مجازات دفاعیات کذب در دادگاه

مجازات دفاعیات کذب در دادگاه

مجازات دفاعیات کذب در دادگاه

اگر شخصی در دادگاه و در محضر مقامات رسمی از جمله قاضی، در مورد موضوعی، مطلبی دروغین را بیان نماید، این عمل او را شهادت دروغ یا شهادت کذب در نظر می گیرند. هر حکمی که در دادگاه بر اساس دفاعیات کذب صادر شود، بی اثر خواهد بود. همچنین، اگر شهادت کذب باعث ایجاد خسارت شود، شهود باید خسارت وارده به زیان دیده را جبران نمایند. شهادت کذب در امور کیفری، منجر به درخواست تجدید نظر در رای دادگاه می شود.
باید توجه داشت که هر دفاعیاتی به عنوان دفاعیات کذب محسوب نمی شود. برای اثبات دروغ بودن دفاعیات در دادگاه، ابتدا باید مطمئن شویم که شهادت کذب در دادگاه و در حضور قاضی و دیگر مقامات رسمی ارائه شده است. به این ترتیب، اگر شهادت دروغ در خارج از دادگاه عنوان شود و یا اینکه در دادگاه و در غیاب قاضی و دیگر مقامات رسمی شنیده شود، حکم دفاعیات کذب را نداشته و مشمول مجازات نمی شود.

 

هزینه مشاوره حقوقی

علاوه بر این، شهود باید با قطعیت و یقین شهادت دهند. پس اگر شهادت با شک و تردید و عدم آگاهی کامل نسبت به موضوع باشد، نمی توان آن را به عنوان دفاعیات کذب در نظر گرفت. در این شرایط، نمی توان دروغ بودن دفاعیات را اثبات نمود.  برای اثبات دروغ بودن دفاعیات در دادگاه، ابتدا باید برای قاضی پرونده محرز شود که شاهد، اقدام به بیان دفاعیات کذب کرده است. در برخی موارد، ممکن است خود شاهد از شهادت کذب خود پشیمان شده و دروغ بودن دفاعیات را بیان کند. گاهی نیز ممکن است غیر عادل بودن شاهد برای دادگاه اثبات شده و شهود عادل دیگری در دادگاه حاضر شوند و دروغ بودن شهادت شاهد اول را تایید کنند. اما در هر حال، بهترین و موثرترین راه برای اثبات کذب بودن دفاعیات در دادگاه و در محضر قاضی، طرح و پرسش سوالات جزئی در مورد موضوع پرونده از شهود است. سپس می توان با مقایسه ی پاسخ های شهود به این سوالات، نتیجه گرفت که شهادت آنان دروغ است یا خیر. البته در دادگاه های عمومی به دلیل کمبود وقت و تعدد پرونده ها برای رسیدگی، نمی توان از سوالات متعدد و بسیار جزئی استفاده نمود. بنابراین وکیل باید با هوشمندی و پرسیدن سوالات مهم تر، شهود را بسنجد تا بتواند با مقایسه ی تعارض اظهارات شهود در دادگاه، کذب بودن شهادت آن ها را اثبات کند. باید در نظر داشت که شهود را به طور جداگانه مورد پرسش قرار داده و یک بار اظهارات طرف مقابل را با شهود و بار دیگر، اظهارات شهود را با یکدیگر مقایسه کنید.

شکایت بابت دفاعیات کذب در دادگاه

زمانی که دفاعیات کذب باعث نسبت دادن اتهامی به شخصی دیگر شود، یا ایجاد خسارت نماید و یا حقی از شخصی سلب شود، موضوع شکایت از دفاعیات کذب اهمیت بیشتری پیدا می کند. در این شرایط، حضور وکیلی پیگیر و متبحر در این زمینه، می تواند برای اثبات شهادت کذب موثر باشد. وکیل مورد نظر با طرح شکایت و ارائه ی استدلالی مناسب که مورد پذیرش دادگاه و قاضی باشد، شاکی را به حق خود می رساند. اگر بر اساس شهادت دروغ، حکمی صادر شود، باید با طرح یک شکایت کیفری از شهود، حکم صادره از طرف دادگاه را بی اثر کرد. این شکایت، با عنوان شهادت کذب طرح می شود. برای ارائه ی مدارک لازم در این شکایت، فرد شاکی که شهادت علیه او عنوان شده، باید دلیل محکمه پسندی را به دادگاه عرضه کرده و با طرح یک شکوائیه، شکایت خود را مطرح نماید. این شکوائیه به صورت فرم مخصوص شکایت از شهادت کذب می باشد.
فردی که علیه او شهادت دروغ داده شده است، باید برای طرح شکایت از شهادت کذب به دفاتر خدمات قضایی، مراجعه نماید. سپس، فرم شکایت از شهادت کذب را تکمیل نموده و شکوائیه خود را به صورت آنلاین ثبت کند. البته برای مجازات شهود کاذب، ابتدا باید دروغ بودن شهادت آنها در دادگاه اثبات شود.

 

مجازات دفاعیات کذب در دادگاه

پس از این مرحله، شکوائیه به دادسرا ارجاع داده شده و مقاماتی مانند دادیار و بازپرس، در مورد شهادت دروغ، تحقیقات مقدماتی را شروع می کنند. دادسرا تنها می تواند دروغ بودن شهادت را به اثبات برساند و رای دادن در مورد شهود و مجازات آنها، از جمله اختیارات دادگاه می باشد. پس، اگر صحت شکوائیه اثبات شود، پرونده همراه با نظر دادرسی، به دادگاه کیفری فرستاده می شود تا حکم نهایی صادر گردد.
شما می توانید برای طرح شکایت از شهادت دروغ، با مشاوره حقوقی موسسه حقوقی وکلای تلفنی در ارتباط باشید.

مجازات دفاعیات کذب در دادگاه

مجازات دفاعیات دروغ و کذب در دادگاه و در محضر قاضی و دیگر مقامات رسمی، سه ماه و یک روز تا دو سال حبس خواهد بود. همچنین، می توان برای شهود کاذب، جزای نقدی یک میلیون و پانصد هزار ریالی تا دوازده میلیون ریالی در نظر گرفت.
بعلاوه، اگر شهادت دروغ  شهود موجب اجرای مجازاتی مانند دیه ، حدود و یا قصاص برای فرد دیگری بشود، شهود کاذب نیز مشمول همان مجازات خواهند بود. به طور مثال، اگر شهادت دروغ برای جرمی که حکمش قصاص است، عنوان شود و پس از اجرای حکم، به دادگاه اثبات شود که شهادت کذب و دروغ بوده است، شاهد کاذب نیز به حکم قصاص محکوم می شود.

نگارش فوری لایحه اعتراض به دفاعیات کذب

به منظور تسریع در تنظیم لایحه اعتراض به دفاعیات کذب و نگارش فوری آن،می توان از یک وکیل با تجربه و آگاه از قوانین مربوط به شهادت کذب کمک گرفت. به همین منظور، مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان  موسسه حقوقی وکلای تلفنی، آماده ارائه ی مشاوره و پاسخگویی به شما می باشد. همچنین می توانید با مشاوره حقوقی تلفنی نیز در ارتباط بوده و از مشاوره های تلفنی، برای تنظیم فوری لایحه اعتراض استفاده کنید.

 

ارتباط در واتس اپ

لایحه دفاعیه برای شهادت کذب در دادگاه

برای تنظیم لایحه دفاعیه در برابر شهادت کذب، بهتر است از وکلای ماهر و با تجربه در این زمینه کمک بگیرید، زیرا این افراد، دانش حقوقی زیادی داشته و می توانند متن لایحه را طوری تنظیم کنند که دادگاه مجاب به پذیرش کذب بودن شهادت شهود شود. معمولا در تنظیم یک لایحه دفاعیه برای شهادت کذب، باید شماره کلاسه و همچنین شماره دادگاه کیفری نوشته شده و سپس متن مورد نظر جهت درخواست باطل نمودن حکم صادره، به لایحه اضافه شود.

 

دفاع در برابر شهادت کذب
پرونده سازی برای شخص
مشاوره حقوقی شهادت دروغ
مشاوره حقوقی کیفری
درباره ما


سوالات متداول

نظرات

سیما غفوری

عنصر قانونی جرم شهادت کذب در ماده ۶۵۰ قانون مجازات اسلامی جرم انگاری گردیده است «هر کس در دادگاه نزد مقامات رسمی شهادت کذب بدهد به ۳ ماه و یک روز تا ۲ سال حبس یا به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تا ۱۲ میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد


پروانه برغمدی

با سلام مجازات دفاعیات دروغ و کذب در دادگاه و در محضر قاضی و دیگر مقامات رسمی، سه ماه و یک روز تا دو سال حبس خواهد بود. همچنین، می توان برای شهود کاذب، جزای نقدی یک میلیون و پانصد هزار ریالی تا دوازده میلیون ریالی در نظر گرفت


mohamad sheykhi

مجازات دفاعیات دروغ و کذب در دادگاه و در محضر قاضی و دیگر مقامات رسمی، سه ماه و یک روز تا دو سال حبس خواهد بود. همچنین، می توان برای شهود کاذب، جزای نقدی یک میلیون و پانصد هزار ریالی تا دوازده میلیون ریالی در نظر گرفت. بعلاوه، اگر شهادت دروغ شهود موجب اجرای مجازاتی مانند دیه ، حدود و یا قصاص برای فرد دیگری بشود، شهود کاذب نیز مشمول همان مجازات خواهند بود. به طور مثال، اگر شهادت دروغ برای جرمی که حکمش قصاص است، عنوان شود و پس از اجرای حکم، به دادگاه اثبات شود که شهادت کذب و دروغ بوده است، شاهد کاذب نیز به حکم قصاص محکوم می شود.


فاطمه عمادی

باسلام تعریف شهادت به معنای اعلام صحت یا عدم صحت یک اتفاق است که توسط فردی انجام می‌شود. با این حال، شهادت کذب و دروغ دشهادت غلطی هست که در آن فرد شاهد یا گواه به نفع یکی از طرفین دعوا و به ضرر طرف دیگر خبر از وقوع یک اتفاق می‌دهد. شهادت دروغ، به معنای ارائه شهادتی غلط و بی‌اساس به مقامات رسمی در دادگاه توسط شاهد یا گواه است.به همین دلیل، قانونگذار شهادت دروغ را جرم انگاری کرده و برای آن مجازات تعیین کرده است


امان آبادی

یکی از بی اثر کردن آثار حکم صادره بر اساس شهادت شهود، شکایت کیفری از شهود تحت عنوان شهادت کذب طبق ماده ۶۵۰ قانون تعزیرات مجازات اسلامی است. البته اگر شاکی (کسی که علیه او شهادت و گواهی در دادگاه داده شده است) بتواند با دلیل و مدرک، کذب و دروغ بودن شهادت شاهد و گواه را اثبات نماید، طبیعتاً همین ادله می تواند در همان دادگاه اولیه مانع از آن شود که شهادت شهود به نتیجه و ثمر برسد.


حسین سیفی

بر اساس ماده ۶۵۰ قانون مجازات اسلامی کتاب تعزیرات شهادت دروغ جرم انگاری شده است و مجازات آن سه ماه و یک روز تا دو سال حبس می‌باشد که این امر به این دلیل است که از شهادت‌های دروغین و فاقد وجاهت شرعی و قانونی پیشگیری گردد و در صورتی که شخصی شهادت دروغ دهد علاوه بر اینکه پای بر حق و عدالت گذاشته است و حقی از طرف مقابل دعوا تضییع کرده است بر خلاف اصول اخلاقی و اسلامی نیز عمل نموده است .


متقی راد

شهادت کذب عبارت است از ادای گواهی دروغ توسط گواه نزد مقامات رسمی در دادگاه.بر اساس ماده 650 بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی، هر کس در دادگاه نزد مقامات رسمی شهادت دروغ بدهد به 3 ماه و یک روز تا 2 سال حبس یا به یک میلیون و 500 هزار تا 12 میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد. ادای شهادت کذب در دادگاه و نزد مقامات رسمی است. این جرم از جرایم مطلق محسوب می‌شود. سوء نیت عام به معنی قصد انجام عمل مجرمانه؛ این جرم از جرایم عمدی است و از این رو نمی‌توان کسی را که سهواً و به اشتباه مبادرت به بیان اکاذیب در قالب شهادت کرده است، مشمول مقررات ماده 650 دانست دانست. سوء نیت خاص از اجزای تشکیل‌دهنده این بزه محسوب نمی‌شود.


معراج فرجی

با سلام تحت عنوان دفاعیات کذب اصولا قانونی برای مجازات کردن وجود ندارد و تنها برای شهادت کذب نزد مقامات رسمی طبق ماده ۶۵۰ قانون مجازات بخش تعزیرات مجازات در نظر گرفته شده و اینکه اگر اثبات شود دفاعیات شخص کذب بوده طبق قانون مسولیت مدنی امکان جبران خسارت برای متضرر وجود دارد


بهنام رحمانی فرد

باسلام زمانی که دفاعیات کذب باعث نسبت دادن اتهامی به شخصی دیگر شود، یا ایجاد خسارت نماید و یا حقی از شخصی سلب شود، موضوع شکایت از دفاعیات کذب اهمیت بیشتری پیدا می کند. در این شرایط، حضور وکیلی پیگیر و متبحر در این زمینه، می تواند برای اثبات شهادت کذب موثر باشد. وکیل مورد نظر با طرح شکایت و ارائه ی استدلالی مناسب که مورد پذیرش دادگاه و قاضی باشد، شاکی را به حق خود می رساند. اگر بر اساس شهادت دروغ، حکمی صادر شود، باید با طرح یک شکایت کیفری از شهود، حکم صادره از طرف دادگاه را بی اثر کرد. این شکایت، با عنوان شهادت کذب طرح می شود. برای ارائه ی مدارک لازم در این شکایت، فرد شاکی که شهادت علیه او عنوان شده، باید دلیل محکمه پسندی را به دادگاه عرضه کرده و با طرح یک شکوائیه، شکایت خود را مطرح نماید. این شکوائیه به صورت فرم مخصوص شکایت از شهادت کذب می باشد. فردی که علیه او شهادت دروغ داده شده است، باید برای طرح شکایت از شهادت کذب به دفاتر خدمات قضایی، مراجعه نماید. سپس، فرم شکایت از شهادت کذب را تکمیل نموده و شکوائیه خود را به صورت آنلاین ثبت کند. البته برای مجازات شهود کاذب، ابتدا باید دروغ بودن شهادت آنها در دادگاه اثبات شود


امین خسروپور

سلام. به موجب قانون مجازات اسلامی (بخش تعزیرات) مصوب ۱۳۷۵ شهادت کذب یا دروغ در دادگاه جرم است و مرتکب به حبس یا جزای نقدی محکوم می‌شود. نکته مهم این که اگر شهادت کذب باعث قصاص یا مجازات حدی برای کسی شود، شاهد دروغ دو مجازات خواهد داشت؛ هم مجازات شهادت دروغ و هم مجازات قصاص یا حد. ضمنا قبلا شهادت دروغ در محضر دادگاه دروغ بود، ولی به تازگی و به موجب رای دیوان عالی کشور، شهادت دروغ نزد مقامات دادسرا مثل بازپرس و دادیار هم جرم و مستوجب مجازات است.


امین چراغی شیخ آباد

سلام و عرض ادب شهادت کذب یکی از انواع جرائمی است، که در قوانین کشور ما، شامل مجازات می گردد. همانطور که می دانید شهادت به معنای گواهی دادن به نفع یا ضرر دیگران، در مراجع قضایی گفته می شود. شهادت در واقع یکی از ادله اثبات دعوا می باشد. یعنی به واسطه آن می توان حقانیت یا مجرم بودن اشخاص را اثبات نمود. حال گاهی فردی بر خلاف مسئله ای که شاهد آن بوده است و به دروغ، در دادگاه شهادت می دهد. به این امر شهادت کذب گفته می شود. شهادت کذب و دروغین افراد، می تواند در نتیجه دادرسی پرونده ها، تاثیر بسزایی داشته باشد. گاهی دیده می شود افراد در قبال دریافت پول، اقدام به شهادت دروغ می نمایند‌‌. در هر حال این عمل به هر شیوه ای که صورت گیرد، جرم بوده و مجرم مطابق قانون مجازات خواهد گردید. همچنین افرادی که مرتکب شهادت کذب می شوند، نمی توانند هیچ دلیل موجهی برای تبرئه خود به دادگاه ارائه نمایند. چرا که در هنگام شهادت دادن، شاهد مقابل تمامی مقامات رسمی، سوگند یاد می کند که به جز حقیقت چیزی به زبان نیاورد. در نتیجه اگر اقدام به شهادت کذب و دروغین نماید، کاملا از عمل خود‌ آگاه بوده، و بدون شک مجازات قانونی شامل حال او خواهد گردید.


فریبرز ذوالفقاری

با سلام شخصی در دادگاه و در محضر مقامات رسمی از جمله قاضی، در مورد موضوعی، مطلبی دروغین را بیان نماید، این عمل او را شهادت دروغ یا شهادت کذب در نظر می گیرند. هر حکمی که در دادگاه بر اساس دفاعیات کذب صادر شود، بی اثر خواهد بود. همچنین، اگر شهادت کذب باعث ایجاد خسارت شود، شهود باید خسارت وارده به زیان دیده را جبران نمایند. شهادت کذب در امور کیفری، منجر به درخواست تجدید نظر در رای دادگاه می شود. باید توجه داشت که هر دفاعیاتی به عنوان دفاعیات کذب محسوب نمی شود. برای اثبات دروغ بودن دفاعیات در دادگاه، ابتدا باید مطمئن شویم که شهادت کذب در دادگاه و در حضور قاضی و دیگر مقامات رسمی ارائه شده است. به این ترتیب، اگر شهادت دروغ در خارج از دادگاه عنوان شود و یا اینکه در دادگاه و در غیاب قاضی و دیگر مقامات رسمی شنیده شود، حکم دفاعیات کذب را نداشته و مشمول مجازات نمی شود.


فاطمه توکلی

ادای شهادت دروغ باید در دادگاه (اعم از عمومی و اختصاصی) به عمل آید. لذا شهادت در خارج از دادگاه و نیز مراجعی که به آنها دادگاه اطلاق نمی‌شود، مشمول حکم این ماده نیست. 2- ادای شهادت باید نزد مقامات رسمی باشد؛ از این رو چنانچه فردی که استماع شهادت می‌کند، صلاحیت استماع آن را نداشته باشد، نمی‌توان ادای شهادت را مشمول ماده 650 بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی دانست. باید کذب بودن شهادت چنین شخصی در دادگاه صالح به موجب حکم قطعی به اثبات رسیده باشد. در مورد عدم ادی شهادت و کتمان آن با توجه به مقررات جزایی کنونی باید گفت که جرم محسوب نمی‌شود.  شهادت دروغ موجب بطلان حکم است و هر حکمی که بر این اساس صادر شود، بلااثر است. اگر محکوم‌به وجود داشته باشد، باید مسترد شود و اگر ممکن نباشد، باید شهودی که شهادت کذب داده‌اند، غرامت را بپردازند.  ماده ۶۵۰ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی متعرض بحث جبران خسارت توسط شهود کذب نشده است، اما مطابق قواعد کلی مسئولیت مدنی، هرگاه کسی سبب ورود خسارت شود، باید جبران کند، در اینجا نیز شهود باید خسارت زیان‌دیده را جبران کنند. 


مجید پریدست فومنی

با سلام در مواردی که محکمه ادله را کافی جهت اثبات حق خواهان نداند ویا قبل از رسیدگی خواهان خود نسبت به تعرفه گواه اقدام نماید مانند پرونده های اعسار و گواه در محضر دادگاه ضمن اتیان سوگند شهادت کذب دهد و این شهادت منجر به اخذ تصمیم محکمه گردد این حق برای خوانده را متصور هستیم که از طریق اثبات شهادت کذب اول حکم محکمه را بی اثر و در مرحله بعد گواه دروغین را محکوم به مجازات نماید


بشیر علی

با سلام .بر اساس ماده 650 بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی، هر کس در دادگاه نزد مقامات رسمی شهادت دروغ بدهد به 3 ماه و یک روز تا 2 سال حبس یا به یک میلیون و 500 هزار تا 12 میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.


مجتبی خسروی

شهادت کذب عبارت است از ادای گواهی دروغ توسط گواه نزد مقامات رسمی در دادگاه. بر اساس ماده 650 بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی، هر کس در دادگاه نزد مقامات رسمی شهادت دروغ بدهد به 3 ماه و یک روز تا 2 سال حبس یا به یک میلیون و 500 هزار تا 12 میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد. ادای شهادت کذب در دادگاه و نزد مقامات رسمی است. این جرم از جرایم مطلق محسوب می‌شود.


وحید فراست

مجازات شهادت کذب هم در قانون مجازات اسلامی و هم در فقه اسلامی پیش بینی شده است بطوری که شهادت کذب در قصاص در بعضی موارد مجازات سنگین تری برای شهادت کذب در پی دارد و شهادت جزو یکی از ادله های مهمهم در اثبات دعواست


مهدی صفا

درود بر شما ممنون از سایت بسیار خوبتان من از استاد پاریاد مشاوره حقوقی گرفتم که ایشان بسیار عالی و با تخصص کافی به بنده مشاوره دادند بدین وسیله از ایشان و کلیه تهیه کنندگان سایت کمال تشکر و قدردانی را دارم با سپاس


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.