سامانه آنلاین اعلام گران فروشی

سامانه آنلاین اعلام گران فروشی

سامانه آنلاین اعلام گران فروشی

متاسفانه به علت کم کاری برخی از سازمان‌ های نظارتی و سودجویی فرصت طلبان، معمولاً در اقلام مختلف، شاهد گران فروشی بوده ایم. این گرانفروشی در سال‌های گذشته، عاملی بر تورم و مشکلات اقتصادی متعدد بوده است.

 ماده ۵۷ قانون نظام صنفی نیز صراحتاً بر جرم بودن گرانفروشی، صحه گذاشته است. منتها یکی از نکات مهم این است که گران فروشی فقط مربوط به فروش کالا و محصولات نیست. بلکه اگر سازمان، نهاد، موسسه و شرکت، تعاونی و یا فروشنده ای نیز، خدمات خود را به صورت گران‌تر ارائه دهد،  باز هم گران فروشی انجام داده است.

به جز تخلف گرانفروشی، کم‌فروشی، تقلب، احتکار و سایر جرائم اقتصادی، قابل پیگیری هستند.  سازمان تعزیرات حکومتی دارای شعب بدوی و تجدیدنظر است. یعنی وقتی که شکایتی وصول می شود، ابتدا در شعب بدوی مورد بررسی قرار می گیرد و سپس در صورت هرگونه اعتراض، به شعب تجدیدنظر ارسال خواهد شد.

 

هزینه مشاوره حقوقی

تعریف گران فروشی در قانون اساسی

معمولاً مراجع رسمی به صورت ماهانه یا سالانه، قیمت و بهای کالاها و خدمات مختلف را تعیین می کنند. اگر فروشنده ای، کالا یا خدمتی را بیش از قیمت مصوب عرضه کند،  گران فروشی کرده و با او طبق قوانین برخورد خواهد شد. به عبارت دیگر هر گونه عرضه کالا یا خدمات بیش از بهای تعیین شده، گران فروشی است و کسی که مرتکب گران فروشی شده، بر اساس  میزان تکرار این جرم، برای او مجازات معین خواهد شد. اگر این گرانفروشی در سطح کلان و به صورت سازمان یافته باشد، جرم آن، اخلال در نظام اقتصادی است و مرتکب محاربه شده است.

هرگونه عرضه کالا و خدمات به بهای بیش از نرخ های تعیین شده توسط مراجع، گران فروشی است. همچنین در ماده ۵۷ قانون نظام صنفی، هرگونه ارائه خدمت یا کالا بیش از نرخ تعیین شده را گرانفروشی تعریف شده است. از طرفی ماده ۱ قانون تشدید مجازات محتکران و گران فروشان نیز، در مورد گرانفروشی توضیحاتی داده است.

آیا گران فروشی جرم انگاری شده است؟

مراجع قضایی ( یا ضابطان قضایی ) می‌توانند بر اساس قانون و مقررات، با فرد گرانفروش برخورد کنند. ماده ۲ قانون تعزیرات حکومتی صراحتاً همه عناصر قانونی جرم گران فروشی را تشریح کرده است. فرد گرانفروش علاوه بر اینکه باید خسارت وارده را به خریدار (یا خریداران) جبران کند، به جزای نقدی محکوم خواهد شد. در صورت تکرار گرانفروشی، بر اساس حکم قاضی و مواد قانونی،  باز هم به جریمه های بیشتر محکوم می شود.  اگر که این جرم، چندین بار تکرار شود، محل کسب و کار فروشنده پلمپ شده و بر روی آن محل، پارچه یا تابلویی با عنوان متخلف صنفی یا گرانفروش نصب می ‌شود و واحد صنفی، به مدت مشخصی تعطیل خواهد شد.

 

گران فروشی و مجازات آن

 مجازات گران فروشی چیست؟

مجازات گران فروشی در پنج مرتبه تعیین شده است. اگر در مرتبه اول گران فروشی اثبات شود،  فروشنده به دو برابر مبلغ گران فروشی شده جریمه می ‌شود. اگر مرتبه دوم این اتفاق بیفتد، گرانفروش به چهار برابر مبلغ گران فروشی شده جریمه می‌شود. در مرتبه سوم، جریمه به ۶ برابر مبلغ گرانفروشی می رسد.  اما وقتی که بار سوم این اتفاق بیفتد،  تابلو یا پارچه ای به مدت دو هفته، در  محل کسب فروشنده نصب می ‌شود. در مرتبه چهارم، علاوه بر نصب پارچه به عنوان متخلف صنفی به مدت یک ماه، گران فروش به ۸ برابر مبلغ گرانفروشی شده جریمه خواهد شد. اما در مراتب بعدی به مدت ۶ ماه پروانه کسب فروشنده تعلیق می‌شود و محل کسب آن تعطیل خواهد شد. البته هر کدام از این ها متناسب با نظر و دیدگاه قاضی، ممکن است متفاوت باشد.

 آیا مجازات گران فروشی قابل گذشت است؟

بهتر است که در صورت  اثبات گران فروشی، در ابتدا از خود فروشنده بخواهید که ما به التفاوت را به شما برگرداند.

 برای شکایت از گران فروشی چه روش هایی وجود دارد؟

به طور کلی مرجع رسیدگی به تخلفاتی که مربوط به گران فروشی، بازار و قیمت های آن هستند، سازمان تعزیرات حکومتی است. البته دادستان بازرسی کل کشور و قوه قضاییه نیز در این امور می توانند  نظارت کنند. عمدتا وقتی که از یک گرانفروشی شکایت می شود، نظر کارشناسی ظرف ۱۵ روز به شعبه مربوطه ارائه خواهد شد. پس از آن، متخلفین یا فروشنده گرانفروش، احضار شده و جلسات رسیدگی آغاز خواهند شد. سازمان تعزیرات حکومتی سامانه ای را ایجاد کرده که شما می توانید هم به صورت تلفنی، هم به صورت پیامکی و هم به شکل برخط،  شکایات خود را ثبت کنید. علاوه بر این اگر نیازمند هرگونه مشاوره حقوقی در این زمینه هستید،  می توانید با کارشناسان حقوقی موسسه وکلای تلفنی تماس داشته باشید. برای مشاوره حقوقی تلفنی ( یا مشاوره آنلاین و رایگان) در زمینه شکایت از گران فروشی می توانید از کارشناسان ما مشورت بگیرید.

برای شکایت از گران فروشی علاوه بر اینکه اشخاص حقیقی یا حقوقی می توانند به صورت مستقل شکایت کنند، سازمان بازرسی، انجمن های حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان، اتحادیه ها و اصناف، سازمان بازرسی کل کشور و سایر مراجع انتظامی، دولتی و قضایی نیز،  می‌توانند گزارش جرم ارسال کنند. ظرف ۱۵ روز پس از  وصول گزارش گرانفروشی،  کارشناسان در این زمینه نظرات خود را ارائه می دهد. همه افرادی که محکوم می ‌شوند، می ‌توانند تقاضای دادخواست تجدید نظر داشته باشند. اگر با دادخواست تجدید نظر آشنایی ندارید، در مقالات موسسه وکلای تلفنی به طور کامل و مفصل، در مورد دادخواست تجدیدنظر  توضیح داده ایم.

 

ارتباط در واتس اپ

 سامانه ثبت شکایت از گران فروشی

برای ثبت شکایت از گران فروشی، می توانید با مراجعه به سامانه تعزیرات حکومتی، به صورت آنلاین شکایت خود را ثبت کنید.  توصیه می کنیم برای ثبت شکایات خود در این سامانه از موسسه حقوقی وکلای تلفنی مشورت بگیرید.

 پرونده شکایت از گران فروشی چه مدت زمان میبرد؟

این موضوع بستگی به حجم پرونده دارد. مسلما اگر گران فروشی در سطح کلان باشد، زمان زیادتری نیاز دارد. اما در صورتی که پرونده ای عادی باشد، پس از 15 روز که کارشناسان نظر خود را دادند، می تواند موجب مجازات فروشنده و بازگشت مبالغ گرانفروشی شده به مالباختگان شود.

 

حق الوکاله وکیل 
هزینه نگارش شکوائیه
نگارش شکوائیه

مشاوره حقوقی کیفری 

درباره ما 


سوالات متداول

نظرات

مهدی مظفری اناری

امروزه سازمان تعزیرات حکومتی به عنوان متولی برخورد با گران فروشی، احتکار کالا و خدمات، عدم درج قیمت و موارد قاچاق کالا و ارز در مقررات حقوقی کشور تعیین گردیده است. شهروندان بدون نگرانی می توانند در اسرع وقت و کمترین زمان با سامانه های اعلام تخلف سازمان تعزیرات تماس گرفته و شکایت خود را ثبت نمایند. اساسا گران فروشی از جمله تخلفات صنفی است که تکرار آن علاوه بر جریمه می توان موجب پلمپ مغازه نیز گردد،


بهنام رحمانی فرد

باسلام معمولاً مراجع رسمی به صورت ماهانه یا سالانه، قیمت و بهای کالاها و خدمات مختلف را تعیین می کنند. اگر فروشنده ای، کالا یا خدمتی را بیش از قیمت مصوب عرضه کند، گران فروشی کرده و با او طبق قوانین برخورد خواهد شد. به عبارت دیگر هر گونه عرضه کالا یا خدمات بیش از بهای تعیین شده، گران فروشی است و کسی که مرتکب گران فروشی شده، بر اساس میزان تکرار این جرم، برای او مجازات معین خواهد شد. اگر این گرانفروشی در سطح کلان و به صورت سازمان یافته باشد، جرم آن، اخلال در نظام اقتصادی است و مرتکب محاربه شده است. هرگونه عرضه کالا و خدمات به بهای بیش از نرخ های تعیین شده توسط مراجع، گران فروشی است. همچنین در ماده ۵۷ قانون نظام صنفی، هرگونه ارائه خدمت یا کالا بیش از نرخ تعیین شده را گرانفروشی تعریف شده است. از طرفی ماده ۱ قانون تشدید مجازات محتکران و گران فروشان نیز، در مورد گرانفروشی توضیحاتی داده است


آرش سلیمی

با سلام جرم گرانفروشی و جرم کم فروشی از جرائمی میباشد که علاوه بر مجازات دنیوی مشمول مجازات و عقوبت های اخروی هم می باشد و به نوعی در تمام ادیان و مجامع به عنوان عملی ناشایست شناخته میشود. دین ما به کسب روزی حلال بسیار تاکید شده است، براین اساس بخشی از قوانین و مقررات اقتصادی که با کسب درآمد همراه است همین موضوع را مد نظر قرار می‌دهد. در سازوکار اداری-حقوقی ایران، سازمان تعزیرات حکومتی و مدیران و فعالان این عرصه برای جلوگیری از افزایش جمعیت گران‌ فروشان اقدام به تصویب قوانینی کرد‌ند و مجازات‌هایی را برای گران‌فروشان و محتکران در نظر گرفتند.


امین تهرانی

سلام. به طور کلی در خصوص پیگیری امور صنفی چند راه وجود دارد: مراجعه به اتحادیه‌های مربوطه مراجعه به اتاق اصناف مراجعه به سازمان تعزیرات حکومتی در بعضی موارد مراجعه به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان متبوع. روش معمول‌تر مراجعه به اتاق اصناف و طرح شکایت است. در صورتی که اتاق اصناف تخلف صورت گرفته را احراز کند، چنانچه مشتکی عنه نتواند رضایت شاکی را جلب نماید، پرونده به تعزیرات ارسال می‌گردد. در بعضی موارد نیز، تعزیرات مستقیم ورود پیدا می‌کند.


mohamad sheykhi

مراجع قضایی ( یا ضابطان قضایی ) می‌توانند بر اساس قانون و مقررات، با فرد گرانفروش برخورد کنند. ماده ۲ قانون تعزیرات حکومتی صراحتاً همه عناصر قانونی جرم گران فروشی را تشریح کرده است. فرد گرانفروش علاوه بر اینکه باید خسارت وارده را به خریدار (یا خریداران) جبران کند، به جزای نقدی محکوم خواهد شد. در صورت تکرار گرانفروشی، بر اساس حکم قاضی و مواد قانونی، باز هم به جریمه های بیشتر محکوم می شود. اگر که این جرم، چندین بار تکرار شود، محل کسب و کار فروشنده پلمپ شده و بر روی آن محل، پارچه یا تابلویی با عنوان متخلف صنفی یا گرانفروش نصب می ‌شود و واحد صنفی، به مدت مشخصی تعطیل خواهد شد.


معراج فرجی

مطابق صریح ماده ۲ قانون تعزیرات حکومتی صراحتاً همه عناصر قانونی جرم گران فروشی را تشریح کرده است. فرد گرانفروش علاوه بر اینکه باید خسارت وارده را به خریدار (یا خریداران) جبران کند، به جزای نقدی محکوم خواهد شد. در صورت تکرار گرانفروشی، بر اساس حکم قاضی و مواد قانونی، باز هم به جریمه های بیشتر محکوم می شود


امان آبادی

مرجع رسیدگی به تخلفات مربوط به بازار و قیمت ها سازمان تعزیرات می باشد. علاوه بر گرانفروشی تخلفات دیگری هم در قانون نظام صنفی تعیین شده اند از جمله: کم‌فروشی، تقلب، احتکار ،عرضه خارج از شبکه، عدم اجرای ضوابط قیمت‌گذاری و توزیع، فروش اجباری، عدم درج قیمت و عدم صدور صورتحساب که سازمان تعزیرات موظف به رسیدگی به آنهاست.


mohamadi

سلام خسته نباشید ضمن اینکه لازم دونستم بابت سایت مفید و کاربردی که دارید و به افزایش آگاهی های مردم کمک میکنید بابت خدمات مشاوره ای تون هم تشکر ک تقدیر کرده باشم. ارائه خدمات حقوقی به صورت شبانه روزی و حتی ایام تعطیل رسمی در نهایت کیفیت و همکاری با وکلای مجرب و متخصص امر خطیری است که شما به خوبی آن را به انجام رسانده اید برای کلیه پرسنل آرزوی موفقیت دارم


مجتبی خسروی

عدم انجام خدمات پس از فروش در دوره ضمانت(گارانتی) توسط متعهد در حکم کم‌فروشی است و متخلف از این امر علاوه بر انجام خدمت مربوط، به جریمه‌های موضوع این ماده نیز محکوم می‌شود. مبنای محاسبه ارزش خدمات پس از فروش، قیمت کارشناسی خدمات مورد نظر است که توسط کارشناسان سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان تعیین می‌شود.


مجید پریدست فومنی

با سلام در هر جامعه قوانین انظباطی و نظارتی خاصی توسط قانونگذار جهت رفاه مردم درنظر گرفته شده که یکی از قوانین رایج جلوگیری از افزایش قیمت اقلام مصرفی است البته این مهم قابل انجام نیست مگر واسطه گری حذف شود علی ایحال در کشور ما قیمتها توسط سازمان تنظیم بازار در هر شش ماه نرخ جدید دریافت مینمایند که اگر فروشنده تخطی از قیمت اعلام شده نماید و از او در سازمان تعزیرات ویا دادسرا اقامه دعوی شود با اعلام نظر کارشناس مجازات لازم در خصوص او اعمال خواهد شد که در صور تکرار تخلف فروشنده حتی به دادگاه جرائم اقتصادی که ویژه معضلات اقتصادی است معرفی گردیده و تنبیهات شدیدتری در خصوص او اعمال خواهد شد


فریبرز ذوالفقاری

با سلام مراجع قضایی ( یا ضابطان قضایی ) می‌توانند بر اساس قانون و مقررات، با فرد گرانفروش برخورد کنند. ماده ۲ قانون تعزیرات حکومتی صراحتاً همه عناصر قانونی جرم گران فروشی را تشریح کرده است. فرد گرانفروش علاوه بر اینکه باید خسارت وارده را به خریدار (یا خریداران) جبران کند، به جزای نقدی محکوم خواهد شد. در صورت تکرار گرانفروشی، بر اساس حکم قاضی و مواد قانونی، باز هم به جریمه های بیشتر محکوم می شود. اگر که این جرم، چندین بار تکرار شود، محل کسب و کار فروشنده پلمپ شده و بر روی آن محل، پارچه یا تابلویی با عنوان متخلف صنفی یا گرانفروش نصب می ‌شود و واحد صنفی، به مدت مشخصی تعطیل خواهد شد.


وحید فراست

با پیشرفت تکنولوژی سامانه های مختلفی راه اندازی شده است که یکی از این سامانه ها سامانه گرانفروشی است که در خصوص این موضوع اداره تعزیرات حکومتی تصمیم های مقتضی را صادر می نماید


علی رحیمی

سلام خسته نباشید من از یه مغازه موبایل فروشی دو عدد ایرپاد های کپی خریدم که بعد از خرید با سرچ تو دیجی‌کالا فهمیدم فروشنده هر کدام از ایرپاد‌هارو ۵۰۰هزارتومن گرونتر از قیمت اصلی فروخته من الان میتونم از فروشنده شکایت گران فروشی کنم؟


حسن

چرا عنوان صفحه ربطی نداره اخه این سامانه شکایته


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.