کند، پیگیری جرم متوقف نخواهد شد. قتل عمد، رابطه نامشروع، کلاهبرداری و... جرایمی هستند که وقوع آن­ها باعث خدشه دار شدن وجدان عمومی شده و از همین رو جزء جرایم غیر قابل گذشت محسوب می­شوند. به طور کلی در رسیدگی به جرایم دارای جنبه عمومی دو حالت پیش می آید. حالت نخست زمانی رخ می­دهد که جرم عمومی شاکی خصوصی دارد. در این حالت رسیدگی به جرم با شکایت شاکی شروع می­شود. در این دسته از جرایم حتی اگر شاکی در میانه راه گذشت کند، رسیدگی به جرم خاتمه نیافته و تا زمان تعیین تکلیف کامل ادامه پیدا می­کند. حالت دوم هنگامی رخ می­دهد که جرم عمومی شاکی خصوصی ندارد. در این صورت شکایت توسط ضابطان دادگستری و ماموران انتظامی مطرح شده و تا حصول نتیجه و صدور رای نهایی دادگاه ادامه پیدا می­کند.


پروانه برغمدی

با سلام جنبه عمومی جرم، یعنی، جرمی که به وقوع پیوسته، وجدان عمومی را جریحه دار کرده و نظم عمومی را بر هم زده است. در واقع، در این دسته از جرایم، نظیر جرم زنا، قتل، محاربه و... عمومیت جرم، بر بعد خصوصی آن، برتری دارد. زیرا همانطور که گفته شد، با وقوع آن ها، نظم و امنیت عمومی جامعه، به خطر می افتد


معراج فرجی

باید گفت در جایی که عمل مجرمانه به جامعه ضرر و زیان وارد می‌کند مقنن فرض را بر این گذاشته‌است که جنبه عمومی دارد و دادسرا به نمایندگی از جامعه وارد عمل می‌شود تبصره 2 ماده 100 قانون مجازات اسلامی، مراجعه کنیم که در این خصوص، مقرر می دارد: " جرائم غیر قابل گذشت، جرائمی می باشند که شکایت شاکی و گذشت وی، در شروع به تعقیب و رسیدگی و ادامه آن ها و اجرای مجازات، تاثیری ندارد.


امین چراغی شیخ آباد

سلام و عرض ادب برای تعریف جرم عمومی یا جرم غیر قابل گذشت، باید به تبصره 2 ماده 100 قانون مجازات اسلامی، مراجعه کنیم که در این خصوص، مقرر می دارد: " جرائم غیر قابل گذشت، جرائمی می باشند که شکایت شاکی و گذشت وی، در شروع به تعقیب و رسیدگی و ادامه آن ها و اجرای مجازات، تاثیری ندارد." بنابراین، چنانچه پیگیری و صدور حکم مجازات، در خصوص یک جرم، وابسته به شکایت شاکی خصوصی نباشد و در صورت گذشت شاکی، مجازات ساقط نگردد و صرفا، تخفیف یابد، جرم غیر قابل گذشت یا دارای جنبه عمومی، محقق شده است


بشیر علی پاریاد

باسلام .باید گفت در جایی که عمل مجرمانه به جامعه ضرر و زیان وارد می‌کند مقنن فرض را بر این گذاشته‌است که جنبه عمومی دارد و دادسرا به نمایندگی از جامعه وارد عمل می‌شود و با تعقیب مرتکب جرم، موجب آرامش خاطر در جامعه می‌شود و از وقوع جرایم در آینده پیشگیری می‌کند.


mohamad sheykhi

تعیین مجازات جنبه عمومی جرم تابع نوع جرم رخ داده و شدت آن است. از همین رو مجازاتی که برای جنبه عمومی جرم قتل عمد در نظر گرفته می­شود، با مجازات جرم جعل تفاوت دارد. برای مثال قتل عمد را در نظر بگیرید. قتل عمد جزء جرایم غیر قابل گذشت است. از همین رو حتی اگر شاکی رضایت خود را تقدیم مرجع صالح نموده و از مجازات مجرم چشم پوشی کند، از آن جهت که وقوع جرم وجدان و امنیت عمومی را جریحه دار کرده است، مجازات مجرم الزامی است. می­پرسید مجازات جنبه عمومی جرم قتل عمد چیست؟ خدمتتان عرض خواهیم کرد. بر اساس ماده 208 قانون مجازات اسلامی مجازات جنبه عمومی جرم قتل عمد برای کسی که مرتکب این جرم شده، اما شاکی نداشته یا شاکی از قصاص وی چشم پوشی کرده است؛ حبس تعزیری از 3 تا 10 سال می­باشد. این در حالی است که بر اساس ماده 612 قانون مجازات اسلامی برای جنبه عمومی جرم معاونت در قتل، مجازات از یک تا پنج سال حبس در نظر گرفته شده است.


مجید شیخی

گاهی جرمی که رخ می­دهد، باعث جریحه دار شدن وجدان و امنیت عمومی می­شود. این همان جنبه عمومی جرم است. با وقوع این دسته از جرایم نظم و امنیت عمومی جامعه تهدید می­شود. همین موضوع سبب ارجحیت جنبه عمومی جرم بر جنبه خصوصی آن­ شده است. این جرایم غیر قابل گذشت هستند و قانونگذار در رابطه با آن­ها سخت­گیری بیشتری اعمال می­نماید. بنابراین حتی اگر شاکی گذشت کند، پیگیری جرم متوقف نخواهد شد.


مجید پریدست فومنی

با سلام هر جرمی تابع عدم رعایت قوانین مقنن است حال در برخی از جرمها روابط خصوصی افراد ملاک رسیدگی است مانند توهین و تهدیدو امثالهم که چه قبل از رسیدگی و چه در حین رسیدگی و حتی پس از اتمام با گذشت شاکی قابلیت عفو خواهد داشت اما در مقابل برخی از جرائم شروع کننده دعوی شاکی خصوصی است اما در زمان رسیدگی جریحه دار شدن امنیت عمومی مطرح میشود مانند زور گیری که در نگاه اول شاکی خصوصی به دنبال احقاق حق خود است اما عمل انجام شده نظم و امنیت عمومی و عدم اعتماد جامعه به قوانین و مجریان آن را درپی دارد فلذا اگر شاکی خصوصی در هر مرحله اعلام گذشت نماید مانع رسیدگی و تعیین و اجرای مجازات محکوم علیه نخواهد بود


محمد صادق تیغ نورد

با سلام و احترام، در گذشته، بر خلاف امروزه، پیگیری و اعمال مجازات، از جنبه شخصی برخوردار بود و به اختیار شاکی یا بزه دیده جرم بستگی داشت. اگر شاکی مایل بود، می توانست از مقام صالح، درخواست رسیدگی به جرم را کند یا اینکه از پیگیری جرم صرف نظر نماید. اما امروزه، با توجه به اهمیت بیش از پیش منافع و نظم عمومی، جنبه عمومی جرم، ضرورت خود را بیشتر نشان داده است. در واقع، هدف از به راه انداختن جنبه عمومی جرم، صرفا مجازات و محکومیت کیفری نیست، بلکه هدف اصلی، احترام به حقوق عمومی می باشد و از این رو، برخی جرایم، تحت شرایط خاصی، غیر قابل گذشت، لحاظ شده و حتی با گذشت شاکی و یا عدم درخواست وی بر پیگیری، مجازاتشان، ساقط نمی گردد و همچنان، قابل پیگیری توسط مدعی العموم هستند. جرم عمومی یا جرم غیر قابل گذشت، نظیر قتل یا فساد فی الارض، جرایمی هستند که دارای جنبه عمومی جرم می باشند، یعنی نظم و امنیت عمومی را خدشه دار کرده و حتی در صورت عدم شکایت شاکی، دادستان، به عنوان مدعی العموم می تواند، تقاضای پیگیری آن ها را داشته باشد و گذشت شاکی، تاثیری در سقوط مجازات یا عدم تعقیب جرم، ندارد. در صورتی که جرم دارای جنبه عمومی، شاکی خصوصی نداشته باشد و توسط ضابطان دادگستری و ماموران انتظامی یا مدعی العموم، مورد شکایت واقع شود، پیگیری آن تا حصول نتیجه و صدور رای در دادگاه ادامه می یابد. در واقع به همین دلیل است که به جرم عمومی، جرم غیر قابل گذشت نیز گفته می شود. بر اساس رویه امروز، هر کسی که شاهد وقوع جرم باشد، حتی اگر ذینفع نبوده، می تواند جرایم با جنبه عمومی را گزارش کند. مثلا اگر کسی شاهد وقوع جرم قتل باشد می تواند آن را گزارش کند و در خواست تعقیب مرتکب آن را از محاکم داگستری نماید ، نکته آخر اینکه شرایط خاصی وجود دارد تا مجرم پس از رضایت شاکی از مجازات جنبه عمومی جرم معاف گردد. مثلا اینکه مجرم باید در زمان تعلیق حکم کلیه دستورات دادگاه را به صورت مو به مو انجام دهد. یا اینکه مجرم باید با نشان دادن حُسن رفتار از خود به دادگاه ثابت کند که قصد ارتکاب مجدد به جرم و یا تکرار جرم انجام شده را ندارد.


فریبرز ذوالفقاری

با سلام بر اساس ماده 208 قانون مجازات اسلامی مجازات جنبه عمومی جرم قتل عمد برای کسی که مرتکب این جرم شده، اما شاکی نداشته یا شاکی از قصاص وی چشم پوشی کرده است؛ حبس تعزیری از 3 تا 10 سال می­باشد. این در حالی است که بر اساس ماده 612 قانون مجازات اسلامی برای جنبه عمومی جرم معاونت در قتل، مجازات از یک تا پنج سال حبس در نظر گرفته شده است. برای اطلاع از مجازات جنبه عمومی سایر جرایم می­توانید با موسسه حقوقی وکلای تلفنی تماس بگیرید.


فاطمه

یک مامور نیروی انتظامی در حین ماموریت یک تبعه بوسنیایی رو دستگیر کرده و تمام مدارک و اقلام همراه آن که شامل وسایل و ‌‌‌‌مقداری پول به درهم بوده کشف کرده و آنها را با بسته های چسب کاری شده در محل امن قرار میدهد بعداز دو روز این بسته ها ربوده میشوند و بعداز رسیدگی شخصی ناشناس آنها رو درون پاسگاه میندازد و فرار میکند الان این مامور نیروی انتظامی چون افسر نگهبان بوده متهم شده به تصرف در اموال توقیفی خواستم ببینم جرمش چی میشود اگه قابل اثبات نباشه


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.