استفاده از فیلترشکن جرمه یا خیر؟

استفاده از فیلترشکن جرمه یا خیر؟

استفاده از فیلترشکن جرمه یا خیر؟

آیا استفاده از فیلترشکن، جرم است؟ اگر شخصی به خرید و فروش فیلتر شکن بپردازد، آیا مجرم محسوب می شود؟ سوالات مذکور از جمله رایج ترین و پرتکرار ترین سوالاتی هستند که متقاضیان دریافت مشاوره حقوقی فیلترشکن از متخصصین موسسه حقوقی وکلای تلفنی می پرسند. در واقع امروزه عملاً بدون استفاده از فیلترشکن امکان اتصال به اینترنت بین الملل وجود ندارد. تصور کنید می خواهید به تلگرام، اینستاگرام یا واتساپ وصل شوید، تنها راه شما استفاده از وی پی ان خواهد بود. در نتیجه حداقل ۸۰ الی ۹۰ درصد از ایرانیان در تلفن هوشمند همراه خود یک فیلترشکن دارند و از آن استفاده می کنند. در نتیجه سوالی که در ذهن افراد به وجود آمده، این است که آیا استفاده از فیلترشکن جرم می باشد یا خیر؟ با یکی دیگر از مجموعه مقالات موسسه حقوقی وکلای تلفنی همراه ما باشید تا به طور تفصیلی به این سوال پاسخ دهیم.

 

 

هزینه مشاوره حقوقی

 

آیا استفاده از فیلترشکن در قانون ایران جرم انگاری شده است؟

قبل از هر چیزی بایستی به سراغ پاسخ سوال آیا استفاده از فیلترشکن جرم است یا خیر، برویم. در پاسخ به این سوال باید بگوییم برخی از حقوقدانان با استناد به ماده ۱ قانون جرایم رایانه ای که عنوان می کند: «هر كس به طور غیر مجاز به داده ها یا سامانه های رایانه ای یا مخابراتی كه به وسیله تدابیر امنیتی حفاظت شده است دسترسی یابد، به حبس از نود و یك روز تا یك سال یا جزای نقدی از پنج میلیون ریال تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد»، استفاده از فیلترشکن را جرم می دانند. در حالیکه این نظر کاملاً اشتباه است.

چرا که ماده فوق الذکر به موضوع سامانه های مخابراتی و رایانه ای حفاظت شده از طریق تدابیر امنیتی می پردازد که چیزی سوای از سایت یا نرم افزارهای فیلترشده می باشد. به عنوان مثال اگر شخصی ایمیل شما را هک کند، مرتکب جرم مذکور در ماده یک قانون جرایم رایانه ای شده است. در نتیجه بایستی بگوییم استفاده از وی پی ان برای کاربران جرم محسوب نمی شود. چرا که قانونگذار آن را جرم انگاری نکرده است. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و دقیقتر در این زمینه از طریق مشاوره حقوقی انلاین و رایگان با وکیل جرایم رایانه ای در ارتباط باشید.

مجازات فروش فیلترشکن

همانطور که گفته شد، استفاده از فیلترشکن برای کاربران جرم محسوب نمی شود اما اکنون بایستی به سراغ این سوال برویم که آیا خرید و فروش وی پی ان جرم است؟ با توجه به اینکه فیلترشکن های رایگان از سرعت کافی برخوردار نیستند، بسیاری از افراد به فروش فیلترشکن می پردازند. این افراد بایستی بدانند که کار آنها با استناد به بند الف ماده 25 قانون جرایم رایانه ای، جرم محسوب می شود. این ماده در مقام بررسی جرم خرید و فروش فیلترشکن و مجازات آن عنوان می کند: «اگر شخصی نسبت به تولید یا انتشار یا توزیع یا معامله نرم افزارهای غیر قانونی اقدام کند، به حبس از 91 روز تا یک سال یا جزای نقدی از ۵ میلیون تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم می شود».

 

 

خرید وی پی ان

 

مجازات قانونی استفاده از فیلترشکن

همانطور که قبلاً به آن اشاره کردیم، افرادی که استفاده از فیلترشکن را با استناد به ماده یک قانون جرایم رایانه ای، جرم می دانند، مجازات مذکور در این ماده یعنی حبس از 91 روز تا یک سال یا جزای نقدی از 5 میلیون تا 20 میلیون ریال یا هر دو مورد را مجازات استفاده از فیلترشکن تعیین می کنند. در حالیکه گفته شد، این نظر اشتباه می باشد. در واقع قانونگذار صراحتاً به جرم انگاری استفاده از فیلترشکن نپرداخته است. در نتیجه با استناد به اصل قانونی بودن جرم و مجازات ها می توان گفت مجازات استفاده از فیلترشکن در سیستم حقوقی ایران مطرح نیست. با این حال بهتر است برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاورین ما از طریق مشاوره حقوقی تلفنی در ارتباط باشید.

 

 

 

مشاوره حقوقی کلاهبرداری 
مشاوره حقوقی پلیس فتا در ایران 
مشاوره حقوقی جرائم رایانه ای 
مشاوره حقوقی کیفری 
درباره ما 

 

مرجع صالح برای رسیدگی به جرم استفاده از فیلترشکن

از آنجایی که استفاده از فیلترشکن جرم نیست، قطعا نمی توان آن را برای رسیدگی به مراجع قضایی ارجاع داد؛ اما کسانی که معتقدند استفاده از فیلترشکن جرم می باشد، مرجع صالح برای رسیدگی به جرم استفاده از فیلترشکن را دادسرای جرایم رایانه ای می دانند. این دادسرا به کمک پلیس فتا موضوع را بررسی کرده و سپس پرونده را جهت صدور رای به دادگاه کیفری ارسال می کند. همچنین رسیدگی به جرم خرید و فروش فیلترشکن در صلاحیت دادسرای جرایم رایانه ای می باشد. پس اگر قصد دارید از جرم خرید و فروش فیلترشکن شکایت کنید، بایستی به دادسرای جرایم رایانه ای مراجعه فرمایید.

 

 

 

مجازات خرید فیلترشکن

 

آیا جرم خرید و فروش فیلترشکن قابل گذشت است؟

یکی دیگر از سوالاتی که هنگام بررسی جرم استفاده از فیلترشکن بایستی بدان پرداخت، پاسخ به این سوال است که آیا جرم خرید و فروش فیلترشکن، قابل گذشت است؟ در پاسخ به این سوال بایستی بگوییم به طور کلی اصل بر غیر قابل گذشت بودن جرائم می باشد. در نتیجه هنگامی که صحبت از قابل گذشت بودن جرمی می شود، بایستی به قانون مراجعه کنیم. در قوانین مختلف از جمله قانون کاهش مجازات حبس تعزیری، مجموعه ای از جرایم قابل گذشت ذکر شده است که جرم خرید و فروش فیلترشکن جزو آن ها نمی باشد. در نتیجه می توان گفت خرید و فروش وی پی ان، جرمی غیر قابل گذشت است. همچنین در آخر بایستی بگوییم شما می توانید برای ارتباط با یک وکیل جرایم رایانه ای از طریق مشاوره حقوقی با ما در ارتباط باشید.


سوالات متداول

نظرات

بهنام رحمانی فرد

باسلام استفاده از فیلترشکن جرم است یا خیر، برویم. در پاسخ به این سوال باید بگوییم برخی از حقوقدانان با استناد به ماده ۱ قانون جرایم رایانه ای که عنوان می کند: «هر كس به طور غیر مجاز به داده ها یا سامانه های رایانه ای یا مخابراتی كه به وسیله تدابیر امنیتی حفاظت شده است دسترسی یابد، به حبس از نود و یك روز تا یك سال یا جزای نقدی از پنج میلیون ریال تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد»، استفاده از فیلترشکن را جرم می دانند. در حالیکه این نظر کاملاً اشتباه است. چرا که ماده فوق الذکر به موضوع سامانه های مخابراتی و رایانه ای حفاظت شده از طریق تدابیر امنیتی می پردازد که چیزی سوای از سایت یا نرم افزارهای فیلترشده می باشد. به عنوان مثال اگر شخصی ایمیل شما را هک کند، مرتکب جرم مذکور در ماده یک قانون جرایم رایانه ای شده است. در نتیجه بایستی بگوییم استفاده از وی پی ان برای کاربران جرم محسوب نمی شود


افشاری

با سلام با توجه به ظاهر قانون جرایم رایانه ای که اشاره کرده نرم افزار صرفا برای ارتکاب جرم بکار رود به نظر می‌رسد خرید و فروش و استفاده از فیلتر شکن تا زمانی که منتهی به وقوع جرم نگردد ، از نظر قانونی جرم نباشد .


محمد صادق تیغ نورد

با سلام و احترام، هر چند که به طور مصوب شده در قانون ما جزایی برای استفاده از فیلترشکن در نظر گرفته نشده است، اما در چند ساله اخیر طرحی به عنوان «طرح صیانت از فضای مجازی» در مجلس مورد بررسی قرار گرفته تا برای استفاده از وی‌پی‌ان حبس و جریمه نقدی تعیین شود، با توجه به تعاریف استاندارد در فرهنگ و اجتماع ایران باید گفت که استفاده از فیلترشکن و تماشای محتواهای غیراخلاقی که متضاد با نظام اسلامی ما است، جرم محسوب می‌شود. فضای مجازی غیر از مطالب مفید و تاثیرگذار دارای فیلم، عکس‌ها و بیانیه‌های دون شانی است که برای همه سنین و افراد مناسب نیست و ممکن است اثرات بدی در افراد بگذارد. برای بررسی چگونگی جرم دانستن استفاده از فیلترشکن‌، هنوز بحث و بررسی‌ها و اختلافات بسیاری وجود دارد. تعداد بی‌شماری از مسئولان، مسئولیت رسیدگی به این قضیه را با اطلاع از شخصیت کاربران به حوزه وزارت اطلاعات و فناوری ارتباطات سپرده‌اند که با علم به این موضوع از صلاحیت بررسی بهتر آن برخوردار است. با استفاده از قانون و ماده 21 جرائم رایانه‌ای، کسانی که در این زمینه خدمات ارئه می‌دهند و مسئولیت دارند، طبق قانون کشور این وظیفه را بر عهده دارند که به صورت تایید شده محتواهای غیر اخلاقی و مجرمانه را پاکسازی کنند.


رضا صادقی

با سلام قانونگذار صراحتاً به جرم انگاری استفاده از فیلترشکن نپرداخته است. در نتیجه با استناد به اصل قانونی بودن جرم و مجازات ها می توان گفت مجازات استفاده از فیلترشکن در سیستم حقوقی ایران مطرح نیست


فریبرز ذوالفقاری

با سلام افرادی که استفاده از فیلترشکن را با استناد به ماده یک قانون جرایم رایانه ای، جرم می دانند، مجازات مذکور در این ماده یعنی حبس از 91 روز تا یک سال یا جزای نقدی از 5 میلیون تا 20 میلیون ریال یا هر دو مورد را مجازات استفاده از فیلترشکن تعیین می کنند. در حالیکه گفته شد، این نظر اشتباه می باشد. در واقع قانونگذار صراحتاً به جرم انگاری استفاده از فیلترشکن نپرداخته است. در نتیجه با استناد به اصل قانونی بودن جرم و مجازات ها می توان گفت مجازات استفاده از فیلترشکن در سیستم حقوقی ایران مطرح نیست. با این حال بهتر است برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاورین ما از طریق مشاوره حقوقی تلفنی در ارتباط باشید.


آزاده حیدری

با توجه به اصل قانونی بودن جرم و مجازات باید گفت در حال حاضر هیچ قانونی که اقدام به جرم‌انگاری خرید و فروش فیلترشکن کند، در قوانین کیفری کشور وجود ندارد. بنابراین خرید و فروش آن جرم نبوده و مجازاتی در پی نخواهد داشت. البته برخی سعی کرده‌اند با توسل به ماده ۲۵ قانون جرایم رایانه‌ای، خرید و فروش فیلترشکن را جرم بدانند. بند الف این ماده بیان ‌می‌دارد: «تولید یا انتشار یا توزیع و در دسترس قرار دادن یا معامله داده‌ها یا نرم‌افزارها یا هر نوع ابزار الکترونیکی که صرفاً به منظور ارتکاب جرائم رایانه‌ای به کار می‌رود.» با توجه به این که استفاده از فیلترشکن صرفا برای ارتکاب رجم نیست، بنابراین مشمول این بند از ماده ۲۵ نخواد بود.


Mohammad sheykhi

برخی از حقوقدانان با استناد به ماده ۱ قانون جرایم رایانه ای که عنوان می کند: «هر كس به طور غیر مجاز به داده ها یا سامانه های رایانه ای یا مخابراتی كه به وسیله تدابیر امنیتی حفاظت شده است دسترسی یابد، به حبس از نود و یك روز تا یك سال یا جزای نقدی از پنج میلیون ریال تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد»، استفاده از فیلترشکن را جرم می دانند. در حالیکه این نظر کاملاً اشتباه است. چرا که ماده فوق الذکر به موضوع سامانه های مخابراتی و رایانه ای حفاظت شده از طریق تدابیر امنیتی می پردازد که چیزی سوای از سایت یا نرم افزارهای فیلترشده می باشد. به عنوان مثال اگر شخصی ایمیل شما را هک کند، مرتکب جرم مذکور در ماده یک قانون جرایم رایانه ای شده است. در نتیجه بایستی بگوییم استفاده از وی پی ان برای کاربران جرم محسوب نمی شود. چرا که قانونگذار آن را جرم انگاری نکرده است.


وحید فراست

استفاده از فیلترشکن وفق قانون جرایم رایانه ایی جرم است


محمد اکرمی

سلام بنده وکیل پایه یک دادگستری هستم و با این نظرتون که فروش فیلتر شکن جرمه به شدت مخالفم و بنظرم این نظرتون کاملا اشتباه هست و در مقام توجیه اشتباهتون ماده قانونی رو هم به صورت ناقص نقل کردید. بند الف ماده ۲۵ قانون جرایم رایانه ای به این صورت تنظیم شده: تولید یا انتشار یا توزیع یا معامله داده‌ها یا نرم افزارها یا هر نوع ابزار الکترونیکی که صرفاً به منظور ارتکاب جرائم رایانه‌ای به کار می‌روند. حالا با ملاحظه ماده فوق مشخص میشه که نمیتونیم تولید یا خرید و فروش فیلتر شکن رو جرم انگاری کنیم، چرا که شرط جرم بودن عمل مطابق ماده فوق الذکر تولید یا توزیع هر نوع نرم افزاری هست که [صرفا] برای ارتکاب جرم ساخته میشه درصورتی که فیلتر شکن به هیچ وجه چنین ویژگی نداره


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.