کاربرد حقوقی لیست سیاهه جهیزیه

کاربرد حقوقی لیست سیاهه جهیزیه

کاربرد حقوقی لیست سیاهه جهیزیه

حتما قبلا بارها شنیده اید که فراهم کردن لوازم اولیه برای شروع زندگی مشترک، از جمله مسئولیت های مرد است. منتهی در کشور ما از همان ابتدا عرف بر این بوده که خانواده عروس در حد توان، لوازم و اثاثیه منزل را تحت عنوان جهیزیه تهیه می‌کردند. متاسفانه درصد زیادی از خانواده ها با این ادعا که لوازم را برای دختر خودمان خریداری کرده ایم تا در رفاه زندگی خود را شروع کنند، سیاهه جهیزیه تنظیم نمی‌کنند! همین موضوع عدم تهیه لیست جهیزیه باعث می‌شود تا در صورت بروز اختلاف میان این زوج، استرداد و به اصطلاح پس گرفتن این لوازم مشکل ساز شود.

 

 

هزینه مشاوره حقوقی

 

اگر در پی تدارکات عروسی و فراهم کردن جهیزیه هستید، به توصیه موسسه حقوقی وکلای تلفنی عمل کرده و حتما سیاهه جهیزیه تنظیم کنید. اما اگر آن زمان این کار را نکرده اید و الان به دنبال استرداد جهیزیه بدون سیاهه هستید، با ما همراه باشید. در ضمن در صورت نیاز به دریافت مشاوره حقوقی در این زمینه، می‌توانید مشاوره حقوقی تلفنی موسسه ما را خریداری نمایید و با یکی از وکلای مجرب ما در این رابطه صحبت کنید.

 

تعریف جهیزیه از زبان وکیل

جهیزیه یکی از اصطلاحات بدیهی است که همه ما تعریف آن را می‌دانیم، اما آیا تاکنون از منظر حقوقی به این که جهیزیه چیست نگاه کرده اید؟!

بنابه تعریف وکیل موسسه حقوقی وکلای تلفنی، جهیزیه اسباب و اثاثیه و لوازمی هستند که زوجه با توجه به رسومات و عرف جامعه، در آغاز زندگی مشترک به خانه شوهر می‌برد. این وسایل در ملکیت زن هستند اما معمولا چنین است که زن اذن انتفاع و استفاده از آن ها را به شوهر خود می‌دهد ولو این اذن و اجازه را به زبان نیاورد.

 

جهیزیه بر عهده داماد است یا عروس؟

جالب است بدانید در قانون هیچ سخنی از جهیزیه به میان نیامده، بلکه قانونگذار مطابق با شرع اسلام، مرد را به تهیه لوازم ابتدایی منزل برای همسر خود موظف کرده است. حتی گاها از لوازم و اثاثیه منزل به عنوان حقوق و نفقه زن یاد می‌شود! بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که طبق قانون و شرع اسلام، تهیه جهیزیه بر عهده داماد است.

اما پاسخ این سوال در عرف جامعه کاملا مخالف پاسخ آن در قانون و شرع است! زیرا همانطور که می‌دانید در ایران چنین است که داماد مسکن را تهیه می‌کند و عروس لوازم و اثاثیه منزل را. حال مقدار و نوع لوازم و مباحث این چنینی کاملا به رسومات خانوادگی عروس و داماد بستگی دارد، اما در نهایت این خانواده عروس هستند که جهیزیه را تهیه می‌کنند.

 

منظور از سیاهه جهیزیه چیست؟

سیاهه جهیزیه لیستی است متشکل از نام لوازمی که خانواده عروس به عنوان جهیزیه برای دختر خود تهیه کرده اند. برخی از خانواده ها در این لیست علاوه بر نام کالاها برند، سایز، تعداد و دیگر ویژگی ها و مشخصات کلی آن ها را هم می‌نویسند که در این صورت مسلما لیست کامل‌تر خواهد بود.

لیست سیاهه جهیزیه در نهایت و پس از تکمیل شدن باید به امضای شوهر و چند نفر از اعضای خانواده او (حداقل 2 مرد) برسد. این لیست در صورتی که امضای شوهر پای آن باشد، حکم سندی را دارد که در زمان بروز اختلاف و دعوا بر سر استرداد جهیزیه می‌توان به آن استناد کرد.

            

 

 

هزینه نگارش دادخواست 
استرداد هدایای نامزدی 
نگارش دادخواست استرداد جهیزیه
مشاوره حقوقی ازدواج 
درباره ما 

 

چگونگی نوشتن سیاهه جهیزیه

نحوه نوشتن سیاهه جهیزیه در تعریف آن نهفته است. یعنی مثلا شما که به عنوان خانواده عروس در حال خرید جهیزیه هستید، باید از همان ابتدا نام هر وسیله‌ای که می‌خرید را در یک برگه (هر برگه‌ای) بنویسید. بهتر است در کنار نام وسیله تعداد و برند آن را هم یادداشت کنید و در نهایت فاکتور لوازم را به این لیست ضمیمه کنید.

پس از اتمام خریدها و پیش از انتقال جهیزیه به منزل داماد، از داماد بخواهید که ذیل سیاهه جهیزیه را امضا کند چون در غیر این صورت این لیست ارزشی نخواهد داشت. توصیه ما به شما این است که از چند شاهد مرد که بهتر است از اعضای خانواده و بستگان داماد باشند، بخواهید که این لیست را امضا کنند.

توجه داشته باشید که لیست جهیزیه باید نزد شما باشد تا هنگام درخواست استرداد جهیزیه یا بروز هر مشکل دیگری بتوانید به آن استناد کنید.

 

لیست سیاهه جهیزیه چه کاربردی دارد؟

از ابتدای مطلب چندین بار به کاربرد سیاهه جهیزیه اشاره کردیم و گفتیم که این لیست در زمان استرداد جهیزیه، به عنوان یک مدرک معتبر طلقی می‌شود. دعوای استرداد جهیزیه یکی از دعاوی است که غالبا در ضمن دعوای طلاق و از جانب زوجه مطرح می‌شود. مسلما زوجه بعد از تقدیم دادخواست استرداد جهیزیه به دادگاه، می‌بایست به نحوی مالکیت خود نسبت به لوازمی که قصد استرداد و پس گرفتن آن ها را دارد، اثبات کند. بهترین و آسان‌ترین راه برای اثبات مالکیت نیز همین لیست جهیزیه است به شرطی که داماد ذیل آن را امضا کرده باشد!

بنابراین می‌توان گفت لیست سیاهه جهیزیه یکی از مدارک محکمه پسند دعوای استرداد جهیزیه در شورای حل اختلاف و دادگاه به حساب می‌آید که باعث صدور رای صد در صدی به نفع زوجه می‌شود.

 

 

مشاوره حقوقی استرداد جهیزیه

 

استرداد جهیزیه بدون داشتن لیست سیاهه جهیزیه

بالاتر گفتیم که استرداد جهیزیه در طلاق توافقی یا سایر اقسام طلاق، با وجود لیست سیاهه جهیزیه بسیار آسان خواهد بود. اما در بسیاری از مواقع زوجه اقدام به تهیه این لیست نکرده یا این که این لیست را گم کرده و به هر حال اکنون نمی‌تواند با این مدرک، مالکیت خود نسبت به لوازم را اثبات کند.

در این زمان مسئله استرداد جهیزیه بدون سیاهه مطرح می‌شود و زوجه باید با ادله دیگری مالکیت خود را نسبت به لوازم اثبات کند. شهادت شهود و اقرار زوج دو دلیل محکمه پسند دیگری هستند که مالکیت زن نسبت جهیزیه را اثبات می‌کنند.

در صورتی که زوجه نتواند حتی با این ادله هم مالکیت خود را ثابت کند، دادگاه اقدام به تقسیم وسایل کرده، وسایلی که معمولا خانم ها از آن ها استفاده می‌کنند را به زوجه داده و سایر وسایلی که عرفا برای مردان هستند را به زوج می‌دهد.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره استرداد جهیزیه بدون سیاهه، توصیه می‌کنم از طریق مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان با وکلای موسسه ما در ارتباط باشید.


سوالات متداول

نظرات

محسن جعفری

لیست سیاهه جهیزیه در نهایت و پس از تکمیل شدن باید به امضای شوهر و چند نفر از اعضای خانواده او (حداقل 2 مرد) برسد. این لیست در صورتی که امضای شوهر پای آن باشد، حکم سندی را دارد که در زمان بروز اختلاف و دعوا بر سر استرداد جهیزیه می‌توان به آن استناد کرد


سپیده کرمی

درود،بازگرداندن و استرداد جهیزیه با داشتن سیاهه و بدون آن، همچنین با استفاده از لیست و فاکتور جهیزیه، امکان پذیر می باشد. استرداد جهیزیه با داشتن سیاهه ای که داماد ذیل آن را امضا نموده باشد، بسیار آسان است، چرا که امضای او، به معنای پذیرش موارد مندرج در لیست یا سیاهه است. در صورت نداشتن سیاهه، زوجه می تواند، از شهادت شهود یا فاکتور جهیزیه، استفاده کند که پذیرش یا عدم پذیرش آن، با قاضی است.


معراج فرجی

بسیاری از مواقع زوجه اقدام به تهیه این لیست نکرده یا این که این لیست را گم کرده و به هر حال اکنون نمی‌تواند با این مدرک، مالکیت خود نسبت به لوازم را اثبات کند. در این زمان مسئله استرداد جهیزیه بدون سیاهه مطرح می‌شود و زوجه باید با ادله دیگری مالکیت خود را نسبت به لوازم اثبات کند. شهادت شهود و اقرار زوج دو دلیل محکمه پسند دیگری هستند که مالکیت زن نسبت جهیزیه را اثبات می‌کنند.


بهنام رحمانی فرد

باسلام یکی از مسائلی که زوجین بعد از طلاق یا در هنگام طلاق با آن مواجه هستند جهیزیه می باشد با توجه به اینکه در قانون ما هیچ امری در این رابطه وجود ندارد که کدام یک از طرفین جهیزیه را تهیه نمایند و به صورت عرفی در کشور ما از طرف زوجه در اکثر مواقع جهیزیه تهیه می شود،اما گاهی اختلاف به وجود می آید کهک کدام یک از زوجین جهیزیه را تهیه نموده است که برای اثبات آن نیازمند ادله می باشند و اگر ادله ای همچون شهادت شهود یا اقرار طرفین نباشد و به طریق دیگری نتوانند مالکیت خود را ثابت نمایند دادگاه به تقسیم جهیزیه مبادرت نماید.


بشیر علی پاریاد

با سلام . در صورت اختلاف و در نهایت استرداد جهیزیه اگر سیاهه تنظیم نشده باشد هر چند باز هم تحت شرایطی می توان جهیزیه را استرداد نمود اما اثبات ان کمی سخت است پس بهترین کار تنظیم سیاهه و اخذ امضای شوهر در ذیل ان است .


سهند مهدی پور

سلام جهیزیه یکی از اصطلاحات بدیهی است که همه ما تعریف آن را می‌دانیم، اما آیا تاکنون از منظر حقوقی به این که جهیزیه چیست نگاه کرده اید؟! بنابه تعریف وکیل موسسه حقوقی وکلای تلفنی، جهیزیه اسباب و اثاثیه و لوازمی هستند که زوجه با توجه به رسومات و عرف جامعه، در آغاز زندگی مشترک به خانه شوهر می‌برد. این وسایل در ملکیت زن هستند اما معمولا چنین است که زن اذن انتفاع و استفاده از آن ها را به شوهر خود می‌دهد ولو این اذن و اجازه را به زبان نیاورد


Mohamad sheykhi

استرداد جهیزیه در طلاق توافقی یا سایر اقسام طلاق، با وجود لیست سیاهه جهیزیه بسیار آسان خواهد بود. اما در بسیاری از مواقع زوجه اقدام به تهیه این لیست نکرده یا این که این لیست را گم کرده و به هر حال اکنون نمی‌تواند با این مدرک، مالکیت خود نسبت به لوازم را اثبات کند. در این زمان مسئله استرداد جهیزیه بدون سیاهه مطرح می‌شود و زوجه باید با ادله دیگری مالکیت خود را نسبت به لوازم اثبات کند. شهادت شهود و اقرار زوج دو دلیل محکمه پسند دیگری هستند که مالکیت زن نسبت جهیزیه را اثبات می‌کنند. در صورتی که زوجه نتواند حتی با این ادله هم مالکیت خود را ثابت کند، دادگاه اقدام به تقسیم وسایل کرده، وسایلی که معمولا خانم ها از آن ها استفاده می‌کنند را به زوجه داده و سایر وسایلی که عرفا برای مردان هستند را به زوج می‌دهد.


محمد مهدی احمدی

با توجه به اینکه تهیه وسایل زندگی از وظایف ذاتی مرد بوده ولیکن عرف ما چنین ایجاب می‌کند که زوجه این وسایل را تهیه کند از نظر شما آیا زوجه به وسایل ضرری وارد کند آیا در زندگي مشترک مرد می‌تواند جبران خسارت را بخواهد؟؟


خدیجه میرحیدری

باسلام: نظر به اینکه در صورت ایجاد اختلاف بین زوجین ، یکی از دعاوی که مطرح می شود استرداد جهیزیه می باشد که در صورتی که زوجه لیست سیاه جهیزیه را داشته باشد و به امضای زوج و شهود رسیده باشد می‌تواند در دادخواست استرداد جهیزیه استناد نماید ، در غیر اینصورت باید از طریق ادله دیگری چون استشهادیه، ارائه فاکتور مالکیت خود را ثابت نماید.


فریبرز ذوالفقاری

با سلام لیستی است متشکل از نام لوازمی که خانواده عروس به عنوان جهیزیه برای دختر خود تهیه کرده اند. برخی از خانواده ها در این لیست علاوه بر نام کالاها برند، سایز، تعداد و دیگر ویژگی ها و مشخصات کلی آن ها را هم می‌نویسند که در این صورت مسلما لیست کامل‌تر خواهد بود. لیست سیاهه جهیزیه در نهایت و پس از تکمیل شدن باید به امضای شوهر و چند نفر از اعضای خانواده او (حداقل 2 مرد) برسد. این لیست در صورتی که امضای شوهر پای آن باشد، حکم سندی را دارد که در زمان بروز اختلاف و دعوا بر سر استرداد جهیزیه می‌توان به آن استناد کرد.


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.