مشاوره حقوقی تلفنی حق شفعه

مشاوره حقوقی تلفنی حق شفعه

مشاوره حقوقی تلفنی حق شفعه

منظور از حق شفعه چیست؟

حق شفعه معمولا به ندرت در بین افراد شناخته شده است ولی کاربرد آن زیاد  می باشد. این حق به عنوان یکی از حقوق در قانون مدنی معرفی شده که در لغت به معنای خواهشگری چیزی که شخصی می خواهد، است. در قانون مدنی از ماده ی 808 تا 824 به حق شفقه پرداخته شده است. این حق در حقوق به معنای آن است که اگر دو نفر در مال غیر منقولی شریک باشند در این صورت یکی از افراد یا یکی از شرکا بخواهد سهم خود را بفروشد شریک دیگر بر سایر متقاضیان تقدم دارد. این حق تقدیم در واقع همان حق شفعه نام دارد. ماده ی 808 قانون مدنی بیان می کند هرگاه مال غیر منقولی بین دو نفر قابل تقسیم باشد در این صورت یکی از شرکا سهم خود را به شخص ثالثی منتقل کند، شریک دیگر حق دارد قیمتی که مشتری مشخص کرده است را به او بدهد و سهم فروخته شده را تملک کند. برای دریافت مشاوره حقوقی با شماره 02147625900 تماس بگیرید.

 

هزینه مشاوره حقوقی

هزینه ی مشاوره حقوقی تلفنی حق شفعه

هزینه مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل در موسسه وکلای تلفنی به مدت زمان مشاوره بستگی دارد. اما سعی براین بوده است که با توجه به شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه تعرفه ها به گونه ای باشد که تمام اقشار جامعه بتوانند از مشاوره حقوقی تلفنی استفاده کرده و به حق و حقوقی خودشان برسند. در موسسه وکلای تلفنی شما می توانید به صورت تلفنی، درهر ساعت از شبانه روز و همه روزه با وکیل متخصص مشورت نمایید.

برای دریافت مشاوره حقوقی در خصوص حق شفعه به کجا مراجعه کنیم؟

برای دریافت مشاوره تلفنی حقوقی حق شفعه لازم است با افراد کاربلد در تماس باشید زیرا هرگونه سهل انگاری می تواند خسارت زیادی به همراه داشته باشد. وکلای متخصص و کاربلد در این حوزه به راحتی می توانند با توجه به شرایط موجود، راهنمایی و مشاوره ی لازم را در اختیار شما قرار دهند. موسسه حقوقی وکلای تلفنی برای ارائه ی مشاوره تلفنی حقوقی حق شفعه در خدمت شما عزیزان است و هم اکنون می توانید از طریق راههای ارتباطی موجود با ما برای کسب مشاوره حقوقی تلفنی  در تماس باشید.

 

مشاوره حقوقی فروش ملک شراکتی

حق شفعه در اموال منقول به چه صورت است؟

قوانین حاکم بر اموال منقول و غیرمنقول متفاوت است که نمونه ی بارز آن در حق شفعه مشاهده می شود. در کل شفعه دارای این شرط است که مال باید غیر منقول باشد. مال منقول و غیر منقول در فقه اسلامی دارای احکام متفاوتی هستند. همه ی توضیحاتی که در این بخش ارائه شد برای اموال غیر منقول صحت دارد.  فقهای شیعه و البته اهل تسنن فقط در اموال غیر منقول، حق شفعه را روا دانسته اند و در اموال منقول، عدم جواز شفعه یاد می شود. برای دریافت مشاوره حقوقی تلفنی با شماره 09212242670 تماس بگیرید.

آیا حق شفعه قابل اسقاط است؟

طبق ماده ی 822 قانون مدنی شفیع می تواند حق شفعه خود اسقاط کند. لازم به ذکر است که این اسقاط می تواند به صورت کلامی، عملی و همچنین لفظی باشد.  البته باید بگوییم شفیع می تواند با خریدار از طریق دریافت عوض در مورد حق شفعه به توافق برسد. به عبارت دیگر این حق به منظور حمایت از شریک در نظر گرفته شده است. بنابراین اگر شریک با انتقال حق و سهم خود به یک شخص ثالث دچار ضرر نباشد می تواند از سهم خود بگذر و با خریدار مصالحه کند.

 

حق شفعه

شرایط لازم جهت تحقق حق شفعه

برای شریک مال حق شفعه لازم است شرایط زیر فراهم باشد:

1.غیر منقول بودن مال

2.مشاع بودن مال

3.قابلیت تقسیم مال غیرمنقول

4.انتقال از طریق بیع

5.تعداد شرکا باید دو نفر باشد

6.انتقال تمام حصه توسط شریک

7.فوریت حق شفعه

8.قدرت شفیع به پرداخت ثمن

 

ارتباط در واتس اپ

آیا حق شفعه قابل انتقال است؟

حق شفعه در موردی ایجاد می گردد که مال غیر منقول و قابل تقسیم بین دو نفر مشاع باشد و یکی از آنها سهم خود را به یک فرد ثالثی با بیع منتقل کند. حق شفعه نه به صورت ارادی نه به صورت اجباری قابل انتقال نیست و انتقال آن نیز باطل می باشد. حتی اگر شفیع به طور اختیاری حق شفعه را واگذار کند یا اینکه خریدار حصه مشاع باشد باز امکان انتقال آن وجود ندارد. دانستن این نکات در بررسی پرونده های مربوط به این موضوع بسیار مهم است. برای دریافت مشاوره حقوقی انلاین و رایگان به وبسایت وکلای تلفنی مراجعه نمایید.

 

مشاوره خقوقی فسخ معامله
الزام به تحویل مبیع 
نگارش دادخواست فرجام خواهی 
مشاوره حقوقی اثبات مالکیت 
درباره ما


سوالات متداول

نظرات

سحر نیک پور

سلام و عرض ادب، حق شفعه معمولا به ندرت در بین افراد شناخته شده است ولی کاربرد آن زیاد می باشد. این حق به عنوان یکی از حقوق در قانون مدنی معرفی شده که در لغت به معنای خواهشگری چیزی که شخصی می خواهد، است. در قانون مدنی از ماده ی 808 تا 824 به حق شفقه پرداخته شده است. این حق در حقوق به معنای آن است که اگر دو نفر در مال غیر منقولی شریک باشند در این صورت یکی از افراد یا یکی از شرکا بخواهد سهم خود را بفروشد شریک دیگر بر سایر متقاضیان تقدم دارد. این حق تقدیم در واقع همان حق شفعه نام دارد. ماده ی 808 قانون مدنی بیان می کند هرگاه مال غیر منقولی بین دو نفر قابل تقسیم باشد در این صورت یکی از شرکا سهم خود را به شخص ثالثی منتقل کند، شریک دیگر حق دارد قیمتی که مشتری مشخص کرده است را به او بدهد و سهم فروخته شده را تملک کند. برای دریافت مشاوره حقوقی با شماره 02147625900 تماس بگیرید.


مریم عبدالغلامی

با سلام هرگاه مال غیرمنقول قابل تقسیمی بین فقط دو نفر مشترک باشد و یکی از آن دو بخواهد سهم خود را بفروشد، شریک دیگر(شفیع) میتواند پس از پرداخت قیمت(قدرت شفیع به پرداخت ثمن)مابقی مبیع را تملک نماید. مطابق قانون مدنی، این حق را حق شفعه میگویند. اعمال حق شفعه فوری بوده و شروع مهلت عرفی، تاریخ آگاهی از معامله است. حق شفعه هر معامله ای را که مشتری بعد از عقد بیع نسبت به مال موضوع شفعه منعقد نموده است، باطل مینماید. حق شفعه جهت حمایت قانونگذار از شریک درنظر گرفته شده است. لذا قابل اسقاط از طرف وی است و اگر شریک با انتقال سهم خود به شخص ثالث، متضرر نباشد، میتواند از حق خود گذشت نماید. حق شفعه پس از فوت شفیع به وراث قانونی وی منتقل میشود.


محمد

با سلام حق شفعه بر خلاف قاعده تسلیط می باشد لذا باید به صورت کاملا محدودی تفسیر شود و قلمرو آن افزایش پیدا نکند.این نهاد جهت جلوگیری از ضرر شریک وضع شده است


بهاره توکلی پور

با سلام و عرض ادب خدمت دوستان موسسه وکیل تلفنی کار بسیار ارزشمندی را در دوران بیماری انجام دادن و سبب صرفه جویی در هزینه ها و وقت مردم شدن ونیاز به مراجعه حضوری رو به حداقل رساندند،پیشنهادمیکنم مردم حتما از این حرکت خیروخوب استفاده کنندوبه وکلای مجرب موسسه مراجعه کنند باتشکر


سهند مهدی پور

سلام و ادب طبق ماده ی 822 قانون مدنی شفیع می تواند حق شفعه خود اسقاط کند. لازم به ذکر است که این اسقاط می تواند به صورت کلامی، عملی و همچنین لفظی باشد. البته باید بگوییم شفیع می تواند با خریدار از طریق دریافت عوض در مورد حق شفعه به توافق برسد. به عبارت دیگر این حق به منظور حمایت از شریک در نظر گرفته شده است. بنابراین اگر شریک با انتقال حق و سهم خود به یک شخص ثالث دچار ضرر نباشد می تواند از سهم خود بگذر و با خریدار مصالحه کند.


محمد صادق تیغ نورد

با سلام و احترام؛ یکی از قوانینی که متاسفانه خیلی از کاربران با آن آشنایی ندارند بحث مربوط به حق شفعه می باشد ، اگر ما انسان ها به حق و حقوق خودمان آگاه باشیم و بتوانیم با استفاده از افراد کاربلد قدم برداریم بدون شک در بسیاری از موارد می توانیم نسبت به دیگران چندین قدم بالاتر باشیم، موسسه وکیل تلفنی این مزیت بزرگ را دارد که برای همه افراد شرایطی را مهیا کرده است تا با استفاده از بهترین نفرات بتوانند حق و حقوق خود را شناخته و بهترین تصمیم ممکن را بگیرند، یکی از مباحق حقوقی که بسیاری از افراد نسبت به آن آگاهی ندارند بحث مربوط به حق شفعه می باشد که در خصوص مال مشترک غیر منقول و قابل میان دو نفر است که یکی از این دو نفر اقدام به فروش سهم خود بدون اجازه نفر دیگر می نماید ، در این حال نفر اول می تواند با استفاده از این حق ، قیمتی را که مشتری داده به او بدهد و سهم مشترک را برای خود بردارد اما جهت دانستن تمام زوایای کار و استغاده صحیح از این حق باید با موسسه وکیل تلفنی تماس گرفته و بعد از آن اقدام به تصمیم گیری نمایید.


فریبرز ذوالفقاری

با سلام حق شفعه معمولا به ندرت در بین افراد شناخته شده است ولی کاربرد آن زیاد می باشد. این حق به عنوان یکی از حقوق در قانون مدنی معرفی شده که در لغت به معنای خواهشگری چیزی که شخصی می خواهد، است. در قانون مدنی از ماده ی 808 تا 824 به حق شفقه پرداخته شده است. این حق در حقوق به معنای آن است که اگر دو نفر در مال غیر منقولی شریک باشند در این صورت یکی از افراد یا یکی از شرکا بخواهد سهم خود را بفروشد شریک دیگر بر سایر متقاضیان تقدم دارد. این حق تقدیم در واقع همان حق شفعه نام دارد. ماده ی 808 قانون مدنی بیان می کند هرگاه مال غیر منقولی بین دو نفر قابل تقسیم باشد در این صورت یکی از شرکا سهم خود را به شخص ثالثی منتقل کند، شریک دیگر حق دارد قیمتی که مشتری مشخص کرده است را به او بدهد و سهم فروخته شده را تملک کند


Mohammad sheykhi

شفعه به معنای تملک سهم فروخته‌شده شریک به وسیله شریک دیگر است. به این معنی که هرگاه مال غیرمنقول قابل تقسیمی بین دو نفر مشترک باشد و یکی از دو شریک سهم خود را به شخص دیگری بفروشد، شریک دیگر حق دارد قیمتی را که مشتری داده است به او بدهد و مالک سهم فروخته شده شود. به عبارت دیگر وقتی مالکیت ملکی بین دو نفر مشترک است و شریک اول سهم خود را به شخص سومی می‌فروشد، شریک دوم به محض اطلاع از فروش، حق دارد سهم شریک اول را بخرد، یعنی سهم او را به ملکیت خود در آورد و از چنگ مشتری به همان مبلغی که به فروشنده یا شریک اول داده بیرون بیاورد. حق شفعه در قانون بر اساس ماده ۸۰۸ قانون مدنی، هرگاه مال غیرمنقول قابل تقسیمی بین دو نفر مشترک باشد و یکی از دو شریک، حصه (سهم) خود را به قصد بیع (فروش) به شخص ثالثی منتقل کند، شریک دیگر حق دارد قیمتی را که مشتری داده است، به او بدهد و حصه مبیعه (سهم فروخته‌شده) را تملک کند که این حق را حق شفعه و صاحب آن را شفیع می‌گویند. اخذ به شفعه یکی از اسباب تملک است که ماده ۱۴۰ قانون مدنی، این موضوع را مورد توجه قرار داده است. شرایط ایجاد حق شفعه برای شرکا حق شفعه چیست؟ ۱-مشاع بودن مال یعنی نباید دو شریک سهم انفرادی خود را به طور مفروز در تصرف داشته باشند، زیرا در آن صورت طبق قانون حق شفعه وجود ندارد. افراز به معنی جداکردن سهم هریک از مالکین مشاعی از ملک مشترک می‌باشد. اگر می‌خواهید در مورد ملک مشاع و مفروز بیشتر بدانید، به اینجا مراجعه کنید. ۲- قابل تقسیم بودن مال مال باید قابل تقسیم باشد؛ بنابراین شامل اموال غیرقابل تقسیم نمی‌شود. تا به این وسیله از ضرری که مالک سهم مشاع در اثر تقسیم متحمل می‌شود، جلوگیری شود. املاک قابل تقسیم به شرح زیر است: -مطابق ماده ۵۹۱ قانون مدنی، املاکی که تقسیم باعث ضرر و زیان آن نشود. -بر اساس ماده ۵۹۵ قانون مدنی، اگر با تقسیم، تمام مال از مالکیت بیفتد، تقسیم ممنوع می‌باشد. -قابل تقسیم یعنی اینکه ملک مشاعی قابل افراز یا جدا کردن باشد، اگر مالی قابل افراز نباشد، حق شفعه در مورد آن ایجاد نمی‌شود، مانند آپارتمان، زیرا آپارتمان قابل تقسیم نیست. ۳-دو نفر بودن شرکا اخذ به شفعه در صورتی به مال غیرمنقول تعلق می‌گیرد که بین دو نفر شراکت وجود داشته باشد؛ بنابراین چنانچه تعداد شرکا بیشتر باشد، دیگر حق شفعه وجود نخواهد داشت. یعنی در صورتی که مال غیرمنقول بین دو نفر مشترک باشد و یکی از دو شریک سهم خود را به چند نفر طی یک عقد بفروشد، شریک دیگر می‌تواند نسبت به تمامی آن سهم اخذ به شفعه کند؛ زیرا اگر تعداد مالکان بیش از ۲ نفر باشد، در مورد ایجاد حق شفعه معلوم نیست که از شرکای باقیمانده کدام یک حق اخذ به شفعه را پیدا می‌کند. ۴-غیرمنقول بودن مال حق شفعه زمانی به وجود می‌آید که مال مشترک غیرمنقول باشد، یعنی مالی که نتوان آن را از محلی به محل دیگر منتقل کرد که ملک هم جزو اموال غیرمنقول به حساب می‌آید. چند نکته که لازم است در این مورد بدانید: -شفعه ویژه املاک است و مواردی مانند سهام شرکت‌ها، طلا و جواهرات و خودرو را شامل نمی‌شود. – در مورد بنا و درخت، زمانی حق شفعه به وجود می‌آید که بنا و درخت با زمین یا همان عرصه فروخته شود. اما چنانچه به طور مستقل به فروش برسد، شریک حق شفعه نخواهد داشت. -مال غیرمنقول: مالی است که از محلی به محل دیگر نتوان انتقال داد و اگر منتقل شود، باعث خرابی یا نقص خود مال یا محل آن می‌شود. – مال منقول: مالی است که انتقال آن از محلی به محل دیگر امکان دارد، بدون اینکه به خود مال یا محل آن خرابی وارد شود. ۵-بیع بودن معامله معامله باید بیع باشد، یعنی خریدوفروش انجام شود؛ بنابراین شامل صلح، هبه (بخشش) و سایر معاملات نمی‌شود. پس اگر شریکی سهم خود را صلح کند، (یعنی کسی بدون گرفتن عوض مقداری از مال یا منفعت، مال خود را به کسی واگذار کند یا از طلب یا حق خود به نفع او بگذرد)، شریک دوم حق شفعه ندارد و این موضوع راه فراری است برای اینکه بتوان حق شفعه به وجود‌آمده برای شریک را از بین برد. اما اگر شفیع بتواند در مراجع قضایی ثابت کند هدف معامله بیع یا همان فروش بوده، ولی با عنوان صلح منتقل شده است، این حق برای او قابل اعمال خواهد بود. لازم است بدانید که بیع فاسد یعنی خریدوفروشی که غیر قانونی و غیرشرعی باشد، باطل است و بیع نیست که در آن حق شفعه وجود داشته باشد. ۶- پس گرفتن ملک با همان مبلغ فروخته شده تصور کنید شریک دوم برای گرفتن مال به سراغ مشتری یا خریدار می‌رود، ممکن است مشتری بخواهد مبلغی بیشتر از آنچه به فروشنده یا شریک اول داده عایدش شود، اما قانون اجازه این کار را به او نمی‌دهد و شریک هنگام استفاده از حق‌شفعه باید مبلغی را که خریدار پرداخته است، نه کمتر و نه بیشتر به او بدهد. ۷- فوری بودن حق شفعه از لحاظ قانونی، آگاهی، علم و اطلاع شریک دوم از انجام معامله و آگاهی از وجود حق شفعه از جمله موارد فوریت است. اگر برای شما حق شفعه به وجود آمده است و می‌خواهید این حق را اعمال کنید، باید بدانید که این حق، فوری است، بنابراین درنگ و تاخیر در اخذ شفعه سبب از بین رفتن حقتان می‌شود. مهلت عرفی اجرای این حق معمولا از تاریخ آگاهی از وقوع معامله است. در زمانی که برای شریکی حق شفعه به وجود آمد، می‌توان با پرداخت مبلغی که خریدار پرداخته است، سهم فروخته شده به او را تملک کرد. اقدام قانونی به این صورت است که طبق رای وحدت رویه صادرشده در دیوان عالی کشور و رویه قضایی، باید دعوا را به طرفیت خریدار و شریک با هم مطرح کرد تا از نظر حقوقی قابل استماع باشد. ۸-قابل اجرا نبودن حق شفعه در مورد اعیان و بدون زمین بر اساس ماده ۸۰۹ قانون مدنی، هرگاه بیع راجع به اعیان و بدون زمین باشد، شامل حق شفعه نمی‌شود. یعنی حق‌شفعه در مورد ساختمان یا درخت خانه مشترک که بدون زمین آن فروخته می‌شود، به وجود نخواهد آمد. ۹-شریک باید تمام سهم خود را انتقال دهد حق اخذ به شفعه برای شریک در صورتی ایجاد می‌شود که شریک دیگر تمامی سهم خود را به شخص ثالث انتقال دهد. در غیر این صورت، هر وقت قسمتی از سهم خود را واگذار کند، حق اخذ به شفعه برای شریک دیگر وجود ندارد، زیرا با اخذ به شفعه، زیان ناشی از درخواست افراز باقی خواهد ماند. حق شفعه و ورثه حق شفعه چیست؟ حق اخذ به شفعه پس از فوت شفیع به ورثه، ارث می‌رسد و ورثه می‌توانند به قائم‌مقامی شفیع نسبت به اخذ به شفعه اقدام کنند. ماده ٨٢٣ قانون مدنی می‌گوید که حق شفعه بعد از موت شفیع، به وارث یا وراث او منتقل می‌شود و همان‌گونه که ماترک تقسیم می‌شود، حق شفعه نیز بر همین مبنا و طبق قواعد تقسیم، بین وراث تقسیم می‌شود.


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.