مطالبه وعده های قبل از عقد ازدواج

مطالبه وعده های قبل از عقد ازدواج

مطالبه وعده های قبل از عقد ازدواج

افراد در هنگام آشنایی با شریک احتمالی آینده خود وعده‌ها و قول‌های زیادی می‌دهند. بسیاری از وعده‌ها دور از ذهن و غیر قابل باور هستند. با این حال طرف مقابل آن‌ها را می‌پذیرد. چیزی که می‌تواند شما را از آسیب‌های احتمالی در امان نگه دارد، مشاوره حقوقی است. با استناد به راهنمایی‌های یک وکیل خانواده باتجربه می‌توانید تصمیمات عاقلانه‌تری بگیرید. بنابراین ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با موضوعات مهم درباره ازدواج آشنا کنیم.

هزینه مشاوره حقوقی

مشاوره حقوقی ازدواج با وکیل

مشورت با یک وکیل خانواده آگاه و متعهد می‌تواند شما را نسبت به زوایای پنهان تصمیم مهمی که می‌گیرید آگاه کند. یکی از مواردی که بسیاری از زوجه‌ها به آن توجه نمی‌کنند دریافت شروط ضمن عقد از زوج است. این شروط جایگزین مهریه نیستند اما با داشتن آن‌ها و البته مهریه می‌توانید در بسیاری از تصمیمات آینده زندگی خود آزادانه‌تر انتخاب کنید. مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان یکی از راه‌هایی بوده که از حق و حقوق خود در موضوع ازدواج آگاه‌تر شوید.

وکیل خانواده کیست؟

وکیل خانواده متخصص امور مربوط به روابط خانوادگی شامل ازدواج، طلاق، حضانت، ارث و نفقه است. بنابراین دامنه فعالیت وی نسبتا گسترده بو‌ده و یکی از مهم‌ترین حوزه‌های حقوقی به شمار می‌رود. اگر تصمیم به ازدواج دارید یا در مسیر طلاق قرار گرفته‌اید، توصیه ما این است که قبل از هر اقدام مهمی یک وکیل خانواده متخصص را استخدام کنید. دلیل این توصیه این بوده که اگر مایل به داشتن یک ازدواج نسبتا برابر هستید باید با قوانین، مقررات و اختیاراتی که قانون در اختیار شما قرار می‌دهد آشنا باشید. بسیاری از دفاتر ثبت ازدواج یا طلاق شما را از این حقوق و امکانات مطلع نمی‌کنند. همین مساله باعث می‌شود تا پروسه طولانی شده و مجبور باشید از بسیاری از حقوق خود بگذرید. بنابراین حتما از قبل با شماره 09212242670 تماس گرفته و  مشاوره حقوقی تلفنی انجام دهید.

 

منظور از شروط ضمن عقد چیست؟

یکی از اشتباهاتی که اغلب زوجین مرتکب می‌شوند مساله شروط ضمن عقد است. در قدم اول این را بدانید که این موارد شروط بوده و به هیچ عنوان حقوق نیستند بنابراین می‌توانند به شما واگذار یا از شما گرفته شوند. طبق قانون اگر ازدواج دائم انجام داده باشید می‌توانید در صورت قید کردن، از برخی شروط بهره‌مند شوید. با قبول این شرط‌ها، زوج متعهد می‌شود تا برخی از موارد را تحت شرایطی به شما واگذار کند.

شروط ضمن عقد شامل این موارد می‌شود:

  • تحصیل زوجه
  • حضانت فرزندان
  • اشتغال زوجه
  • وکالت خروج از کشور
  • تقسیم دارایی زوج بعد از طلاق
  • وکالت طلاق
  • انتخاب محل سکونت

طبق قانون برای ثبت این موارد شما باید به دفتر ثبت ازدواج مراجعه کنید. البته برای وکالت طلاق لازم است تا به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کرده و اقدامات را انجام دهید. نکته مهمی که در مورد این شروط وجود داشته این است که تا هر زمان بعد از قرائت خطبه عقد به عنوان مثال پنج سال بعد هم می‌توانید آن‌ها را دریافت کنید.

مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل ازدواج

ممکن است مشاوره حقوقی تلفنی شکل ایده‌آلی از مشورت با یک وکیل ازدواج نباشد اما در صورتی که امکان مراجعه حضوری نداشته باشید، بهترین گزینه است. این روزها با گسترش ارتباطات به صورت آنلاین و تلفنی، اغلب مردم این گزینه را انتخاب می‌کنند. از طرفی برای اتفاق مهمی مانند ازدواج نمی‌توان چشم بسته و بدون اطلاعات عمل کرد. درنتیجه ضرورت مشورت با یک وکیل خانواده پیش می‌آید.  مزیتی که مشاوره حقوقی تلفنی داشته این است که قبل از هر اقدام مهمی شما را نسبت به حق و حقوق و موارد مهم مربوطه مطلع می‌کند. به عنوان مثال اگر مایل به دریافت شروط ضمن عقد باشید و طرف مقابل به هیچ عنوان آن را نپذیرد، می‌توانید از عقد با چنین فردی صرف نظر کنید. این موارد جز موضوعاتی بوده که وکیل با شما مطرح می‌کند.

 

ارتباط در واتس اپ

آیا وعده های قبل از عقد قابل مطالبه است؟

یکی از دوره‌های مهم قبل از ازدواج، دوران نامزدی است. بسیاری از افراد در این دوران قول و قرارهایی به هم می‌دهند و بعد از انجام آن منصرف می‌شوند. طبق قوانین اسلامی در دوران نامزدی دو نفر زن و شوهر محسوب نمی‌شوند. بنابراین قوانین زوجیت در مورد آن‌ها صدق نمی‌کند. ممکن است یکی از طرفین در این دوره به این نتیجه برسد که قصد ادامه ارتباط را نداشته و از ازدواج منصرف شده است. در این حالت بدون پرداخت هیچگونه جریمه‌ای می‌تواند نامزدی را برهم بزند.  طرف مقابل هم نمی‌تواند شخص را مجبور به انجام ازدواج کرده یا درخواست کند تا وعده‌های قبل از ازدواج را برآورده کند. البته که به هم زدن قول و قرارها رفتار غیر اخلاقی محسوب می‌شود اما قانونا هیچ یک از طرفین نمی‌تواند بابت چنین تصمیمی طرف مقابل را محکوم کند.

 

مشاوره حقوقی قبل از خواستگاری
مشاوره حقوقی عقد موقت
مشاوره حقوقی ازدواج
مشاوره حقوقی خانواده
درباره ما 


سوالات متداول

نظرات

آرین

من آرین هستم دانشجوی سال سوم رشته حقوق در دانشگاه علامه طباطبایی تهران از اول که وارد این رشته شدم ذهنم بیشتر درگیر مباحث تجارت بین‌الملل و قراردادهای بزرگ بود ولی چند هفته پیش اتفاقی افتاد که دیدگاهم نسبت به مسیر آینده‌ام عوض شد یکی از دوستانم که تازه نامزد کرده بود با نگرانی پیشم اومد و گفت که نامزدش خیلی از آینده حرف می‌زنه قول داده بعد از عقد بذاره کار کنه ادامه تحصیل بده حتی برای زندگی مشترک تو خارج از کشور برنامه ریخته ولی اون نگران بود که این قول‌ها فقط برای راضی کردنشه و بعد از عقد همه چیز تغییر کنه راستش منم اولش دقیق نمی‌دونستم از نظر قانونی چی می‌شه کرد تا اینکه شب همون روز با یه سرچ ساده رسیدم به مقاله‌ای در سایت وکیل‌تل با عنوان مطالبه وعده‌های قبل از عقد ازدواج وقتی شروع به خوندن کردم متوجه شدم با یکی از پنهان‌ترین و در عین حال مهم‌ترین موضوعات حقوق خانواده روبرو هستم مقاله خیلی علمی و در عین حال ساده و قابل فهم نوشته شده بود دقیقا به مواردی اشاره می‌کرد که دوستم گفته بود اینکه وعده‌هایی که قبل از عقد داده می‌شه اگر قابل اثبات باشه حتی می‌تونه در دادگاه مطرح بشه و اینکه بهترین راهکار ثبت این وعده‌ها در شروط ضمن عقده یا حداقل جمع‌آوری مدارک مثل پیامک و صدای ضبط‌شده نکته مهم‌تر برای من این بود که فهمیدم چقدر جای مشاوره حقوقی تخصصی در این زمینه خالیه و چقدر آدم‌ها به‌راحتی قربانی ناآگاهی می‌شن همون شب نشستم تا صبح پرونده‌های مشابه رو بررسی کردم کلی از تجربه‌های وکلای باسواد مثل وکیل پایه یک دادگستری تهران که در وکیل‌تل معرفی شده بودن خوندم و حتی یه فایل مشاوره با یکی از وکلای با تجربه خانواده گوش دادم که گفته بود در بیش از پنجاه درصد پرونده‌های طلاقی که داشته وعده‌های محقق‌نشده پیش از عقد ریشه اختلافات بوده همین باعث شد فردای اون روز تو کلاس حقوق خانواده با استاد گفتگو کنم و ازش بخوام راهنمایی کنه که چطور می‌تونم پایان‌نامه‌ام رو روی همین موضوع متمرکز کنم اون استقبال کرد و گفت که چنین موضوعی هم عمق علمی داره هم می‌تونه تو جامعه اثرگذار باشه منم از اون روز تصمیم گرفتم که مسیرم رو عوض کنم الان دارم روی یه طرح تحقیقاتی کار می‌کنم با عنوان «آسیب‌شناسی حقوقی وعده‌های غیرمکتوب در پیش از عقد ازدواج» و امیدوارم بتونم اینو در قالب مقاله علمی پژوهشی منتشر کنم به‌نظرم سایت وکیل‌تل فقط یه مرجع مشاوره حقوقی نیست بلکه یه مدرسه‌ست یه آکادمی حقوق برای مردم یه پل بین علم و عمل می‌خوام بعد از فارغ‌التحصیلی و گرفتن پروانه وکالت، به‌جای اینکه دنبال قراردادهای بین‌المللی باشم تمرکزم رو بذارم روی حقوق خانواده چون فهمیدم این حوزه چقدر زنده و انسانی و واقعی‌ـه و چقدر نیاز به وکیل باسواد و وکیل با تجربه داره اگه فقط یک نفر مثل دوست من با خوندن این مقاله و گرفتن مشاوره حقوقی از یه وکیل تهران یا مشاور آنلاین نجات پیدا کنه اون موقع می‌شه گفت ما به هدفمون رسیدیم تشکر می‌کنم از تیم وکیل‌تل بابت محتوای باکیفیتی که نه فقط به درد مردم عادی می‌خوره بلکه دانشجویای حقوق رو هم به فکر می‌ندازه تا مسیر علمی‌شون رو درست انتخاب کنن


ناهید

اسمم ناهیده ۴۹ سالمه و سال‌هاست که ساکن یوسف‌آباد تهرانم شاید تا چند سال پیش فکر می‌کردم دوران مادری واقعی برای من تموم شده چون دخترم نفس وارد دانشگاه شده بود و دیگه از اون وابستگی‌های نوجوانی فاصله گرفته بود ولی اتفاقی افتاد که فهمیدم مادر بودن هیچ‌وقت تموم نمی‌شه مخصوصاً وقتی پاتو توی مسیر اشتباه بذاره نفس دانشجوی ارشد مهندسی معماره همیشه آروم بود و مستقل و منم به انتخاب‌هاش اعتماد داشتم ولی وقتی با پسر یکی از همکلاسی‌هاش آشنا شد و حرف از خواستگاری شد همه‌چی خیلی زود پیش رفت پسر ظاهرش موجه بود خانواده‌اش هم همین‌طور چند جلسه صحبت کردن و قول‌هایی رد و بدل شد که منو به شک انداخت پسر می‌گفت بعد از عقد اجازه می‌ده نفس برای دکترا اپلای کنه می‌گفت با کار کردنش مشکلی نداره و حتی از نظر مالی کمکش می‌کنه می‌گفت می‌خواد یه خونه تو تهران بخره و با نفس شریک زندگی باشه نه فقط همسر اما وقتی مادرش صحبت می‌کرد از زن سنتی حرف می‌زد که باید حیا کنه و بمونه خونه اون شب تا صبح خواب به چشمم نیومد حس مادری می‌گفت یه چیزی درست نیست با اینکه نفس تو عشق بود ولی من باید برای آینده‌اش کاری می‌کردم همون شب توی گوگل زدم: بررسی وعده‌های پیش از عقد ازدواج یه مقاله کامل و عالی از سایت وکیل‌تل پیدا کردم عنوانش «مطالبه وعده‌های قبل از عقد» بود متنش رو خوندم و با خودم گفتم این دقیقاً موقعیتی‌ـه که دخترم توشه به شماره مشاوره حقوقی رایگانشون زنگ زدم یه خانم وکیل خوش‌برخورد جواب داد خودش وکیل پایه یک دادگستری و از وکلای باسواد وکیل تهران بود حرف‌هاشو با آرامش گفت و منو متقاعد کرد که قبل از عقد حتماً یا وعده‌ها رو تو سند رسمی ازدواج بیاریم یا اصلاً عجله نکنیم اون شب با نفس حرف زدم سخت بود ولی بالاخره قبول کرد که قبل از هر تصمیمی با اون وکیل تماس بگیریم مشاوره انجام شد و ازش خواستن که از نامزدش بخواد شروطی مثل اجازه تحصیل و اشتغال و حتی محل سکونت تو سند ازدواج بیاد وقتی این شرط‌ها مطرح شد پسر شروع کرد به مخالفت گفت که اینا بی‌احترامی‌ه گفت که به قول‌های مرد نباید شک کرد ولی من از همون لحظه مطمئن شدم که دخترم داشت از یه فاجعه نجات پیدا می‌کرد نامزدی به‌هم خورد نفس چند روز ناراحت بود ولی بعد بهم گفت مامان مرسی که کمکم کردی تا خودمو گم نکنم الان برگشته سر پروژه‌های معماریش دوباره دنبال بورسه برای دکتراست و مهم‌تر از همه باور داره که هنوز می‌شه عاشق شد اما این بار با آگاهی اگر اون شب مقاله‌ی وکیل‌تل رو نمی‌خوندم شاید الان دخترم با مردی زندگی می‌کرد که هیچ‌کدوم از حرفاش رو باور نداشت فقط بلده قول بده ولی عمل نه به عنوان یه مادر از همه خواهش می‌کنم اگر دختری دارید که قراره عقد کنه حتماً قبلش با یه وکیل با تجربه مشورت کنن حتی یه مشاوره کوتاه ممکنه مسیر زندگی یه انسان رو از تاریکی به نور ببره


هانیه

اسم من هانیه‌ست ۱۶ سالمه و ساکن دماوندم من هنوز ازدواج نکردم اما چیزی دیدم که نگاه منو برای همیشه به این موضوع عوض کرد خواهرم یگانه دو سال از من بزرگ‌تره و همیشه برام مثل قهرمان بوده درس‌خون بود فعال بود کلی آرزو برای خودش داشت می‌خواست مترجم بشه زبانش عالی بود اون با پسری آشنا شد به اسم علی که تو جلسات خواستگاری همه چی رو طوری می‌گفت که ما مطمئن بودیم یگانه رو خوشبخت می‌کنه گفت که اجازه می‌ده یگانه ادامه تحصیل بده گفت که کمکش می‌کنه برای مهاجرت گفت که حتی کلاس زبان براش می‌گیره ولی فقط چند ماه بعد از عقد همه چی تغییر کرد یگانه دیگه به کلاس زبان نرفت گفت علی باهاش دعوا کرده علی گوشی شو گرفت و گفت زن من نباید با کسی در ارتباط باشه گفت دانشگاه رفتن به دردت نمی‌خوره دیگه اون دختر پرانرژی نبود هر شب تو اتاقش گریه می‌کرد مادرم بارها ازش پرسید چی شده ولی چیزی نمی‌گفت من یه بار که تنها بودم باهاش صحبت کردم گفت که علی هیچ کدوم از حرفاشو عمل نکرده و الان یگانه مثل یه زندانیه گفت که کاش فقط اون قول‌ها رو نوشته بود کاش از اول مشاوره حقوقی می‌گرفت کاش همه چی فقط با دل جلو نمی‌رفت من همون شب تا صبح بیدار بودم هی به خودم می‌گفتم منم یه روز ممکنه عاشق بشم منم ممکنه یه نفر بیاد و بگه همه چی رو درست می‌کنه ولی اگه مثل یگانه ساده باشم اون وقت چی می‌شه شروع کردم به جستجو تو گوگل تا دیدم سایتی هست به اسم وکیل‌تل و یه مقاله خیلی خوب داشت با عنوان مطالبه وعده‌های قبل از عقد ازدواج توش نوشته بود که اگه قول‌هایی که قبل از عقد داده شده قابل اثبات باشه می‌شه از طریق دادگاه پیگیر شد و حتی نوشتن اون شرط‌ها توی سند رسمی ازدواج به عنوان شروط ضمن عقد چقدر می‌تونه از مشکلات آینده جلوگیری کنه اون مقاله رو برای یگانه هم فرستادم گفت باور نمی‌کرد همچین چیزی بشه گفت کاش قبل از عقد فقط یه مشاوره حقوقی با یه وکیل باسواد داشتیم بعدش با کمک مادرم تماس گرفتیم با مشاور وکیل‌تل یه خانم وکیل با تجربه و خیلی مهربون جواب داد که وکیل پایه یک دادگستری در تهران بود و گفت هنوز هم دیر نشده گفت می‌شه با استفاده از پیام‌هایی که علی قبل از عقد داده و چند تا صدای ضبط‌شده یه دادخواست تنظیم کرد الان یک ماهه که یگانه با کمک اون وکیل تهران داره پرونده‌شو جلو می‌بره برگشته کلاس زبان روحیه‌ش برگشته و مهم‌تر از همه فهمیده که حق داره رؤیاهاشو داشته باشه اما چیزی که برای من مهم‌تره اینه که من دیگه مثل قبل به ازدواج نگاه نمی‌کنم الان می‌دونم که فقط دوست داشتن کافی نیست الان می‌دونم هر چی گفته می‌شه باید یا مکتوب بشه یا حداقل با مدرک باشه الان می‌دونم که باید قبل از عقد با یه وکیل خوب مشورت کرد اگه الان کسی از من بپرسه که برای خوشبختی چی مهم‌تره می‌گم آگاهی اینکه بدونی چی می‌خوای بدونی چی باید بخوای و بدونی که قانون چطور می‌تونه پشتت باشه مرسی از سایت وکیل‌تل که با مقاله‌هاش به ما یاد می‌ده چطور ساده نباشیم و چطور با عقل و منطق از احساس‌هامون محافظت کنیم


حسین نژاد

من به عنوان مشاور حقوقی خانواده در تهران بیش از پانزده سال است که با ده‌ها پرونده مربوط به اختلافات خانوادگی سر و کار دارم اما هیچ پرونده‌ای به اندازه آن‌هایی که در آن وعده‌های پیش از عقد نادیده گرفته شده‌اند مرا آزرده نمی‌کند چون معمولاً در این پرونده‌ها تنها یک طرف ماجرا، یعنی زن جوانی که با هزار امید وارد یک رابطه شده، متضرر می‌شود اولین باری که با چنین پرونده‌ای مواجه شدم دختری از کرج به نام نیلوفر به من مراجعه کرد که در دوران نامزدی نامزدش به او وعده ادامه تحصیل، استقلال مالی و حتی زندگی در تهران را داده بود اما درست از هفته اول بعد از عقد همه‌چیز برعکس شد نه‌تنها اجازه رفتن به دانشگاه را نداشت بلکه حتی برای رفتن به خانه والدینش هم باید اجازه می‌گرفت وقتی نیلوفر برای مشاوره حقوقی آمد بغض داشت و مدام می‌گفت که اگر آن قول‌ها نبود هرگز با او ازدواج نمی‌کرد اینجا بود که تصمیم گرفتم به او کمک کنم تا با کمک وکیل باسواد و دقیق بتواند از حقوق قانونی خود دفاع کند با تماس با یکی از وکلای پایه یک دادگستری در وکیل‌تل که وکیل با تجربه‌ای در زمینه دعاوی خانواده است روند کار را آغاز کردیم ابتدا مدارکی از وعده‌های شفاهی و کتبی قبل از عقد جمع‌آوری شد از پیام‌های متنی و صوتی گرفته تا شهادت یکی از خویشاوندان نزدیک زوج که در جلسات صحبت‌های قبل از عقد حضور داشت ما بر مبنای ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی و استناد به مفهوم عسر و حرج دادخواست تنظیم کردیم در متن دادخواست تأکید کردیم که تغییر ناگهانی رفتار همسر پس از عقد نشان از سوءنیت و نقض توافقات اولیه دارد قاضی پرونده با بررسی مستندات و شهادت شهود به این نتیجه رسید که شرایط نیلوفر برای فسخ یا الزام به ایفای تعهدات مناسب است ما توانستیم رأیی بگیریم که به موجب آن نیلوفر مجاز شد به تحصیل ادامه دهد و همسرش موظف شد در تصمیمات زندگی مشترک، از جمله کار و ادامه تحصیل دخالت نکند این پیروزی شاید ساده به نظر برسد اما برای دختری که رویایش له شده بود نقطه تولد دوباره بود سال‌هاست که به افرادی مثل نیلوفر مشاوره می‌دهم اما هنوز هم پرونده‌هایی می‌بینم که به خاطر یک غفلت ساده و ثبت نکردن شروط ضمن عقد، زندگی یک زن را به بن‌بست می‌کشاند از همین‌جا به عنوان یک مشاور حقوقی تأکید می‌کنم که هر قول و وعده‌ای که در دوران خواستگاری به شما داده می‌شود باید یا در قالب شرط ضمن عقد در دفتر رسمی نوشته شود یا با مدارک محکمی مانند پیام یا فایل صوتی یا حتی شهادت دیگران قابل اثبات باشد و اگر شما هم مثل خیلی از کسانی که دیر متوجه اشتباهشان می‌شوند، در این مرحله عقب مانده‌اید نگران نباشید چون هنوز هم می‌توان با کمک وکیل تهران یا حتی از راه دور با وکیل آنلاین با تجربه از طریق سامانه‌هایی مثل وکیل‌تل، روند قانونی پیگیری را شروع کرد در دنیای امروز که قانون پشتیبان شماست فقط باید دانست چگونه از آن استفاده کرد تجربه من این را می‌گوید که حضور یک وکیل پایه یک دادگستری باسواد و منصف می‌تواند سرنوشت یک انسان را کاملاً عوض کند پس اگر الان در مرحله تصمیم برای ازدواج هستید لطفاً ساده نگذرید از آنچه شنیده‌اید مدرک داشته باشید و حتماً پیش از عقد با مشاور حقوقی صحبت کنید تا با چشمان باز وارد مسیری شوید که قرار است آینده‌تان را بسازد


نادری

من نادری هستم اهل تهران و شصت و یک سالمه شغلم معلمی بوده و حالا بازنشسته‌ام ولی هنوز هر روز با خودم فکر می‌کنم چرا تو روز خواستگاری بیشتر پافشاری نکردم که اون قول‌ها مکتوب بشه چرا فقط به حرف یه پسر جوان اعتماد کردم که گفت دخترم رو دوست داره و به تمام آرزوهاش احترام می‌ذاره دختر من سمیرا مهربون‌ترین عضو خانواده‌مونه لیسانس روانشناسی داشت و برای ادامه تحصیل برنامه‌ریزی کرده بود از همون ترم اول ارشد، با پسر یکی از آشنایان به اسم فرزاد آشنا شد پسر بدی نبود و ظاهر آراسته و خانواده‌ای موجه داشت تو جلسه خواستگاری گفت که نه تنها مانعی برای تحصیل نمی‌ذاره بلکه مشوق هم هست گفت قراره زندگی‌مون مدرن باشه و با احترام متقابل جلو بریم منم مثل خیلی از پدرها وقتی دیدم دخترم خوشحاله و عاشقانه تصمیم گرفته، عقب نشستم ولی هرگز فکر نمی‌کردم بعد از عقد ورق زندگی اینطوری برگرده سه ماه بعد از عقد فرزاد شروع کرد به ایراد گرفتن از لباس پوشیدن دخترم گفت کلاس‌های دانشگاه باعث شده اون کمتر به خونه برسه کم‌کم از رفتن به دانشگاه منعش کرد گفت زن باید بشینه خونه و برای زندگی وقت بذاره اول دخترم سکوت کرد ولی هر شب با چشم‌های گریون می‌اومد پیش من و مادرش منی که پدرش بودم دیگه نتونستم بشینم و فقط نگاه کنم اون شب نشستم پشت سیستم و سرچ کردم چطور می‌شه با وعده‌های قبل از عقد برخورد قانونی کرد سایت وکیل‌تل اولین جایی بود که پیداش کردم یه مقاله کامل درباره «مطالبه وعده‌های قبل از عقد» داشت که خیلی علمی و در عین حال ساده نوشته شده بود همون شب با شماره مشاوره حقوقی تماس گرفتم و خانمی محترم که خودش وکیل پایه یک دادگستری در تهران بود بهم پاسخ داد برخوردش گرم بود ولی مهم‌تر از اون این بود که دقیقاً می‌دونست چی بگه گفت اگر مدارکی مثل پیام‌های قبل از عقد یا شاهدی از خانواده‌ دو طرف وجود داشته باشه می‌شه دادخواست تنظیم کرد و در دادگاه اثبات کرد که دخترم به واسطه اون وعده‌ها وارد عقد شده با کمک همون وکیل با تجربه ما تونستیم پیام‌های واتساپ و صداهایی که فرزاد تو جلسات ضبط شده بود رو ارائه بدیم حتی داماد سابقم جایی توی استوری اینستاگرامش قبل از عقد نوشته بود که با زنی ازدواج می‌کنه که تو رشد شخصی و تحصیلی مستقل باشه با وجود این مدارک قاضی رأی داد که این تغییر رفتار بعد از عقد مصداق عسر و حرج دخترم هست و شرایط برای فسخ یا الزام به تعهدات مهیاست دخترم الان دوباره توی دانشگاهه همون مسیر تحصیلی که آرزوش بود رو ادامه می‌ده و مهم‌تر از همه دوباره به خودش برگشته به اعتماد به نفسش به آینده‌ای که باورش کرده بود و فقط به لطف یه وکیل باسواد و یه مشاوره حقوقی درست به عنوان یه پدر که فقط می‌خواد دخترش خوشبخت بشه می‌گم لطفاً اگر دخترتون تو موقعیتی مثل این قرار گرفت یا حتی خودتون قصد ازدواج دارید فقط به حرف‌ها اکتفا نکنید قول‌ها باید مستند باشه باید همراه سند یا شاهد یا در قالب شرط ضمن عقد ثبت بشه چون بعدها ممکنه همین حرف‌های ساده بشن دیوار زندان روحی و به‌خصوص به مردهایی که مثل فرزاد قول می‌دن ولی بعدش یادشون می‌ره می‌گم که زندگی بازی نیست وعده دادن تعهد می‌آره و اگر تعهد نداری هیچ‌وقت وعده نده چون پشت این قول‌ها یه زندگیه یه دختره یه رؤیاه که نابود می‌شه


جاویدانی

من الهام جاویدانی هستم وکیل پایه یک دادگستری ساکن تهران و حالا که این متن را می‌نویسم نمی‌دانم دقیقاً چند پرونده مشابه رسیدگی کرده‌ام اما یکی از آن‌ها برای همیشه در خاطرم ماند پرونده‌ای که در آن وعده‌های شیرین قبل از ازدواج تبدیل به زنجیری شد که دست و پای یک زن جوان را برای سال‌ها بست مریم موکلم بود زنی از شمیران جوان تحصیل‌کرده با کلی آرزو و شور زندگی وقتی برای اولین بار به دفتر من آمد صورتش پر از اشک و قلبش پر از اندوه بود اما پشت این اندوه زنی ایستاده بود که هنوز ایمان داشت قانون می‌تواند آخرین امید باشد داستان او مثل بسیاری از دخترهای دیگر بود پیش از عقد شوهرش وعده داده بود که اجازه تحصیل می‌دهد گفت در دوران عقد تا پایان فوق‌لیسانس مریم منتظرش می‌ماند گفت که با کار کردن او در شرکت حقوقی مشکلی ندارد حتی گفت که از زن باسواد و مستقل خوشش می‌آید و قول داد در شمال تهران خانه‌ای مستقل تهیه کند اما بعد از جاری شدن صیغه عقد نه تنها این قول‌ها نادیده گرفته شد بلکه تحقیر و تهدید هم آغاز شد مریم دیگر اجازه خروج از خانه نداشت تلفن همراهش تحت کنترل بود و هر بار که بحث کار یا تحصیل مطرح می‌شد شوهرش با فریاد پاسخ می‌داد که زن خوب فقط باید مادر و خانه‌دار باشد این‌جا بود که وارد ماجرا شدم مریم از طریق مشاوره حقوقی وکیل‌تل با من آشنا شده بود صدایش در تماس اول لرزان اما مصمم بود گفت خانم جاویدانی اگه کاری نکنم از خودم فقط یه اسم می‌مونه ما مدارک وعده‌ها را جمع‌آوری کردیم پیام‌های تلگرام ضبط صوتی جلسه خواستگاری حتی گواهی یکی از بستگان شوهرش که در حضور او آن وعده‌ها داده شده بود بر اساس این اسناد تصمیم گرفتم دادخواست بر مبنای «فریب در ازدواج» و «عسر و حرج» تنظیم کنم و به صورت هم‌زمان درخواست اجرای شروط ضمن عقد ثبت کنیم قاضی دادگاه خانواده با دقت خاصی به پرونده رسیدگی کرد از همسر مریم خواست ثابت کند که وعده‌ها فقط در حد تعارف بوده‌اند اما او نتوانست هیچ دلیلی ارائه دهد رأی دادگاه به نفع مریم صادر شد و شوهر ملزم شد اجازه ادامه تحصیل بدهد و حق اشتغال را به رسمیت بشناسد چیزی که در این پرونده از همه بیشتر برایم درس داشت این بود که چقدر قول‌هایی که نادیده گرفته می‌شوند می‌توانند زندگی یک انسان را نابود کنند و چقدر مهم است که زنان قبل از عقد آگاه باشند و از وکیل باسواد و مشاور حقوقی مطلع کمک بگیرند از آن روز به بعد بارها در مشاوره‌هایم به دختران جوان می‌گویم هر وعده‌ای که در دوران نامزدی می‌شنوید باید یا در شروط ضمن عقد مکتوب شود یا خودتان سندی از آن نگه دارید چرا که بدون سند قانونی هیچ تعهدی برای طرف مقابل ایجاد نمی‌شود من در کسوت وکیل با تجربه می‌دانم که عشق و اعتماد زیربنای ازدواج است اما اگر این اعتماد با وعده‌های دروغین آلوده شود تنها چیزی که می‌ماند زخم‌هایی است که به راحتی التیام نمی‌یابند به عنوان وکیل از طریق همین سایت وکیل‌تل بارها شاهد بودم که چطور مشاوره حقوقی حتی از راه دور می‌تواند مسیر زندگی یک نفر را عوض کند قانون پشت زنانی ایستاده که به دنبال حقوق از دست‌رفته‌شان هستند کافیست قدم اول را بردارند امروز مریم در حال پایان‌نامه‌اش است در همان رشته حقوق با رتبه عالی و امید دارد خودش روزی وکیل شود تا کنار زنانی بایستد که قول‌های پوچ و بی‌ارزش مسیر زندگیشان را عوض کرده است


جاویدانی

من الهام جاویدانی هستم وکیل پایه یک دادگستری و حالا که این متن را می‌نویسم نمی‌دانم دقیقاً چند پرونده مشابه رسیدگی کرده‌ام اما یکی از آن‌ها برای همیشه در خاطرم ماند پرونده‌ای که در آن وعده‌های شیرین قبل از ازدواج تبدیل به زنجیری شد که دست و پای یک زن جوان را برای سال‌ها بست مریم موکلم بود زنی از شمیران جوان تحصیل‌کرده با کلی آرزو و شور زندگی وقتی برای اولین بار به دفتر من آمد صورتش پر از اشک و قلبش پر از اندوه بود اما پشت این اندوه زنی ایستاده بود که هنوز ایمان داشت قانون می‌تواند آخرین امید باشد داستان او مثل بسیاری از دخترهای دیگر بود پیش از عقد شوهرش وعده داده بود که اجازه تحصیل می‌دهد گفت در دوران عقد تا پایان فوق‌لیسانس مریم منتظرش می‌ماند گفت که با کار کردن او در شرکت حقوقی مشکلی ندارد حتی گفت که از زن باسواد و مستقل خوشش می‌آید و قول داد در شمال تهران خانه‌ای مستقل تهیه کند اما بعد از جاری شدن صیغه عقد نه تنها این قول‌ها نادیده گرفته شد بلکه تحقیر و تهدید هم آغاز شد مریم دیگر اجازه خروج از خانه نداشت تلفن همراهش تحت کنترل بود و هر بار که بحث کار یا تحصیل مطرح می‌شد شوهرش با فریاد پاسخ می‌داد که زن خوب فقط باید مادر و خانه‌دار باشد این‌جا بود که وارد ماجرا شدم مریم از طریق مشاوره حقوقی وکیل‌تل با من آشنا شده بود صدایش در تماس اول لرزان اما مصمم بود گفت خانم جاویدانی اگه کاری نکنم از خودم فقط یه اسم می‌مونه ما مدارک وعده‌ها را جمع‌آوری کردیم پیام‌های تلگرام ضبط صوتی جلسه خواستگاری حتی گواهی یکی از بستگان شوهرش که در حضور او آن وعده‌ها داده شده بود بر اساس این اسناد تصمیم گرفتم دادخواست بر مبنای «فریب در ازدواج» و «عسر و حرج» تنظیم کنم و به صورت هم‌زمان درخواست اجرای شروط ضمن عقد ثبت کنیم قاضی دادگاه خانواده با دقت خاصی به پرونده رسیدگی کرد از همسر مریم خواست ثابت کند که وعده‌ها فقط در حد تعارف بوده‌اند اما او نتوانست هیچ دلیلی ارائه دهد رأی دادگاه به نفع مریم صادر شد و شوهر ملزم شد اجازه ادامه تحصیل بدهد و حق اشتغال را به رسمیت بشناسد چیزی که در این پرونده از همه بیشتر برایم درس داشت این بود که چقدر قول‌هایی که نادیده گرفته می‌شوند می‌توانند زندگی یک انسان را نابود کنند و چقدر مهم است که زنان قبل از عقد آگاه باشند و از وکیل باسواد و مشاور حقوقی مطلع کمک بگیرند از آن روز به بعد بارها در مشاوره‌هایم به دختران جوان می‌گویم هر وعده‌ای که در دوران نامزدی می‌شنوید باید یا در شروط ضمن عقد مکتوب شود یا خودتان سندی از آن نگه دارید چرا که بدون سند قانونی هیچ تعهدی برای طرف مقابل ایجاد نمی‌شود من در کسوت وکیل با تجربه می‌دانم که عشق و اعتماد زیربنای ازدواج است اما اگر این اعتماد با وعده‌های دروغین آلوده شود تنها چیزی که می‌ماند زخم‌هایی است که به راحتی التیام نمی‌یابند به عنوان وکیل تهران از طریق همین سایت وکیل‌تل بارها شاهد بودم که چطور مشاوره حقوقی حتی از راه دور می‌تواند مسیر زندگی یک نفر را عوض کند قانون پشت زنانی ایستاده که به دنبال حقوق از دست‌رفته‌شان هستند کافیست قدم اول را بردارند امروز مریم در حال پایان‌نامه‌اش است در همان رشته حقوق با رتبه عالی و امید دارد خودش روزی وکیل شود تا کنار زنانی بایستد که قول‌های پوچ و بی‌ارزش مسیر زندگیشان را عوض کرده است


فرشته

من فرشته‌ام پنجاه و چهار سالمه و اهل قلهک تهرانم و تا همین چند ماه پیش فکر می‌کردم با تجربه‌ای که تو زندگی دارم دیگه هیچ چیز نمی‌تونه غافلگیرم کنه اما اشتباه می‌کردم چون وقتی دیدم دخترم آیدا چطور تو دام وعده‌های دروغین یه مرد افتاده بود دنیام زیر و رو شد آیدا دختر آروم و درس‌خونی بود کارشناسی حقوق گرفته بود و همیشه می‌گفت می‌خواد قاضی بشه اما بعد از آشنایی با کیوان یه پسر به ظاهر مودب و تحصیل‌کرده همه چیز تغییر کرد کیوان توی جلسات خواستگاری جلوی همه گفت که اجازه ادامه تحصیل به آیدا می‌ده و با شغلش به عنوان وکیل مشکلی نداره حتی گفت از زن شاغل حمایت می‌کنه و قراره توی منطقه سعادت‌آباد خونه بگیره ما هم که دیدیم این پسر حرفاش منطقیه و ظاهراً فرهنگیه مخالفتی نکردیم مراسم عقد تو یه سالن کوچک با حضور خانواده‌ها برگزار شد و قرار شد بعد عقد آیدا کارشو تو دفتر وکالت شروع کنه ولی چند هفته نگذشته بود که ورق برگشت کیوان گفت حالا که زن منی باید اول بچه‌دار شی کار وکالت به چه دردت می‌خوره وقتی یه شوهر داری که همه چیو برات فراهم کرده هر وقت آیدا حرف از قول‌هایی که داده بود می‌زد کیوان با خشم می‌گفت اونا فقط تعارف بود و زن باید تو خونه بمونه آیدا افسرده شده بود و من هر شب اشکاشو تو سکوت می‌دیدم دیگه طاقت نیوردم تصمیم گرفتم خودم وارد عمل شم اول رفتم اینترنت سرچ کردم تا اینکه مقاله‌ای توی سایت وکیل‌تل خوندم درباره «مطالبه وعده‌های قبل از عقد» انگار دقیقاً داستان دختر من بود از همون صفحه به مشاوره حقوقی رایگانشون وصل شدم یه خانم خوش‌برخورد گوشی رو برداشت و خودش رو معرفی کرد گفت وکیل پایه یک دادگستری در تهرانه و تو حوزه خانواده تخصص داره با حوصله به درد و دل‌هام گوش داد و بعد گفت که اگر وعده‌ها مستند باشه و بشه فریب در ازدواج یا عسر و حرج رو اثبات کرد می‌تونیم برای آیدا دادخواست بدیم آیدا پیام‌های واتساپی قبل از عقد رو که کیوان گفته بود اجازه کار و تحصیل می‌ده ذخیره کرده بود حتی خواهر کیوان هم در یکی از مراسم‌ها گفته بود که برادرش همیشه از زن مستقل خوشش میاد اینا رو بردیم دفتر اون وکیل باسواد و من همش با خودم فکر می‌کردم چرا زودتر اقدام نکردیم وکیل با تجربه‌ای که داشت تونست یه دادخواست قوی بنویسه هم برای الزام به ایفای شروط ضمن عقد و هم برای مطالبه خسارت روحی که از عدم انجام وعده‌ها به آیدا وارد شده بود روز دادگاه وقتی قاضی مدارک و پیام‌ها رو دید گفت که این مسئله مصداق خلف وعده جدی در روابط قبل از عقد محسوب می‌شه و به نفع آیدا رأی داد کیوان مجبور شد رضایت بده که آیدا بتونه ادامه تحصیل بده و حتی برای مدت محدودی مهریه رو هم به شکل اقساطی پرداخت کنه و یه توافق رسمی نوشتن که حق اشتغال و تحصیل ازش سلب نشه حالا آیدا دوباره به کلاس‌های آمادگی قضاوت برگشته و قراره توی آزمون امسال شرکت کنه به عنوان یه مادر از ته دل می‌گم کاش هیچ دختری وعده‌های قبل از عقد رو ساده نگیره و اگر هم گرفت و عمل نشد بدون ترس و با مشاوره حقوقی وارد بشه چون قانون پشتشه مثل تجربه‌ای که ما با سایت وکیل‌تل و اون وکیل تهران داشتیم


یگانه

من یگانه‌ام سی‌ودو سالمه و ساکن تهران‌پارس هستم و امروز بعد از سه سال زندگی سخت با کسی که فقط با وعده‌های قشنگ وارد زندگیم شد ولی پای هیچ‌کدومش نایستاد تصمیم گرفتم داستانمو اینجا بنویسم چون مطمئنم یکی دیگه هم مثل من داره این روزا رو تجربه می‌کنه و نیاز داره بدونه که سکوته که آدمو می‌سوزونه نه قانون وقتی بهرام خواستگارم شد از همون جلسه اول شروع کرد به گفتن چیزایی که هر دختری می‌تونه از شنیدنش خوشحال بشه گفت می‌خواد همسرش ادامه تحصیل بده گفت از زنایی که کار می‌کنن خوشش میاد گفت اصلاً با مهریه بالا مشکلی نداره و هر چیزی که بخوام به عنوان شرط ضمن عقد می‌نویسیم حتی گفت قول می‌دم خونه مستقل بگیریم دور از خانواده‌ها که راحت باشی من تو اون سن و سال فکرم نمی‌رسید که اینا همش می‌تونه یه بازی باشه یه دام باشه که کسی پهن کرده تا توش گیر بیفتی بعد از عقد همه‌چی عوض شد حتی صداش وقتی حرف می‌زد فرق داشت به جای گفت‌وگو داد می‌زد به جای حمایت تحقیر می‌کرد گفت که شرط‌های ضمن عقد ارزش حقوقی نداره و تو حالا زن منی و باید مطیع باشی هیچ‌وقت یادم نمی‌ره روزی که مدرکم رو از دستم گرفت و گفت با این دیگه کاری نداری بشین تو خونه زن منی باید بچه‌دار شی باید بچسبی به آشپزخونه توی اون لحظه فقط سکوت کردم چون فکر می‌کردم شاید این یه مرحله‌ست شاید درست شه ولی نشد هر روز بدتر شد منِ یگانه‌ای که همیشه مستقل بودم شدم یه آدم غمگین گوشه‌گیر که حتی از آینه فرار می‌کرد یه شب که با گریه به دوستم پیام دادم بهم گفت یه مقاله رو بخون تو سایت وکیل‌تل درباره وعده‌های قبل از عقد نوشته بود با چشم‌های اشکی نشستم و خوندم باورم نمی‌شد قانون می‌تونه ازم حمایت کنه اونجا بود که فهمیدم می‌شه به خاطر خلف وعده قبل از عقد حتی دادخواست داد و اگر شروط ضمن عقد مکتوب باشه می‌شه خیلی کارا کرد بلافاصله با شماره مشاوره حقوقی تماس گرفتم یه خانم محترم وکیل پایه یک دادگستری در تهران بود که همون لحظه گفت نترس دخترم قانون پشتته گفت اول باید مدارک مربوط به شروط ضمن عقد یا هر سندی که نشون بده قبل عقد این قول‌ها داده شده جمع کنم گفت می‌تونیم با استناد به فریب در ازدواج یا عسر و حرج دادخواست بدیم وقتی مدارک رو بردم دفترش واقعاً باورم نمی‌شد کسی انقدر دقیق به حرف‌هام گوش بده اون وکیل باسواد و با تجربه یه لایحه کامل نوشت از جمله پیام‌های تلگرامی بهرام قبل عقد که گفته بود اجازه کار می‌ده نامه قبولی من در آزمون ارشد و حتی شهادت یکی از بستگانش که گفته بود بهرام این وعده‌ها رو داده پرونده‌ای تشکیل دادیم برای مهریه برای عسر و حرج برای مطالبه حق کار و تحصیل قاضی با دقت حرف‌هامو شنید و بالاخره رأی به فسخ داد بعد از اون تونستم از طریق اجرای مهریه، بخشی از خسارت‌هامو هم جبران کنم امروز دوباره دارم واسه کنکور می‌خونم تو یه خونه کوچیک اجاره‌ای ولی با دل خوش بدون ترس بدون تحقیر بدون اینکه کسی بخواد منو از خودم جدا کنه اگه اون شب مقاله سایت وکیل‌تل رو نمی‌خوندم اگه اون تماس مشاوره حقوقی رو نمی‌گرفتم شاید الان هنوز داشتم زیر سقفی زندگی می‌کردم که هیچ‌کدوم از دیواراش امنیت نداشت از همه دخترایی که دارن آماده عقد می‌شن خواهش می‌کنم شرط‌های مهم زندگیتون رو جدی بگیرین و بنویسین و حتی اگر نوشتین و اجرا نشد سکوت نکنین همیشه یه وکیل تهران هست که بتونه دستتونو بگیره همیشه یه مشاوره حقوقی می‌تونه مسیر جدیدی به روتون باز کنه من بهش رسیدم و شما هم می‌رسین


مهتاب

من مهتاب هستم ۲۹ ساله از تبریز و داستان من درباره وعده‌هایی است که قبل از عقد از همسرم شنیدم و بعد از ازدواج همه چیز تغییر کرد قبل از عقد، همسرم قول داده بود که اجازه ادامه تحصیل و کار را به من بدهد و حتی در مورد محل زندگی و مسائل مالی توافقاتی داشتیم اما بعد از عقد، همه چیز تغییر کرد و او به وعده‌هایش عمل نکرد در ابتدا فکر می‌کردم که شاید با گذشت زمان، شرایط بهتر شود اما متوجه شدم که باید از حقوق خود دفاع کنم با جستجو در اینترنت، به مقاله‌ای در سایت وکیل‌تل با عنوان «مطالبه وعده‌های قبل از عقد ازدواج» برخوردم در این مقاله توضیح داده شده بود که چگونه می‌توان با استفاده از شروط ضمن عقد، حقوق خود را محفوظ داشت با شماره مشاوره حقوقی تماس گرفتم و خانمی وکیل پایه یک دادگستری در تهران پاسخ داد او با دقت به حرف‌هایم گوش داد و گفت که می‌توانم با استناد به شروط ضمن عقد، حقوقم را مطالبه کنم او به من کمک کرد تا دادخواستی تنظیم کنم و از طریق قانونی پیگیر حقوقم شوم با کمک آن وکیل باسواد و با تجربه، توانستم حقوقم را از طریق دادگاه احقاق کنم الان احساس می‌کنم که دوباره کنترل زندگی‌ام را به دست آورده‌ام و می‌توانم با اطمینان به آینده نگاه کنم به همه زنانی که در موقعیت مشابهی هستند توصیه می‌کنم که قبل از عقد، حتماً از مشاوره حقوقی استفاده کنند و شروط ضمن عقد را جدی بگیرند وکیل‌تل و وکلای آن می‌توانند راهنمایی‌های ارزشمندی ارائه دهند و از حقوق شما دفاع کنند


بشیر علی پاریاد

با سلام قابل ذکر است بعد از ازدواج هم طرفین می توانند شروط ضمن عقد را تغییر دهند یا به آن اضافه کنند. طرفین می توانند به یک دفتر اسناد رسمی مراجعه کنند و با توافقی که در بین آنها حاصل شده است شروط قبلی را تغییر دهند یا شرطی را به شرط های موجود اضافه کنند. حتی می توانند شرطی را که قبلا در مورد آن به توافق رسیده اند را حذف کنند.


سعید ربیعی.

باسلام همه زوجین پیش از ازدواج و عده هایی را به یکدیگر می دهند که البته این وعده ها به صورت مکتوب ایجاد حق می نمایند و این یعنی بایستی ضمن دارا بودن شرایط قانونی از قبیل شرعی بودن قابل انجام بودن قابل تملک بودن و سایر موارد بایستی در عقدنامه نیز درج گردند �بته نکته‌ای که باید توجه داشت این است که این وعده ها هنگامی که در عقدنامه مکتوب می‌شوند به عنوان شروط ضمن عقد خواهند بود و تحت همین عنوان نیز از نظر حقوقی قابل مطالبه هستند و باید بدانیم که از زمان درج در عقدنامه تا هر زمانی که مشروط له اراده کند حتی اگر پنج سال بعد نیز باشد این شروط ضمن عقد قابل دریافت است و البته باید دانست که تمام شروط ضمن عقد در دفتر عقد ازدواج ثبت می گردد به جز یک استثنا یا نهم حق طلاق می باشد که در دفاتر اسناد رسمی از طرف زوج به زوجه داده میشود


محسن حاجی آبادی

برای وکالت طلاق لازم است تا به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کرده و اقدامات را انجام دهید. نکته مهمی که در مورد این شروط وجود داشته این است که تا هر زمان بعد از قرائت خطبه عقد به عنوان مثال پنج سال بعد هم می‌توانید آن‌ها را دریافت کنید


محمد صادق تیغ نورد

با سلام و احترام به‌صورت کلی و براساس عرف و اخلاق همیشه پای‌بندی به تعهدات مسئله‌ای بسیار مهم در روابط میان انسان‌ها بوده‌است .همه انسان‌ها در زندگی خود تعهدات زیادی را در مقابل انسان‌های پیش روی خود منعقد می‌کنند،چه در محل کار و روابط اجتماعی و چه در منزل و در روابط عاطفی و خانوادگی با اعضای خانواده خود در قانون مدنی نیز مسئله تعهد و پای‌بندی به آن بسیار مهم است طوری که ما در ماده ۱۸۳ قانون مدنی می‌خوانیم عقد یعنی ۱ یا چند نفر در مقابل ۱ یا چند نفر دیگر تعهد بر انجام امری نمایند و مورد قبول آن‌ها باشد و سند ازدواج که خود ۱ عقدنامه محسوب می‌شود یعنی تعهد ۲ طرف عقد در مقابل یکدیگر ،به زبان ساده زوجین از ابتدای جاری شدن صیغه عقد و تا پایان زندگی خود متعهد به رعایت شروط مندرج در عقد می‌باشند.مسئله مهم زمانی است که تعهد طرفین فقط به‌صورت شفاهی بوده و مکتوب نمی‌گردد آیا در چنین مواردی نیز طرفین ملزم به رعایت تعهدات فی‌مابین هستند؟ براساس عرف و اخلاق بله اما در مفاد قانونی صراحت در این خصوص وجود ندارد مگر اوضاع‌واحوال قضیه و وجود قرائن و شواهد چنین امری را اثبات نماید برای دانستن دیگر جزئیات و تعهداتی که ۲ نفر در مقابل یکدیگر دارند به‌خصوص کسانی که قصد ازدواج با هم دارند می‌توانید با وکلای مؤسسه مشورت کرده و مشکل خویش را برطرف نمایید موفق باشید.


محسن جعفری

هر چند وعده های قبل از ازدواج علی الظاهر در قانون ضمانت اجرای خاصی ندارند ، البته تا حدودی که موجب تدلیس طرف مقابل نگردیده باشند .منتها در مواردی که همین ازدواج متباینا بر این وعده ها صورت گرفته باشد ، اراده واقعی بر انعقاد نکاح هر چند شرطی ذکر و مکتوب نگردیده است . اما اراده باطنی فرد بر اساس محقق شدن این وعده ها منجر به تشکیل شدن عقد نکاح گردیده و مستند به ماده ۱۱۲۸ قانون مدنی میتوان قائل به حق فسخ برای طرف مقابل بود.


سپیده کرمی

با سلام،اگر مردی با وعده ازدواج دختری را فریب دهد و از این طریق خسارت مادی یا معنوی به وی وارد آورد، دختر می‌تواند جبران خسارت وارده به خود را درخواست کند و مرد ضامن جبران این خسارت است.اگر مردی به زنی وعده ازدواج بدهد و با او پیمان نامزدی ببندد، این وعده بین آنها برای ایجاد رابطه زوجیت کافی نیست و برای این رابطه حتما باید عقد نکاح جاری شود. صرف وعده ازدواج برای ایجاد رابطه زوجیت بین طرفین کافی نیست، حتی اگر طرفین در مورد مهریه هم با یکدیگر توافق کرده باشند و مرد نیز قسمتی از مهریه یا تمام آن را به زن پرداخت کرده باشد.


بهنام رحمانی فرد

باسلام با توجه به اینکه زوجین در دوران نامزدی هیچگونه تعهدی به هم ندارند و صرفاً به یکدیگر قول ازدواج در آینده را داده اند بنابراین هر کدام از زوجین هر زمانی که بخواهند میتوانند از ازدواج منصرف شود و هیچگونه ضمانت اجرایی برای این قضیه وجود ندارد با توجه به این در صورتی که زوجین قبل از ازدواج به یکدیگر قولی داده باشند و به آن بعد از ازدواج عمل نکند طرف مقابل نمی تواند از طرفی که به قولش نکرده شکایت کند.


ثبت دیدگاه شما

فرم درخواست مشاوره حقوقی

مطالب مرتبط

وکیل نفقه و حضانت مازندران

حقوق خانواده و مسائل مرتبط با نفقه و حضانت، از پیچیده ترین و حساس ترین موضوعات د

مشاوره حقوقی خانواده مازندران

خانواده بنیان اصلی جامعه محسوب می شود و حفظ آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. ام

وکیل طلاق تلفنی مازندران

طلاق یکی از دشوارترین و پیچیده ترین مسائل حقوقی است که زوجین در طول زندگی مشترک

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
20 دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 380,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با کارموز وکالت 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
پاسخ به سوال حقوقی کمتر از 5 دقیقه 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره با کارشناسان حقوقی 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با کارموزان وکالت 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
ارزیابی وکیل پرونده حقوقی 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت