روش های قانونی فوری برای اثبات ازدواج موقت

روش های قانونی فوری برای اثبات ازدواج موقت

روش های قانونی فوری برای اثبات ازدواج موقت

ازدواج موقت چیست؟ اثبات ازدواج موقت چه تاثیری در حقوق زن و مرد دارد؟ اهمیت ازدواج موقت در جامعه امروزی نسبت به قبل افزایش یافته است. مردان و زنان برای رفع نیاز ها و مشکلات خود ممکن است به سراغ ازدواج موقت بروند. پس بیایید با ازدواج موقت و اثبات ازدواج موقت بیشتر آشنا شویم.

 

 

 

هزینه مشاوره حقوقی

 

ازدواج موقت چیست؟

برای اثبات ازدواج موقت ابتدا باید بدانیم ماهیت ازدواج موقت چیست و چه حقوق و تکالیفی برای افراد ایجاد می کند. ازدواج موقت در جامعه ایران به خواندن صیغه محرمیتی گفته می شود که برای مدت معین و با تعیین مهریه، صورت می گیرد. این نوع ازدواج در مقابل ازدواج دائم قرار می گیرد و با پایان یافتن مدت صیغه، محرمیت زن و شوهر نیز از بین می رود. از ازدواج موقت در ایران تحت عناوین دیگری نظیر نکاح منقطع یا متعه، صیغه موقت و صیغه محرمیت نیز یاد می شود. لازم به ذکر است که زوجه موقت از مرد ارث نمی برد اما اگر مرد وصیت کرده باشد، ممکن است تا یک سوم اموالش به همسر موقتش برسد. به علاوه فرزند ناشی از ازدواج منقطع یا موقت نیز از پدرش ارث خواهد برد. شما می توانید در همین باره با وکلای مجرب موسسه حقوقی وکلای تلفنی، مشاوره حقوقی تلفنی داشته باشید.

 

شرایط تحقق ازدواج موقت

برای اثبات ازدواج موقت لازم است، نسبت به تحقق یافتن آن اطمینان پیدا کنیم. برای تحقق ازدواج موقت، وجود شرایط زیر الزامی است:

  • رضایت زن و مرد: اگر هر یک از طرفین تحت اکراه یا اجبار، صیغه عقد را قبول کرده باشند، چنین عقدی صحیح نیست.
  • مهریه معین باشد و در عقد ذکر شده باشد.
  • زوجه هنگام ایجاد عقد موقت، در عقد موقت یا دائم یا در عده عقد دائم یا موقت شخص دیگری نباشد.
  • دختر اگر باکره باشد باید از پدر یا جد پدری خود اجازه بگیرد و اگر باکره نباشد، گرفتن اجازه لازم نیست.
  • مدت عقد باید در صیغه نامه ذکر شود.
  • مرد و زن قبل از آن با هم زنا نکرده باشند.
  • همچنین در مواد 1075، 1076 و 1096 قانون مدنی به برخی شرایط مذکور اشاره شده است. لازم است بدانید که اگر در حین عقد موقت، مدت برای آن مشخص نشود، عقد دائم به شمار خواهد رفت.

 

 

 

ازدواج موقت

 

برای اثبات ازدواج موقت چه باید کرد؟

همانطور که می دانید، ازدواج موقت برای زوجه و فرزند احتمالی ناشی از این ازدواج، حقوقی را ایجاد می کند. مثلا برای گرفتن مهریه در ازدواج موقت یا ارث فرزند ناشی از آن، لازم است ابتدا اثبات ازدواج موقت را درنظر داشته باشید. در دادگاه هم قبل از بررسی دعوای مهریه یا نفقه زن، ابتدا اثبات ازدواج موقت مورد بررسی قرار می گیرد. به طور کلی ادله اثبات دعوی در قانون ذکر شده است. این ادله عبارتند از: شهادت، اقرار، سند، تحقیقات محلی، رجوع به کارشناس و غیره.

بنابراین برای اثبات ازدواج موقت، زوجه می تواند به استناد به هرکدام از دلایل فوق الذکر، اقدام کند. برای مثال اگر حین ایجاد صیغه محرمیت شاهدی وجود داشته است، می تواند به شهادت وی استناد کند یا اگر زندگی مشترک داشته اند و برای آن وسایل تهیه کرده اند، می تواند با بهره گیری از این قرینه ها برای اثبات ازدواج موقت اقدام نماید. ما امکان مشاوره حقوقی ازدواج موقت با بهترین وکیل ازدواج موقت را برای شما فراهم کرده ایم تا با کمک ایشان بتوانید به بهترین نحو ممکن اثبات ازدواج موقت را انجام دهید. همچنین شما می توانید برای گرفتن مشاوره در مورد طلاق در ازدواج موقت با ما مشاوره حقوقی داشته باشید.

 

چگونگی الزام زوج به ثبت ازدواج موقت

یکی از تفاوت های عقد موقت و دائم همین بحث الزام زوج به ثبت آن می باشد. در عقد دائم، مرد موظف است آن را به ثبت رسمی برساند اما در ازدواج موقت لزومی به ثبت آن نمی باشد مگر اینکه شرایط مذکور در قانون حمایت خانواده وجود داشته باشد. در این صورت مرد باید عقد موقت را ثبت کند و اگر این کار را انجام ندهد برای او مجازاتی درنظر گرفته می شود. برابر قانون، ثبت ازدواج موقت در موارد زیر الزامی است:

  • شرط ضمن عقد: طرفین، ضمن عقد موقت شرط کرده باشند که عقد را ثبت کنند.
  • باردار شدن زن: اگر زن مادامی که مدت عقد تمام نشده است حامله شود، مرد باید عقد موقت را به ثبت برساند تا فرزند ناشی از این رابطه با مشکلات حقوقی مانند اثبات نسب مواجه نشود.
  • توافق طرفین پس از عقد: در برخی موارد ممکن است مرد و زن پس از ایجاد عقد، با یکدیگر توافق کنند که ازدواج موقتشان را به ثبت برسانند.

 

 

 

مشاوره حقوقی ازدواج موقت

 

اگر مرد موظف باشد عقد موقت را به ثبت برساند اما از آن امتناع کند به پرداخت جزای نقدی درجه ۵ و یا حبس تعزیری درجه ۷ محکوم خواهد شد. برای اطلاعات بیشتر می توانید با وکلای ما مشاوره حقوقی انلاین و رایگان داشته باشید.

 

مدارک لازم برای دادخواست اثبات ازدواج موقت

دانستیم که اثبات ازدواج موقت اهمیت زیادی برای احقاق حقوق زوجه دارد. هنگامی که زن به دادگاه برای اثبات ازدواج موقت مراجعه می کند، اگر بتواند مدارک لازم و دلایل کافی را ارائه دهد، دادگاه به او گواهی ازدواج موقت می دهد. این گواهی مدرکی است مبنی بر وجود ازدواج موقت بین زوجه و همسرش. مدارک لازم برای اثبات ازدواج موقت و اخذ گواهی ازدواج موقت عبارتند از:

  • برای زنان: یک عکس سه در چهار، کارت ملی، شناسنامه، گواهی پزشکی در صورت عدم باکرگی، طلاق نامه برای زوجه های مطلقه، اجازه نامه پدر یا جد پدری و یا حضور ایشان و اگر که پدر یا جد پدری فوت کرده باشند باید گواهی فوت آنها به محضر ارائه شود.
  • برای مردان: یک عکس سه در چهار، کارت ملی و شناسنامه.

برای گرفتن گواهی ازدواج موقت، زوجین باید با ارائه مدارک مذکور، به یکی از دفاتر رسمی ثبت ازدواج و طلاق مراجعه کنند. برای راهنمایی درباره نحوه گرفتن گواهی ازدواج موقت می توانید با بهترین وکیل ازدواج موقت، مشاوره حقوقی داشته باشید.

 

 

 

آموزش تعیین مهریه در صیغه موقت 
مشاوره حقوقی ازدواج موقت 
مشاوره حقوقی ازدواج 
مشاوره حقوقی خانواده 
درباره ما 


سوالات متداول

نظرات

سهند مهدی پور

سلام هنگام ایجاد عقد موقت، در عقد موقت یا دائم یا در عده عقد دائم یا موقت شخص دیگری نباشد. دختر اگر باکره باشد باید از پدر یا جد پدری خود اجازه بگیرد و اگر باکره نباشد، گرفتن اجازه لازم نیست. مدت عقد باید در صیغه نامه ذکر شود. مرد و زن قبل از آن با هم زنا نکرده باشند. همچنین در مواد 1075، 1076 و 1096 قانون مدنی به برخی شرایط مذکور اشاره شده است. لازم است بدانید که اگر در حین عقد موقت، مدت برای آن مشخص نشود، عقد دائم به شمار خواهد رفت.


خدیجه میرحیدری

با سلام : عقد نکاح موقت و دائم دارای شرایط متفاوتی هستند از جمله اینکه در عقد نکاح موقت‌ ، تعیین مهریه الزامی است . در نکاح موقت، از موارد انحلال عقد : فسخ نکاح ، بذل مدت ، اتمام مدت عقد نکاح می باشد .


بهنام رحمانی فرد

باسلام یکی از مواردی که زن و مرد می‌توانند با هم زندگی کنند و به هم محرم شوند ازدواج موقت نام دارد در ازدواج موقت یکسری عناصر بایستی وجود داشته باشد تا اینکه ازدواج به طور صحیح صورت گیرد در ازدواج موقت آثاری همچون مهریه و مدت بایستی تعیین شده باشد در غیر این صورت نکاح موقت باطل می باشد همچنین در نکاح موقت نفقه بر عهده مرد نمی باشد و زن و شوهر از یکدیگر ارث نمی برند همچنین ازدواج موقت نیازی به ثبت ندارد و یه سری شرایط وجود دارد که در صورت وجود آنها زوج بایستی ازدواج موقت را ثبت نماید از جمله اینکه زوجه باردار باشد یا اینکه بعد از ازدواج موقت با یکدیگر توافق نمایند یا اینکه به صورت شرط ضمن عقد ثبت ازدواج شرط شده باشد


Mohamad sheykhi

یکی از تفاوت های عقد موقت و دائم همین بحث الزام زوج به ثبت آن می باشد. در عقد دائم، مرد موظف است آن را به ثبت رسمی برساند اما در ازدواج موقت لزومی به ثبت آن نمی باشد مگر اینکه شرایط مذکور در قانون حمایت خانواده وجود داشته باشد. در این صورت مرد باید عقد موقت را ثبت کند و اگر این کار را انجام ندهد برای او مجازاتی درنظر گرفته می شود. برابر قانون، ثبت ازدواج موقت در موارد زیر الزامی است: شرط ضمن عقد: طرفین، ضمن عقد موقت شرط کرده باشند که عقد را ثبت کنند. باردار شدن زن: اگر زن مادامی که مدت عقد تمام نشده است حامله شود، مرد باید عقد موقت را به ثبت برساند تا فرزند ناشی از این رابطه با مشکلات حقوقی مانند اثبات نسب مواجه نشود. توافق طرفین پس از عقد: در برخی موارد ممکن است مرد و زن پس از ایجاد عقد، با یکدیگر توافق کنند که ازدواج موقتشان را به ثبت برسانند.


سپیده کرمی

درود،نحوه اثبات ازدواج موقت ادله اثبات دعوا بر اساس قانون عبارتند از شهادت ، اقرار ، سند ، تحقیقات محلی ، رجوع به کارشناس ، سوگند و ... . بنابراین ، در صورت اقامه دعوا در دادگاه توسط زن ، نحوه اثبات ازدواج موقت آن است که زن با استناد به یکی از دلایل پیش گفته ، ادعای خود را ثابت کند .


Alireza mohamadi

ضمن عرض ادب و احترام مسائل مربوط به ازدواج موقت در شرایط امروز جامعه بسیار پرکاربرد و طبع آن پر سوال و پر ابهام است دقیقا مساله ای که برای خود من ایجاد شده بود و از طریق یکی از دوستانم گه از مراجعین موسسه شما بود من با کمک مشورت و مشاوره وکیل مجرب موسسه شما خیلی سریع مشکلم حل شد ضمن تشکر و قدردانی براتون آرزوی موفقیت دارم


معراج فرجی

ادله ی اثبات این ازدواج همان ادله ی اثبات دعواست هنگامی که زن به دادگاه برای اثبات ازدواج موقت مراجعه می کند، اگر بتواند مدارک لازم و دلایل کافی را ارائه دهد، دادگاه به او گواهی ازدواج موقت میدهد


بشیر علی پاریاد

سلام . در ازدواج موقت بر خلاف ازدواج دائم تعیین مهریه ضرورت دارم به عبارتی اگر در ازدواج موقت مهریه تعیین نگردد عقد باطل است اما برای صحت عقد صرفا تعیین ان ضرورت دارد نه پرداخت ان .


سهند مهدی پور

سلام یرای اثبات ازدواج موقت ابتدا باید بدانیم ماهیت ازدواج موقت چیست و چه حقوق و تکالیفی برای افراد ایجاد می کند. ازدواج موقت در جامعه ایران به خواندن صیغه محرمیتی گفته می شود که برای مدت معین و با تعیین مهریه، صورت می گیرد. این نوع ازدواج در مقابل ازدواج دائم قرار می گیرد و با پایان یافتن مدت صیغه، محرمیت زن و شوهر نیز از بین می رود. از ازدواج موقت در ایران تحت عناوین دیگری نظیر نکاح منقطع یا متعه، صیغه موقت و صیغه محرمیت نیز یاد می شود. لازم به ذکر است که زوجه موقت از مرد ارث نمی برد اما اگر مرد وصیت کرده باشد، ممکن است تا یک سوم اموالش به همسر موقتش برسد


محمد مهدی احمدی

اثبات ازدواج موقت اهمیت زیادی برای احقاق حقوق زوجه دارد. هنگامی که زن به دادگاه برای اثبات ازدواج موقت مراجعه می کند، اگر بتواند مدارک لازم و دلایل کافی را ارائه دهد، دادگاه به او گواهی ازدواج موقت می دهد


فریبرز ذوالفقاری

با سلام که اثبات ازدواج موقت اهمیت زیادی برای احقاق حقوق زوجه دارد. هنگامی که زن به دادگاه برای اثبات ازدواج موقت مراجعه می کند، اگر بتواند مدارک لازم و دلایل کافی را ارائه دهد، دادگاه به او گواهی ازدواج موقت می دهد‌. این گواهی مدرکی است مبنی بر وجود ازدواج موقت بین زوجه و همسرش. مدارک لازم برای اثبات ازدواج موقت و اخذ گواهی ازدواج موقت عبارتند از: برای زنان: یک عکس سه در چهار، کارت ملی، شناسنامه، گواهی پزشکی در صورت عدم باکرگی، طلاق نامه برای زوجه های مطلقه، اجازه نامه پدر یا جد پدری و یا حضور ایشان و اگر که پدر یا جد پدری فوت کرده باشند باید گواهی فوت آنها به محضر ارائه شود.


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.