روش های اثبات مالکیت

روش های اثبات مالکیت

روش های اثبات مالکیت

مالکیت نوعی رابطه میان مالک و مال متعلق به اوست. با وجود این رابطه فرد می‌تواند از مال خود بهره‌مند شده، در آن تصرف کند و یا اجازه استفاده از عین یا منفعت مال را به دیگری بدهد. اما گاها در مالکیت یک مال میان دو یا چند نفر اختلاف پیش می‌آید. در این زمان بحث اثبات مالکیت مطرح می‌شود. در چنین مواقعی پرسش هایی از جانب افراد مبنی بر این که اثبات مالکیت چیست و چطور باید مالکیت خود را نسبت به مال مورد نظر اثبات کنیم؟! مطرح خواهد شد. با توجه به اهمیت این مبحث در مقاله پیش رو به بررسی نکات و مسائل پیرامون آن خواهیم پرداخت. در ضمن کارشناسان حقوقی و وکلای موسسه حقوقی وکلای تلفنی نیز آماده ارائه خدمت به تمام فارسی زبانان عزیز، از طریق مشاوره حقوقی تلفنی هستند. در صورت نیاز به دریافت مشاوره به آدرس www.vakiltel.org مراجعه نمایید.

 

هزینه مشاوره حقوقی

تعریف مالکیت در قانون ایران

مالکیت چیست؟! این اولین پرسشی است که از کارشناسان حقوقی موسسه حقوقی وکلای تلفنی پرسیده می‌شود. زیرا یک شخص تا زمانی که مفهوم مالکیت را نداند قطعا نمی‌تواند مباحث مربوط به اثبات مالکیت را درک کند.
مالکیت همانطور که در مقدمه بحث گفته شد، رابطه‌ای است میان مالک و مالی که متعلق به اوست.  مالک با استناد به این رابطه می‌تواند از مال خود بهره‌مند شود و هرگونه استفاده‌ای از آن داشته باشد. همچنین با اثبات این رابطه وی می‌تواند از تصرف دیگران در مال مورد نظر جلوگیری کند.

مرجع صالح برای رسیدگی به پرونده اثبات مالکیت

دعوای اثبات مالکیت یک دعوای مالی محسوب می‌شود. حال اگر موضوع این دعوا اثبات مالکیت اموال غیر منقول باشد، دادگاه واقع در محل قرارگیری ملک مرجع صالح جهت رسیدگی به آن خواهد بود. اما اگر چنانچه این دعوا بر سر اموال منقول باشد دادگاه واقع در محل سکونت خواهان، به عنوان مرجع صالح معرفی می‌شود.
با توجه به این که امروزه ارسال دادخواست و شکوائیه از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی انجام می‌شود، نیازی به شناسایی دقیق مرجع صالح برای رسیدگی به دعاوی نیست. با این حال برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید پرسش خود را با ذکر جزئیات در قالب مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان مطرح کنید، تا کارشناسان موسسه راهنمایی‌تان کنند.

وکیل کاربلد برای اثبات مالکیت چه ویژگی هایی دارد؟

وکیل اثبات مالکیت مسلما شخصی تحصیلکرده و ماهر در زمینه امور ملکی است. این شخص باید حتما در رابطه با اسناد و مدارک مربوط به مالکیت اطلاعات کافی داشته باشد و بتواند با استناد به قوانین ثبتی، به نحو احسن از حقوق موکل خود دفاع کند. علاوه بر موارد گفته شده، وکیل مذکور باید توانایی تنظیم دادخواست و لایحه و دیگر اوراق قضایی را داشته باشد تا به این ترتیب خواهان یا خوانده پرونده را از صرف هزینه های اضافی بی نیاز کند. اگر به دنبال وکیل کاربلد جهت واسپاری پرونده قضایی خود با موضوع اثبات ادعای مالکیت نسبت به مال مشخص هستید، بدون شک وکلای موسسه حقوقی وکلای تلفنی بهترین گزینه برای شما خواهند بود.

 

روش های اثبات مالکیت

حق الوکاله وکیل برای پرونده اثبات مالکیت

دعوا بر سر مالکیت اموال همانطور که گفته شد دعوای مالی است. در نتیجه حق الوکاله وکیل در این پرونده طبق تعرفه اعلام شده برای دعاوی مالی محاسبه خواهد شد. حق الوکاله دعوای مالی نیز بسته به ارزش مادی مال مورد نظر و به صورت درصدی محاسبه می‌شود.
در این میان وکلا بسته به تخصص، مهارت و سابقه‌ای که دارند قطعا حق الوکاله بیشتری مطالبه خواهند کرد. اما در نهایت شانس پیروزی شما در پرونده افزایش خواهد یافت. جهت اطلاع از حق الوکاله وکلای متخصص و فوق متخصص موسسه حقوقی وکلای تلفنی، از مشاوره حقوقی تلفنی این موسسه استفاده نمایید. در این جلسه مشاوره هم وکیل مورد نظر را بهتر خواهید شناخت و هم این که از حق الوکاله وی مطلع خواهید شد.

برای اثبات مالکیت چه باید کرد؟

به طور کلی در حالت عادی نیازی به اثبات مالکیت نیست و صرف وجود سند عادی یا رسمی برای تصرف در مال مورد نظر کافیست. منتهی گاها دو یا چند نفر به طور همزمان ادعای مالکیت مالی مشخص را دارند که همین امر نیز موجب بروز اختلاف میان آن ها می‌شود. در این مواقع هریک از طرفین می‌بایست مالکیت خود بر آن مال را ثابت نماید.
اصلی‌ترین راه اثبات مالکیت در مواقع بروز اختلاف، طرح دعوا در محاکم قضایی است. پس از طرح دعوا خواهان باید با یکی از روش هایی که در ادامه بیان خواهیم کرد، مالکیت خود را اثبات کند و در مقابل مقام قضایی از خوانده نیز اسناد و مدارکی در این زمینه مطالبه خواهد کرد.

 

ارتباط در واتس اپ

برای اثبات مالکیت از چه روش هایی می‌توان استفاده کرد؟

اثبات مالکیت در محاکم قضایی و در عرف با سه روش انجام می‌پذیرد:

  1. سند؛ سند عادی و سند رسمی هر دو برای اثبات مالکیت مورد استفاده قرار می‌گیرند. ارائه سند بهترین و آسان‌ترین راهی است که مالک می‌تواند به کمک آن مالکیت خود را اثبات کند.
  2. شهادت؛ قانونگذار در بند  ب ماده 230 قانون آیین دادرسی مدنی در رابطه با شرایط شهود بیان می‌کند: دعاوی مالی یا آنچه که مقصود از آن مال می‌باشد از قبیل دین، ثمن مبیع و ... با گواهی دومرد یا یک مرد و دو زن ثابت خواهد شد.
  3. اماره تصرف؛ منظور از تصرف در اینجا یعنی فرد مدعی چنان در مال مورد دعوا تصرف داشته باشد که از دید عرف مالک آن مال شناخته شود. قانونگذار در ماده 35 قانون مدنی صراحتا به این موضوع اشاره کرده و می‌گوید: تصرف به عنوان مالکیت دلیل مالکیت است مگر این که خلاف آن ثابت شود.

 

مشاوره حقوقی اثبات مالکیت
مشاوره حقوقی الزام به تحویل مبیع
اثبات حق انتفاع
مشاوره حقوقی ملکی 
درباره ما 

 


سوالات متداول

نظرات

سحر نیک پور

سلام، مالکیت نوعی رابطه میان مالک و مال متعلق به اوست. با وجود این رابطه فرد می‌تواند از مال خود بهره‌مند شده، در آن تصرف کند و یا اجازه استفاده از عین یا منفعت مال را به دیگری بدهد. اما گاها در مالکیت یک مال میان دو یا چند نفر اختلاف پیش می‌آید. در این زمان بحث اثبات مالکیت مطرح می‌شود. در چنین مواقعی پرسش هایی از جانب افراد مبنی بر این که اثبات مالکیت چیست و چطور باید مالکیت خود را نسبت به مال مورد نظر اثبات کنیم؟! مطرح خواهد شد.


سهند مهدی پور

دعوای اثبات مالکیت یک دعوای مالی محسوب می‌شود. حال اگر موضوع این دعوا اثبات مالکیت اموال غیر منقول باشد، دادگاه واقع در محل قرارگیری ملک مرجع صالح جهت رسیدگی به آن خواهد بود. اما اگر چنانچه این دعوا بر سر اموال منقول باشد دادگاه واقع در محل سکونت خواهان، به عنوان مرجع صالح معرفی می‌شود.


فریبرز ذوالفقاری

با سلام مالکیت نوعی رابطه میان مالک و مال متعلق به اوست. با وجود این رابطه فرد می‌تواند از مال خود بهره‌مند شده، در آن تصرف کند و یا اجازه استفاده از عین یا منفعت مال را به دیگری بدهد. اما گاها در مالکیت یک مال میان دو یا چند نفر اختلاف پیش می‌آید. در این زمان بحث اثبات مالکیت مطرح می‌شود. در چنین مواقعی پرسش هایی از جانب افراد مبنی بر این که اثبات مالکیت چیست و چطور باید مالکیت خود را نسبت به مال مورد نظر اثبات کنیم؟! مطرح خواهد شد. با توجه به اهمیت این مبحث در مقاله پیش رو به بررسی نکات و مسائل پیرامون آن خواهیم پرداخت. در ضمن کارشناسان حقوقی و وکلای موسسه حقوقی وکلای تلفنی نیز آماده ارائه خدمت به تمام فارسی زبانان عزیز، از طریق مشاوره حقوقی تلفنی هستند


علیرضا محمدی

برلی اثبات مالکیت یک قطعه زمین کشاورزی که حدود ۳۰سال قبل توسط پدربزرگم از فردی خریداری شده و در حال حاضر هردو نفر فوت کرده اند و وراث فروشنده حاضر به قبول و تایید مبایعنامه نیستند به کمک مشاوره ها و دادخواستی که برای ما نگارش کردید توانستیم رای دادگاه بدوی را در تایید انجام معامله بگیریم ازتون ممنونم و براتون بهترین هارو آرزو میکنم


محمد صادق تیغ نورد

با سلام و احترام؛ همه ما می دانیم که بر اساس قانون مالک اختیار دخل و تصرف در اموال خود را داشته و می تواند هرگونه تصمیمی را برای اموالی که تحت مالکیت وی قرار دارند اتخاذ نماید اما شاید سوال اصلی اینجاست که اصلا قانون چه کسی را مالک می شناسد؟ شاید بتوان با استناد به ماده 22 قانون ثبت مالک را اینگونه تعریف نمود " ماده 22 ـ همین که ملکی مطابق قانون در دفتر املاک به ثبت رسید دولت فقط کسی را که ملک به اسم او ثبت شده و یا کسی را که ملک مزبور به او منتقل گردیده و این انتقال نیز در دفتر املاک به ثبت رسیده یا اینکه ملک مزبور از مالک رسمی ارثاً به او رسیده باشد مالک خواهد شناخت." اهمیت شناخت مالک در آن جایی نمایان می گردد که بین طرفین در زمان استفاده و بهره برداری از مالی اختلاف می افتد و قانون کسی را صاحب حق می شناسد که بتواند مالکیت خود را اثبات نماید . روش های اثبات مالکیت نیز به صورت عمده همان ادله اثبات دعوا هستند که در قانون به آنها اشاره شده است مانند اقرار ، اسناد ، امارات قضایی ، شهادت شهود، کارشناسی و علم قاضی و افراد ذینفع با توجه به این ادله ملکیت خود را احراز می نمایند . البته به دلیل اهمیت اثبات مالکیت به ویژه در مسائل مربوط به اموال غیر منقول توصیه اکید این است که بعد از مشورت با افراد آگاه اقدام نموده و مشکل خویش را بر طرف نمایید.


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.