ترمیم بکارت در ارتکاب جرم تدلیس در نکاح

ترمیم بکارت در ارتکاب جرم تدلیس در نکاح

ترمیم بکارت در ارتکاب جرم تدلیس در نکاح

ترمیم بکارت در ارتکاب جرم تدلیس در نکاح

 

یکی از عواملی که به عنوان فریب و تدلیس در ازدواج شناخته می‌شود، ترمیم بکارت به منظور مخفی نمودن واقعیت از همسر است که مجازات خاصی را به دنبال خواهد داشت. اما پیش از آنکه به موضوع تدلیس در ازدواج بپردازیم، بهتر است بحث را با برخی مطالب پزشکی در جهت آگاه سازی شما عزیزان از حقایقی در رابطه با پرده‌ی بکارت آغاز کنیم. پرده بکارت غشایی سلولی است که تمام یا بخشی ازدهانه واژن را می‌پوشاند. در طی نخستین مراحل رشد جنینیِ دختر در رحم، هیچ سوراخ ورودی به واژن وجود ندارد. لایه نازکی که در این محل وجود دارد، قبل از تولد شروع به تقسیم ناقص می‌کند. این پرده، در بخش خارجی اندام جنسی و در ورودی واژن قرار دارد. اگر این لایه در مرحله قبل از تولد، تقسیمات خود را به صورت کامل انجام دهد، دختر به طور مادرزادی پرده بکارت نخواهد داشت. در صورت داشتن هرگونه سوال حقوقی در این زمینه می توانید ، مشاوره حقوقی آنلاین استفاده کنید.

 

چارت هزینه های مشاوره حقوقی

انواع پرده بکارت 

  1. بکارت حلقوی(Annular): این نوع پرده به صورت حلقوی دور تا دور ورودی واژن را می پوشاند و تنها دارای یک سوراخ بزرگ است که قابل اتساع بوده و با آمیزش جنسی پاره نمی‌شود.
  2. بکارت ارتجاعی یا هلالی(Crescentic): این پرده نیز مانند نمونه‌ی قبلی به اندازه‌ی کافی انعطاف پذیر است و با ورود آلت تناسلی مرد پاره نمی‌شود یا به صورت جزئی پاره می‌شود اما هیچ خونریزی ندارد.
  3. بکارت دو سوراخی یا تیغه‌ای(Bifenestratus): این پرده دارای دو سوراخ است که به واسطه‌ی یک تیغه میانی از یکدیگر جدا می‌شوند و بعد از آمیزش پاره می‌شود.
  4. بکارت غربالی، سوراخ سوراخ و یا مشبک(Cribriform): این پرده به صورت کامل در عرض مهبل(واژن) کشیده شده و سطح آن سوراخ سوراخ است و بعد از دخول نیز پاره می‌شود.
  5. بکارت مسدود(Imperforate): این نوع پرده هیچ سوراخی ندارد و مجرای واژن کاملا مسدود است. دخترانی که این نوع پرده را دارند، در دروان بلوغ به واسطه‌ی عمل جراحی، پرده خود را باز می‌کنند تا بتوانند خون عادت ماهیانه را دفع نمایند.

توجه نمایید که باکره بودن یک دختر به سوراخ بودن این لایه بستگی ندارد. زیرا که براساس تحقیقات، هر دختری که از نظر ژنتیکی تکامل یافته‌تر باشد پرده‌ی هایمن در او به شکل حلقوی یا ارتجاعی خواهد بود. متاسفانه در جوامعی مانند کشور ما که مردم در این رابطه دانش اندکی دارند، شاهد اذیت و آزار و حتی توهین به دختران عزیز کشورمان هستیم. به یاد داشته باشید که هیچ کس اجازه ندارد آبرو و عزت نفس یک دختر را با اینگونه مسائل بی‌ارزش زیر سوال ببرد.

 

مشاوره حقوقی تدلیس در ازدواج

ترمیم بکارت در مراکز درمانی قانونی است؟

ترمیم پرده بکارت، هایمِنوپلاستی(Hymenoplasty) یا هایمنوراپی(Hymenorrhaphy)، نوعی عمل جراحی  در جهت بازسازی پرده بکارت است. این عمل در برخی از مراکز جراحی پلاستیک به منظور ایجاد لایه‌ای که پس از دخول آلت تناسلی منجر به خونریزی شود، ایجاد می‌گردد. این عمل در برخی از کشورها از جمله ایران قانونی است.  پرده بکارت مصنوعی به منظور شبیه‌سازی ساخته می‌شود. این لایه از ماده‌ای ساخته شده‌ که پس از قرار گرفتن در داخل واژن، به دیواره‌ی واژن می‌چسبد و به‌صورت موقت، ظاهر یک پرده‌ی بکارت را ایجاد می‌کند و پس از اینکه به داخل فشار داده شود مایع قرمز رنگی مانند خون از واژن خارج خواهد شد.

 

ارتباط واتس اپ

آیا ترمیم بکارت جرم است؟

در حقوق جزاي ايران، ترميم بكارت جرم نیست، اما اگر این عمل يادشده برای تدلیس در ازدواج صورت بگیرد، براي دختر و همچنین پزشك وی مجازات كيفري به دنبال خواهد داشت. جهت دریافت مشاوره حقوقی تلفنی با شماره 09212242670 تماس بگیرید.

چگونگی تشخیص ترمیم پرده‌ بکارت

اکثر مواقع اثرات آسیب ناشی از پارگی قبلی پرده‌ی بکارت قابل تشخیص است. با این وجود، کاهش این اثرات تا حدود زیادی به ویژگی‌های فیزیکی فرد و همچنین مهارت جراح وابسته است. اما در هر حالت، تشخیص بکارت ترمیم شده به واسطه‌ی نشانه‌های پارگی پرده‌ی بکارت، شکل ورودی واژن قابل تشخیص می‌باشد.

 

اثار تدلیس در نکاح

بار حقوقی فریب در ازدواج با ترمیم بکارت

اگرچه نفس عمل هایمنوپلاستی از نظر فقهی حرمت ندارد، اما اگر به قصد تدلیس در ازدواج صورت بگیرد، بر طبق ماده‌ی 647 قانون تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده، بسته به صلاحدید قاضی مجازات ترمیم بکارت معادل 6 ماه تا 2 سال حبس است و نکاح نیز فسخ خواهد شد. البته دختر بر اساس ماده‌ی 40 ق.م.ا، تحت شرایطی می‌تواند صدور این حکم را به تعویق بیاندازد. جهت دریافت مشاوره حقوقی  با شماره 09212242670 تماس بگیرید.

مصادیق جرم تدلیس در نکاح

کلمه‌ی تدلیس به معنای کتمان کردن و پوشاندن است. در متون فقهی و حقوقی نیز تدلیس در ازدواج نیز با همین مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این حالت اگر یکی از زوجین، با فریب همسر خود سبب عقد نکاح شود، عمل وی تدلیس در ازدواج تلقی می‌شود که بر اساس قوانین حقوقی با چنین افرادی برخورد قانونی خواهد شد.

عیوبی در مرد که زن از آن بی خبر است و سبب تدلیس در ازدواج خواهد شد:

  1. جنون
  2. بیماری جنسی(عنن)
  3. ناتوانی جنسی به شرط اینکه حتی یکبار هم عمل زناشویی را انجام نداده باشد.
  4. مقطوع بودن آلت تناسلی مرد.

عیوبی در زن که مرد از آن بی خبر است و سبب تدلیس در ازدواج می‌شود:

  1. جنون
  2. بیماری جنسی(قرن یا افضاء)
  3. بیماری پوستی(برص)
  4. زمین گیر بودن
  5. نابینائی هر دو چشم

 

مشاوره حقوقی طلاق

آیا در صورت اثبات ترمیم بکارت می‌توان بدون مهریه زن را طلاق داد؟

همانگونه که در بالا نیز به آن اشاره شد، اگر زن که به هر دلایلی قبل از ازدواج بکارت خود را از دست بدهد و بخواهد این موضوع رو مخفی نماید و حتی با عمل جراحی پرده بکارت را ترمیم کند، از نظر قانونی این کار تدلیس در ازدواج تلقی شده و گاهی از عوامل فسخ نکاح به شمار می‌آید. در این حالت علاوه بر اینکه مرد حق فسخ نکاح را دارد، می‌تواند از زن طلب خسارت نماید. پس از طلاق نیز علاوه بر زن، پزشکی که این عمل ترمیمی را انجام داده است هم مشمول مجازات خواهد شد. اگر فسخ نکاح در موضوع تدلیس در ازدواج، قبل از نزدیکی رخ دهد، زن حق‏ درخواست مهریه را ندارد. در صورتی که زن قبلا تمام و یا قسمتی از مهریه را دریافت کرده باشد، مرد به علت دارا شدن حق رجوع می‌تواند مهریه را بازپس بگیرد. بجز مواردی که نکاح به علت وجود ناتوانی جنسی مرد (عنن) فسخ شود که در این حالت زن میتواند نصف مهریه را دریافت نماید. اما اگر فسخ نکاح پس از نزدیکی صورت بگیرد، مرد باید تمامی مهریه را بپردازد مگر اینکه زن از نظر قانونی مستحق  مهریه نباشد.

 

رویکرد بلاتکلیفی در دوران عقد 
استرداد هدایای نامزدی 
مشاوره حقوقی گواهی بکارت
مشاوره حقوقی ازدواج سفید
درباره ما 

 

سوالات متداول

-آیا ترمیم پرده‌ی بکارت به علت عمل جراحی در ناحیه‌ی لگن، تصادف، ورزش و ... نیز جرم محسوب می‌شود؟

خیر. در صورت ازاله بکارت ناشی از دخول ترمیم پرده به منظور فریب زوج جرم است.

-آیا سکوت در رابطه با ترمیم کردن پرده‌ی بکارت نیز جرم محسوب می‌شود؟

 بله. در کل جز مصادیق تدلیس در ازدواج است.

-اگر دختری باکره پس از ازدواج  بدون اینکه رابطه‌ی جنسی برقرار کند از همسر خود طلاق بگیرد، نیازی به رعایت عده پس از طلاق هست؟

 خیر. تنها در صورت داشتن نزدیکی رعایت عده الزامی است.

-آیا تدلیس در نکاح به طرف مقابل حق طلاق می‌دهد؟

 بله تحت شرایط مشخصی این امر امکان پذیر است.


سوالات متداول

نظرات

راضیه دهقان

با عرض سلام وادب خداقوت خدمت کادر مجرب موسسه وکیل تلفنی در ۲۴ ساعت شبانه روز و حتی ایام تعطیلات شما میتوانید با وکیل متخصص در خصوص موضوعتان مشاوره حقوقی دریافت کنید؛حتی اگر نیاز به نگارش فوری اوراق قضایی دارید به صورت اوژانسی نگارش برایتان انجام میشود .


سحر نیک پور

سلام و عرض ادب، کلمه‌ی تدلیس به معنای کتمان کردن و پوشاندن است. در متون فقهی و حقوقی نیز تدلیس در ازدواج نیز با همین مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این حالت اگر یکی از زوجین، با فریب همسر خود سبب عقد نکاح شود، عمل وی تدلیس در ازدواج تلقی می‌شود که بر اساس قوانین حقوقی با چنین افرادی برخورد قانونی خواهد شد


محمد

متاسفانه بعضی از زنان که از بدو تولد دارای بکارت نیستتند و یا بعضا به دلایلی مانند مسابقات ورزشی؛پرش از ارتفاع و... بکارت خود را از دست میدهند.پس از ازدواج با مسائلی مانند شکاک بودن شوهر ؛ تهمت ؛نگاه سرزنش امیز اطرافیان و... مراجعه میشوند.ضرورت افزایش آگاهی و فرهنگ سازی در جوامع سنتی در رابطه با مسائل زناشویی بیش از پیش مورد نیاز است


ملیکا محبوبی

کاربران گرامی می توانند در هر ساعت از شبانه روز از خدمات مشاوره حقوقی آنلاین و تلفنی موسسه وکیل تلفنی با کادری مجرب و ماهر بهره مند شوند


سهند مهدی پور

متاسفانه در جوامعی مانند کشور ما که مردم در این رابطه دانش اندکی دارند، شاهد اذیت و آزار و حتی توهین به دختران عزیز کشورمان هستیم. به یاد داشته باشید که هیچ کس اجازه ندارد آبرو و عزت نفس یک دختر را با اینگونه مسائل بی‌ارزش زیر سوال ببرد.


فریبرز ذوالفقاری

با سلام .کلمه‌ی تدلیس به معنای کتمان کردن و پوشاندن است. در متون فقهی و حقوقی نیز تدلیس در ازدواج نیز با همین مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این حالت اگر یکی از زوجین، با فریب همسر خود سبب عقد نکاح شود، عمل وی تدلیس در ازدواج تلقی می‌شود که بر اساس قوانین حقوقی با چنین افرادی برخورد قانونی خواهد شد. ● عیوبی در مرد که زن از آن بی خبر است و سبب تدلیس در ازدواج خواهد شد: جنون بیماری جنسی(عنن) ناتوانی جنسی به شرط اینکه حتی یکبار هم عمل زناشویی را انجام نداده باشد. مقطوع بودن آلت تناسلی مرد.


غلامحسین کهراری

با سلام برای اینکه عقد ازدواج بین زن و مرد معتبر باشد و علاوه بر آنها از منظر قانونی و شرعی نیز این عقد صحیح باشد، می بایست قوانین و مقرراتی که در زمینه ازدواج در کشور ما وجود دارد به درستی رعایت شود. قانونگذار با تدوین قوانین مربوط به ازدواج در قانون حمایت خانواده تمامی شرایط آنرا به صورت کامل و واضح ذکر نموده است، زن و مرد می بایست این مقررات را برای ازدواج محترم شمرده و آنرا رعایت نمایند. مواردی که موجب می شود تا ازدواج از وضعیت صحیح و قانونی خارج شود، وجود عیوبی است که برای زن و مرد در قانون در نظر گرفته شده است و در صورتی که هر یک از آنان از این عیوب برخوردار باشند، عقد ازدواج بین آنها فسخ خواهد شد. ترمیم بکارت و تدلیس برای ازدواج یکی از مواردی است که در صورت اثبات در دادگاه موجب فسخ ازدواج خواهد شد، وجود بکارت برای زن در حین ازدواج موجب می شود تا از حقوق قانونی و شرعی متفاوتی با زنان فاقد این شرایط برخوردار باشد. ترمیم بکارت در قانون معتبر شناخته شده است و جرم محسوب نمی شود، اما در صورتی که ترمیم بکارت به دلیل تدلیس در ازدواج و کتمان این موضوع از مرد باشد، این امر علاوه بر اینکه موجب فسخ عقد نکاح می شود موجب می شود تا زن و پزشک معالج نیز مشمول مجازات قانونی قرار گیرند. در شرایطی که ازدواج به دلیل عیوب زن و تدلیس در ازدواج فسخ شود، هیچ گونه حقوقی به زن تعلق نخواهد گرفت.


Mohamad sheykhi

ماده 1128 قانون مدنی بیـان می دارد: «هرگاه در یکی از طرفین صفت خاصی شرط شده و بعد از عقد معلوم شود که طرف مذکور فاقد وصف مقصود بوده، برای طرف مقابل حق فسخ خواهد بود، خواه وصف مذکور در عقد تصریح شده یا عقد متبایناً بر آن واقع شده باشد.» فریب در ازدواج (تدلیس) به مفهوم اثبات صفات مطلوب یا رفع عیوب به صورت دروغین، از جمله عوامل فروپاشی نظام خانواده یا تیرگی روابط زوجین است. به این لحاظ زن و مرد از فریب یکدیگر نهی شده اند، علاوه بر آن، فریب دارای پیامدهای حقوقی نیز می باشد. راهی که شارع مقدس برای جبران این ضرر پیش بینی نموده، حق فسخ نکاح است. ماده 1128 قانون مدنی بیـان می دارد: «هرگاه در یکی از طرفین صفت خاصی شرط شده و بعد از عقد معلوم شود که طرف مذکور فاقد وصف مقصود بوده، برای طرف مقابل حق فسخ خواهد بود، خواه وصف مذکور در عقد تصریح شده یا عقد متبایناً بر آن واقع شده باشد.» نمونه هایی از تدلیس عبارتند از: ـ مردی که سـواد انـدکی در حد خوانـدن و نوشتـن داشتـه و نیـز به واسـطه سـانحه ای کـه در کـودکی بـرایش اتـفاق افتـاده، گردنـش کج بـوده اسـت، بـه خواستگاری دختـری می رود و در مراسـم خواستگاری خـود را دیپلمه معرفـی می نماید و گردن خود را بسته و وانمود می کند که موقتاً دچارگردن درد شده است، پس از ازدواج همسر او متوجه فریب شوهر شده، به دادگاه مراجعه نموده و تقاضای فسخ نکاح می کند. - زنی قبلاً ازدواج کرده و شش ماه زندگی زناشوئی داشته است، پس از طلاق، شناسنامه المثنی گرفته و خود را دوشیزه معرفی می نماید، بعد از ازدواج، همسرش متوجه ازدواج قبلی زن می شود. اما به دلیل آنکه مهریه زن سنگین بوده و شوهر از نظر اقتصادی توان پرداخت آن را نداشته، از طلاق منصرف می شود. اما به دلیل برخورد غیرصادقانه همسرش، خشمگین بوده و بنای ناسازگاری با زن را گذاشته است، زن تحمل نکرده و از دادگاه تقاضای طلاق کرده است. - دختـری پـس از ازدواج متوجه شـده که همسـرش او را فریـب داده و در خارج از کشور همسر دارد و اکنون مجهول المکان است و مدتی است که نفقه پرداخته نکرده است. ماده 1128 قانون مدنی بیـان می دارد: «هرگاه در یکی از طرفین صفت خاصی شرط شده و بعد از عقد معلوم شود که طرف مذکور فاقد وصف مقصود بوده، برای طرف مقابل حق فسخ خواهد بود، خواه وصف مذکور در عقد تصریح شده یا عقد متبایناً بر آن واقع شده باشد.» - دختر دارای لکه ای قهوه ای رنگ بر روی پوست پا در پشت زانو است، همسرش بعد از ازدواج از ادامه زندگی با زن منصرف شده است، اما به دلیل مهریه سنگین زن، توان طلاق و پرداخت مهریه را ندارد، به دادگاه مراجعه نموده و ادعای تدلیس زوجه را نموده و عنوان می کند، همسرش دارای نقص زیبایی می باشد و این مطلب را به او نگفته است، بنابراین تقاضای فسخ نکاح دارد. - مردی که معتاد به مشروب و تریاک بوده، خود را سالم وانمود کرده؛ پس از ازدواج زن متوجه شده و تقاضای جدایی دارد. - مردی به دادگاه مراجعه کرده و در تقاضای فسخ نکاح ادعا می کند، همسرش ازدواج قبلی خود را از او مخفی داشته است و در شناسنامه المثنی او نیز، اثری از این موضوع نبوده است، زن ادعا می کند که حقیقت را در گفتگوی خصوصی قبل از عقد با همسرش در میان گذارده و شوهر با علم به این موضوع اقدام به ازدواج با او نموده است، از زن دلیل این ادعا خواسته شده و زن قادر به اثبات آن نیست. به هر حال تدلیس به چیزی اطلاق می شود که سبب ابهام امر بر فرد فریب خورده می گردد. همچنین موارددیگری که فریب در ازدواج محسوب شده و باعث ایجاد حق فسخ میشود: اگر هر یک عیوب ذیل حین عقد در مرد بوده و زن از آن بی خبر بوده است: 1-جنون ( دیوانگی) 2 - خصاء ( بیماری جنسی) 3 - عنن به شرط اینکه ولو یکبار عمل زناشویی را انجام نداده باشد. 4 - مقطوع بودن آلت تناسلی به اندازهای که قادر به عمل زناشویی نباشد. و اگر هر یک از عیوب ذیل حین عقد در زن بوده ولی مرد از آن بی خبر بوده است: 1-جنون( دیوانگی) 2- قرن ( بیماری جنسی) 3-برص( بیماری پوستی) 4- افضاء ( بیماری جنسی) 5- زمین گیری 6- نابینائی از هر دو چشم *مجازات در مقابل فریب در ازدواج دو راهکار وجود دارد. فرد فریب خورده یا می تواند از طریق کیفری شکایت کند که در این صورت 6 ماه الی 2 سال حبس تعیین میشود یا می تواند اقدام حقوقی کرده تقاضای حق فسخ کند . فسخ ازدواج تشریفات خاص طلاق را ندارد و فریب خورده می تواند به راحتی نکاح را فسخ کند. اختیار فسخ فوری است بدین معنی که طرفی که حق فسخ دارد بعد از اطلاع نکاح را فسخ نکند این حق او ساقط میشود البته به این شرط که علم به این حق فسخ و علم به فوریت آن داشته باشد . تشخیص مدتی که برای امکان استفاده از این حق لازم بوده به نظر عرف و عادت است. اگر آگاهی فرد فریب خورده بعد از رابطه زناشویی باشد ، وی می تواند علاوه بر فسخ نکاح از عامل فریب مهریه را باز پس گیرد. دادگاه در صدور حکم مجازات مجاز است که میزان حبس را بر میزان حداقل یا حداکثر تعیین کند ولی همین دادگاه می تواند به لحاظ جهات مخففه یعنی با توجه به این که فرد فریب دهنده جوان بوده و دارای سوء سابقه نیست ، جریمه را حتی تا میزان 50 هزار تومان تخفیف دهد یعنی کاملا بستگی به دادگاه دارد که میزان حبس و مجازات را به چه حدی تعیین کند. در مقابل فریب در ازدواج دو راهکار وجود دارد. فرد فریب خورده یا می تواند از طریق کیفری شکایت کند که در این صورت 6 ماه الی 2 سال حبس تعیین میشودیا میتواند اقدام حقوقی کرده تقاضای حق فسخ کند . فسخ ازدواج تشریفات خاص طلاق را ندارد و فریب خورده میتواند به راحتی نکاح را فسخ کند


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.