الزامات قانونی پرداخت پاداش به کارگران

الزامات قانونی پرداخت پاداش به کارگران

الزامات قانونی پرداخت پاداش به کارگران

پرداخت پاداش به کارگران مشمول قواعد خاصی است که در سال 1370 در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید. بر اساس این قانون کارفرمایان دولتی مکلف هستند سالانه مبلغی را به عنوان عیدی به کارکنان خود بپردازند.

پرداخت پاداش به کارگران انواع مختلفی دارد. برخی از پاداش ها به صورت سالانه و با عنوان عیدی پرداخت می شود. این مبلغ با توجه به شروع عید باستانی نوروز در ابتدای فروردین معمولا به همراه حقوق اسفند ماه پرداخت می گردد.

 

هزینه مشاوره حقوقی

اما در برخی از مواقع سال نیز پرداخت پاداش به کارگران انجام می شود. این نوع پاداش با توجه به مناسب زمانی یا فعالیتی که شخص انجام داده پرداخت می گردد. تعیین مبلغ این پاداش در اختیار کارفرما می باشد.

منظور از پاداش به کارگران چیست؟

پرداخت پاداش به کارگران می تواند در شکل های مختلفی انجام شود. عیدی یکی از انواع پاداش ها می باشد که در ماده واحده مربوط به تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران به آن اشاره شده است. این قانون بیان می کند:

کلیه کارفرمایان کارگاههای مشمول قانون کار مکلفند به هر یک از کارگران خود به نسبت یک سال کار معادل شصت روز آخرین مزد، ‌به عنوان عیدی و پاداش بپردازند. مبلغ پرداختی از این بابت به هر یک از کارکنان نبایستی از معادل نود روز حداقل مزد روزانه قانونی تجاوز کند.»

بنابراین پرداخت پاداش به کارگران در قالب عیدی یکی از موارد پاداش است که به صورت سالانه بوده و حداقل و حداکثری برای آن در نظر گرفته می شود. افراد برای آشنایی بیشتر با حق و حقوق خود می توانند به مشاوره حقوقی موسسه حقوقی وکلای تلفنی مراجعه نمایند.

 

مشاوره حقوقی پاداش کارگر

آیا پاداش با عیدی تفاوت دارد؟

همانطور که اشاره شد عیدی و پاداش با یکدیگر متفاوت می باشد. پرداخت پاداش به کارگران در شکل های مختلفی اتفاق می افتد و عیدی جزیی از پاداش است. کارفرما برای پرداخت عیدی الزام قانونی دارد و در صورتی که از آن تخطی نماید کارگر می تواند شکایت خود را در هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما به ثبت برساند.

اما کارفرما در پرداخت سایر پاداش ها مختار است. چنانچه در قرارداد ذکر شده باشد که فعالیت کارگر مشمول پاداش می شود مطالبه آن امکان پذیر است. اما اگر اشاره ای به پاداش در قرارداد نشده باشد کارگر حقی برای دریافت آن نخواهد داشت.

به کدام دسته از کارگران پاداش تعلق می گیرد؟

پرداخت پاداش به کارگران در مناسبت های گوناگون متفاوت می باشد. پاداشی که به عنوان عیدی در ماده واحده قانون مربوط به تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران آمده مشمول تمامی کارگران خواهد شد. در متن این قانون عبارت «کلیه کارفرمایان کارگاه های مشمول اداره کار» مورد تاکید قرار گرفته است. بنابراین کلیه کارگرانی که مشمول اداره کار میشوند مستحق دریافت عیدی هستند.

 

وکیل اداره کار

اما پرداخت پاداش به کارگر در برخی موارد اختیاری است. به طور مثال برخی از واحد های صنعتی و برخی از شرکت ها در مناسبت های مختلف سالانه پاداش هایی را برای کارکنان خود در نظر می گیرد. همچنین با توجه به فعالیت اضافه یا عملکرد مثبت کارگر پاداشی به ایشان تعلق خواهد گرفت.

میزان پاداش کارگران بر چه اساس تعیین می گردد؟

ساعات کاری کارگران و مدت زمان فعالیت ایشان در پرداخت پاداش به کارگران موثر می باشد. عیدی به صورت سالانه تعیین می شود و مبلغ آن به میزان 60 روز از آخرین مزد شخص در هر سال می باشد. در برخی موارد پاداش شخص به صورت ماهانه پرداخت می شود. برای کسانی که مدت فعالیت آنها زیر یک سال است حقوق 5 روز آخرین به ازای هر ماه به ایشان پرداخت می گردد.

در برخی موارد پرداخت پاداش به کارگران به صورت روزانه است. این نوع پرداخت برای کارگرانی است که به صورت روزمزد کار می کنند. افراد برای آشنایی با محاسبه عیدی و پاداش می توانند به مشاوره حقوقی تلفنی مراجعه نمایند.

 

ارتباط در واتس اپ

چه الزامات قانونی برای پرداخت پاداش به کارگران وجود دارد؟

بر اساس قانون پرداخت پاداش به کارگران درباره پاداش هایی مانند عیدی اجباری است. همچنین کارفرما مکلف است در صورت بازنشستگی، فوت، استعفا یا از کارافتادگی کارگر مبلغ مشخصی را به عنوان سنوات به کارگر بپردازد.

با استناد به مصوبات مجلس در سال 1370 کارفرمایان مکلف به پرداخت چنین پاداش هایی هستند. در صورتی که کارفرما به وظیفه خود عمل نکند، کارگر می تواند در هیات تشخیص اداره کار شکایت خود را به ثبت برساند. همچنین به کمک وکیل دیوان امکان طرح دادخواست در دیوان عدالت اداری وجود دارد.

افراد برای پیگیری پرداخت پاداش به کارگران و اطلاع از نحوه محاسبه پرداختی ها می توانند به مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان مراجعه نمایند.

 

مشاوره حقوق کار 
مشاوره دعاوی کارگر و کارفرما
مشاوره حقوقی اداره کار 
مشاوره حقوقی امور اداری 
درباره ما 


سوالات متداول

نظرات

فاطمه عمادی

باسلام،، کلیه کارفرمایان کارگاههای مشمول قانون کار مکلفند به هر یک از کارگران خود به نسبت یک سال کار معادل شصت روز آخرین مزد،‌به عنوان عیدی و پاداش بپردازند. مبلغ پرداختی از این بابت به هر یک از کارکنان نبایستی از معادل نود روز حداقل مزد روزانه قانونی تجاوز کند.


امین چراغی شیخ آباد

سلام و عرض ادب کارگرانی که مشمول قانون کار می باشند، از حقوق و مزایای مختلفی در رابطه با انجام وظایف خود در حین کار برخوردار خواهند شد که یکی از مهم ترین این مزایا را می توان تحت عنوان عیدی و پاداش سالانه آنان دانست که همانگونه که از نام آن مشخص است، در پایان هر سال که به اسفند ماه ختم می شود، کارفرمایان مکلف به پرداخت عیدی و پاداش مربوط به آن سال به کارگران خود خواهند بود.


فاطمه علی زاده

با سلام احتراما کلیه کارفرمایان مکلفند به هر یک از کارکنان خود به نسبت یک سال کار، معادل حداقل شصت روز،‌ و حداکثر نود روز آخرین مزد روزانه آنها، به عنوان عیدی و پاداش بپردازند. بنابراین حداقل عیدی معادل دو برابر حداقل دستمزد ماهانه و حداکثر عیدی معادل سه برابر حداقل دستمزد ماهانه می‌باشد.


رحمنی

حق انتفاع، حق بهره مندی از یک مال است. این مال می تواند مال غیر باشد و این حق به عنوان یک قاعده کلی می تواند در بسیاری از مسئله های حقوقی مورد استفاده قرار بگیرد. مثلا زمانی که یک فرد خانه یا ملکی را از فرد دیگر اجاره می گیرد در واقع مستاجر در اینجا صاحب حق انتفاع می شود


وحید فراست

قوانین مربوط به کار بسیار جامع و گسترده می باشد که به بهبود روابط کارگر و کارفرما کمک می کند


آزاده

کارگرانی که مشمول قانون کار می باشند، از حقوق و مزایای مختلفی در رابطه با انجام وظایف خود در حین کار برخوردار خواهند شد که یکی از مهم ترین این مزایا را می توان تحت عنوان عیدی و پاداش سالانه آنان دانست که همانگونه که از نام آن مشخص است، در پایان هر سال که به اسفند ماه ختم می شود، کارفرمایان مکلف به پرداخت عیدی و پاداش مربوط به آن سال به کارگران خود خواهند بود.


الهه بابایی

در صورتی که قرارداد کارگری کمتر از یک ماه باشد و یا شروع و یا پایان مدت قرارداد کار ماه کامل را پوشش ندهد باید عیدی و پاداش روزانه به نسبت تعداد روز به سال محاسبه شود


سمانه

حق انتفاع، حق بهره مندی از یک مال است. این مال می تواند مال غیر باشد و این حق به عنوان یک قاعده کلی می تواند در بسیاری از مسئله های حقوقی مورد استفاده قرار بگیرد.   مثلا زمانی که یک فرد خانه یا ملکی را از فرد دیگر اجاره می گیرد در واقع مستاجر در اینجا صاحب حق انتفاع می شود. یعنی می تواند از این ملک نفع ببرد بدون اینکه صاحب آن باشد. بر اساس همین حق است که مستاجر قادر است همان ملک را به فرد دیگری واگذار کند و آن را اجاره بدهد. یعنی قانون این اجازه را به مستاجر می دهد که ملک تحت اجاره اش را به فرد دیگری اجاره ده حق ارتفاق چیست؟ حق ارتفاق در معنای لغوی یعنی همان رفاقت کردن و معنای حقوقی این کلمه نیز بسیار به آن شبیه می باشد. حق ارتفاق به حقی گفته می شود که بر اساس آن یک صاحب ملک می تواند به دلایل خاصی و با استفاده از اعتبار خود از ملک فرد دیگری استفاده کند. ناگفته نماند که این استفاده به موارد خاصی محدود می گردد. حق ارتفاق در حالت کلی معنای بسیار نزدیکی با حق انتفاع دارد اما این دو اصطلاح دارای تفاوت های حقوقی با یکدیگر می باشند، هرچند که در ظاهر بسیار شبیه به یکدیگر هستند. یکی از موارد بسیار واضح و روشن حق ارتفاق، زمانی می باشد که فردی مجبور است برای آبیاری زمین کشاورزی یا حتی زراعتی خود از زمین فرد دیگری عبور کند، در چنین شرایطی فردی که دارای حق عبور از زمین دیگری است در واقع دارای حق ارتفاق است. حق ارتفاق یکی از اصلی ترین مزایایی است که حق مالکیت معمولا برای صاحبان املاک بوجود می آورد. حق عبور ناودان یا حق داشتن پنجره و ... از دیگر مصادیق قانونی می باشند که می توان در رابطه با مبحث حقوقی حق ارتفاق به آنها اشاره کرد.


محمد مومني

پرداخت عیدی و پاداش سالانه یکی از حقوق قانونی کارگران است که باید توسط کارفرمایان رعایت شود. این حقوق شامل محاسبات دقیق و شرایط خاصی است که باید در نظر گرفته شود تا از بروز اختلافات جلوگیری شود.


رفعتی

در صورتی که قرارداد کارگری کمتر از یک ماه باشد و یا شروع و یا پایان مدت قرارداد کار ماه کامل را پوشش ندهد باید عیدی و پاداش روزانه به نسبت تعداد روز به سال محاسبه شود.


امین

ساعات کاری کارگران و مدت زمان فعالیت ایشان در پرداخت پاداش به کارگران موثر می باشد. عیدی به صورت سالانه تعیین می شود و مبلغ آن به میزان 60 روز از آخرین مزد شخص در هر سال می باشد. در برخی موارد پاداش شخص به صورت ماهانه پرداخت می شود. برای کسانی که مدت فعالیت آنها زیر یک سال است حقوق 5 روز آخرین به ازای هر ماه به ایشان پرداخت می گردد.


بهاره توکلی پور

باسلام همانطور که مشخص است باتوجه به مشکلات حقوقی مردم در تمامی شهرهای ایران وجود وکیل جزو مهمترین مسایل بوده و حضورش بیش از پیش احساس می‌شود لذا وجود وکیل تلفنی این امر. ا برای احاد جامعه به سهولت فراهم کرده و محقق ساخته است.


دهقان

سلام وقت بخیر موسسه وکیل تلفنی بهترین و متخصص ترین وکلا در زمینه های کیفری،حقوقی،بین المللی،مهاجرت،شرکتها،خانواده،ملکی بصورت کاملا ۲۴ ساعته و شبانه روزی اماده خدمت رسانی به شما عزیزان میباشد


حسینی

با سلام ،در بعضی شرکتها عیدی را به صورت قسط بندی شده به همراه حقوق هر ماه به کارگران پرداخت می کنند.


ف.م

این قانون بیان می کند: کلیه کارفرمایان کارگاههای مشمول قانون کار مکلفند به هر یک از کارگران خود به نسبت یک سال کار معادل شصت روز آخرین مزد، ‌به عنوان عیدی و پاداش بپردازند. مبلغ پرداختی از این بابت به هر یک از کارکنان نبایستی از معادل نود روز حداقل مزد روزانه قانونی تجاوز کند.»


M.j sheykhi

ساعات کاری کارگران و مدت زمان فعالیت ایشان در پرداخت پاداش به کارگران موثر می باشد. عیدی به صورت سالانه تعیین می شود و مبلغ آن به میزان 60 روز از آخرین مزد شخص در هر سال می باشد. در برخی موارد پاداش شخص به صورت ماهانه پرداخت می شود. برای کسانی که مدت فعالیت آنها زیر یک سال است حقوق 5 روز آخرین به ازای هر ماه به ایشان پرداخت می گردد. در برخی موارد پرداخت پاداش به کارگران به صورت روزانه است. این نوع پرداخت برای کارگرانی است که به صورت روزمزد کار می کنند.


وحید قلی پور عباسی

ماده واحده قانون مربوط به تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران کلیه کارفرمایانی که کارگاه‌های آنها مشمول قانون کار است را موظف به پرداخت معادل شصت روز آخرین مزد کارگر به عنوان عیدی و پاداش در  پایان سال به کارگران پرداخت نمایند. البته حداکثری هم برای این عیدی و پاداش تعیین شده است. در همین بند، قانون‌گذار ایجاب کرده که این مبلغ نباید بیش‌تر از معادل 90 روز حداقل مزد روزانه کارگر شود.  اولین تبصره از این قانون به بررسی حقوق کارگرانی می‌پردازد که کمتر از یک سال در کارگاه مشغول به کار بوده و هستند. در این تبصره حقوق کارکنانی که کمتر از یک سال در یک کارگاه مشغول به کار بوده‌اند، به میزان روزمزد و به نسبت ایام کارکرد در سال تعیین شده است. البته مبلغ پرداختی در این شرایط برای هر ماه نباید از یک دوازدهم سقف تعیین شده در بند قبلی بیشتر شود. در واقع در این تبصره قانون‌گذار هم حقوق را برای کارگرانی کمتر از یک سال در یک کارگاه مشغول به کار هستند تعیین کرده و هم شرایطی را نیز فراهم آورد تا کارفرما دست‌خوش ضرر و زیان‌های زیادی نشود.


رضا قائمی

در نظام حقوقی ایران، پرداخت پاداش به کارگران معمولاً بر اساس توافقات جمعی، قراردادهای کار و سیاست‌های داخلی شرکت‌ها صورت می‌گیرد و ممکن است شامل پاداش‌های عملکردی، پاداش‌های سالانه یا مناسبتی باشد که به منظور تشویق و انگیزه‌بخشی به کارگران پرداخت می‌شود و باید با رعایت قوانین کار و مقررات مالیاتی انجام شود.


مسیحی

سلام دو ساله در یک کافی شاپ کار میکردم بیمه برام رد نکردن هیچی نمی گفتم که شاید منو بیرون نندازن کارمم دقیق انجام‌میدادم دیروز رفتم کافی شاپ دیدم صاحب کارم یه خانمی را آورده سر کار. اول به رو نیوردم رفتم صحبت کنم دیرم اکن‌خانم گفت برو با آقای اصغر پور صحبت کن از امروز من جای تو اومدم سر کار. گفتم آخه چرا چجوری شد اون آقا به من میگه چون دلم خواست ما هیچ قراردادی نداریم اومدی یه مدت کار کردی رفتی پولتم که گرفتی برو به سلامت. بهش گفتم بیمه رد نکردی گفت برو ثابت کن که اصلا اینجا کار میکردی


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.