قرار ترک تعقیب

قرار ترک تعقیب

قرار ترک تعقیب

قرار ترک تعقیب

در نگاه اول شاید معنای اصطلاح "قرار ترک تعقیب" کمی سخت به نظر برسد اما با کمی تامل در مورد آن، معنی‌ آن به راحتی آشکار می‌شود. به طور کاملا ساده، این اصطلاح به معنای ترک کردن تعقیب متهم است. شاکی می‌تواند خصوصی و یا عمومی باشد. پس از طرح شدن شکایت دادگاه برای رسیدگی به پرونده، تحقیقات مربوطه را شروع می‌کند. در صورتی که شاکی خصوصی باشد، پس از شکایت از متهم، می‌تواند طبق قراری تا مدتی فرایند تعقیب متهم و جرم ارتکابی او را متوقف کند.

اصطلاح "قرار ترک تعقیب" به معنای متوقف شدن فرایند تحقیق در مورد پرونده است، که طی درخواستی این قرار صادر می‌شود و دیگر تحقیقات مقدماتی پرونده انجام نمی‌شوند. در اصل این قرار با هدف مصالحه بین شاکی و متهم یا طرفین پرونده ایجاد شده است. برای دریافت مشاوره حقوقی با 09212242670 تماس بگیرید.

 

چارت هزینه های مشاوره حقوقی

"قرار ترک تعقیب" چیست؟

"قرار ترک تعقیب" به معنای متوقف شدن تحقیق و تعقیب جرم ارتکابی بوده و در سه صورت اتفاق می‌افتد:

  • بین شاکی و متهم توافقاتی صورت گیرد که شاکی راضی شود تا از ادامه شکایت خود صرف نظر کند. در واقع با این قرار، شاکی به متهم مهلتی می‌دهد تا خسارات وارده را جبران کند.
  • در زمانی که شاکی ادله کافی و مناسب برای اثبات جرم متهم را نداشته باشد. در این حالت، با درخواست "قرار ترک تعقیب"، شاکی یک سال زمان خواهد داشت تا مدارک و ادله جدیدی پیدا کند تا اتهام ثابت شود.
  • مواقعی که عمل نسبت داده شده به متهم، جرم نباشد.

این قرار با رضایت شاکی صادر خواهد شد و در مدت زمان یک ساله این قرار، پرونده مختومه نخواهد شد.

 

ترک تعقیب متهم

شرایط صدور "قرار ترک تعقیب"

زمانی می‌توان برای صدور این درخواست اقدام کرد که جرم رخ داده جزیی از جرایم قابل گذشت باشند. طبق قانون "جرائم قابل گذشت، جرایمی می‌باشند که شروع و ادامه تعقیب و رسیدگی و اجرای مجازات، منوط به شکایت شاکی و عدم گذشت وی است."در صورتی که جرمی جز جرائم غیر قابل گذشت باشد، علاوه بر اینکه ممکن است جنبه خصوصی داشته باشد، جنبه عمومی نیز خواهد داشت که تصمیم‌گیری در مورد جرائمی که جنبه عمومی دارند، بر عهده دادگاه است. باید شاکی رضایت خود از صدور قرار ترک تعقیب را به اطلاع مقامات قضایی برساند. این قرار جز قرارهایی که در دادسرا  و قبل از ارسال پرونده به دادگاه صادر می‌شود. در واقع باید قبل از صدور کیفر خواست برای صدور "قرار ترک تعقیب" اقدام کرد. صدور قرار ترک تعقیب از جمله وظایف دادستان است اما دادیاران و معاون دادستان نیز می‌توانند با موافقت دادستان، "قرار ترک تعقیب" صادر کنند، در حالی که بازپرس حق صدور این قرار را نداشته و در صورتی که بخواهد این قرار را صادر کند، باید از طریق دادستان اقدام کند.

برای طرح‌هایی که مستقیما در دادگاه مطرح می‌شوند، قاضی دادگاه می‌تواند در صورت وجود برخی شرایط قانونی مشخص، "قرار ترک تعقیب" صادر کند. پس از صدور این درخواست، اگر متهم در زندان باشد، آزاد می‌شود و اگر در قید وثیقه آزاد باشد، وثیقه‌اش آزاد می‌شود. همچنین اگر اموالی از متهم توقیف شده باشند، آن اموال آزاد خواهند شد.  لازم به ذکر است که "قرار ترک تعقیب" قابل اعتراض از جانب شاکی و یا متهم نمی‌باشد و تنها یک بار می‌توان برای صدور آن درخواست داد. پس برای درخواست صدور آن باید دقت کرد. برای دریافت مشاوره حقوقی تلفنی و یا مشاوره حقوقی آنلاین با موسسه وکلای تلفنی در ارتباط باشید. جرائمی که صرفا در اختیار دادگاه است و تحقیقات مقدماتی آن هم توسط دادگاه صورت می‌گیرد جرائمی که در زیر نام برده می‌شوند، صرفا در اختیار دادگاه قرار دارند و دادگاه می‌تواند برای این جرائم "قرار ترک تعقیب" صادر کند. این جرائم شامل سه دسته می‌شوند:

  1. جرائم تعزیری درجه ۷ و ۸
  2. جرائم اطفال زیر ۱۸ سال
  3. جرایم منافی عفت

بهترین زمان برای درخواست صدور "قرار ترک تعقیب" چه زمانی است؟

برای درخواست صدور "قرار ترک تعقیب" باید توجه داشت که مراحل تحقیقات پرونده شروع نشده باشد و یا پرونده در مراحل اولیه تحقیقات باشد و همچنین برای پرونده، کیفرخواست صادر نشده باشد. باید توجه داشت که این قرار تنها یکبار در طول تعقیب جرم صادر خواهد شد و مدت زمان اعتبار آن یک سال است. این یک سال از زمان طرح شکایت محاسبه می‌شود.

نمونه لایحه برای درخواست "قرار ترک تعقیب"

برای تقاضای صدور "قرار ترک تعقیب" می‌توان از نمونه لایحه‌ای که در زیر آمده است، استفاده کرد:

باسمه تعالی

ریاست محترم دادیاری شعبه  …….. دادسرای شهر  ……..

سلام علیکم

احتراماً اینجانب ………………… فرزند ………………… دارای کد ملی ……………………… به عنوان شاکی پرونده شماره کلاسه ……………… مورخ ………………… مطروحه در آن شعبه محترم، به استحضار می‌رساند با توجه به توافقات صورت گرفته با متهم و با توجه به شرایط مقرر در ماده ۷۹ قانون آئین دادرسی کیفری تقاضای ترک تعقیب متهم آقای ……………………… فرزند ………………… را دارم.

با تشکر فراوان: نام و نام‌خانوادگی

امضا و تاریخ

 

صدور "قرار ترک تعقیب" برای جرایم رابطه نامشروع

همان‌طور که اشاره شد، برای صدور "قرار ترک تعقیب"، الزاما جرم باید قابل گذشت باشد. جرائمی که خصوصی باشند، قابل گذشت هستند اما اگر در جرمی جنبه عمومی وجود داشته باشد، آن جرم غیرقابل گذشت است. رابطه نامشروع از جمله جرائم غیرقابل گذشت است و حتی رضایت شاکی نیز در این موارد اثرگذار نیست و موجب خاتمه پیدا کردن پرونده نمی‌شود. پس برای جرایم نامشروع نمی‌توان "قرار ترک تعقیب" صادر کرد. در موارد این چنینی وجود وکیل و مشاور حقوقی مسلط به شرایط از جمله الزامات است. برای پاسخ به سوالات خود و دریافت مشاوره حقوقی شبانه‌روزی می‌توانید با موسسه وکلای تلفنی به صورت شبانه‌روزی، مشاوره حقوقی آنلاین و تلفنی ارتباط بگیرید.

آیا "قرار ترک تعقیب" مانع طرح شکایت مجدد می‌شود؟

مدت زمان قرار ترک تعقیب یک ساله است و در این مدت هیچ تحقیقاتی در مورد جرم ارتکابی و پرونده صورت نمی‌گیرد. اما پس از گذشت یک سال، اگر متهم در صدد رفع خسارات وارده برنیامده باشد و یا شاکی مدارک کافی جهت انتساب جرم به متهم را جمع‌آوری کرده باشد، می‌توان دوباره شکایت را مطرح کرد و از آنجایی که پرونده مختومه نشده است، روال تحقیقات دادگاه پس از طرح دوباره شکایت انجام می‌شود.

 

تاثیر صدور "قرار ترک تعقیب" بر دیگر قرارها

با توجه به اینکه با صدور قرار ترک تعقیب تحقیقات در مورد پرونده ادامه پیدا نمی‌کند، دیگر قرارها در این مدت، باطل می‌شوند و دیگر اجرا نمی‌شوند.

 

ارتباط در واتس اپ

کاربردهای "قرار ترک تعقیب" برای شاکی

مدت زمان "قرار ترک تعقیب" یک سال است، در این یک سال، پرونده مختومه نمی‌شود و صرفا تحقیقات در مورد پرونده ادامه پیدا نمی‌کند. اگر شاکی مدارک و ادله کافی برای اثبات جرم متهم نداشته باشد، با درخواست صدور این قرار، شاکی یک سال زمان خواهد داشت تا مدارک و ادله مناسب برای اتهام مورد نظر جمع‌آوری کند. برای دریافت مشاوره حقوقی رایگان با موسسه وکلای تلفنی تماس بگیرید.

 

مشاوره حقوقی تامین دلیل 
مشاوره حقوقی روابط نامشروع 
معرفی شاهد برای دادگاه 
نگارش دادخواست تجدیدنظر 
درباره ما 

 

سوالات متداول

قرار ترک تعقیب چیست؟

"قرار ترک تعقیب" به معنای متوقف شدن تحقیق و تعقیب جرم ارتکابی است.

قرار ترک تعقیب چه کاربردهایی برای شاکی دارد؟

شاکی یک سال زمان خواهد داشت تا مدارک و ادله مناسب برای اتهام مورد نظر جمع‌آوری کند.

برای دریافت مشاوره حقوقی قرار ترک تعقیب به کجا مراجعه کنم؟

شما می توانبد تنها با یک تماس تلفنی با موسسه وکلای تلفنی با برترین وکلای تهران در این خصوص مشورت نمایید.

ایا در موسسه وکلای تلفنی مشاوره حضوری هم می توان داشت؟

بله. برای دریافت مشاوره حقوقی حضوری به واتس اپ 09212242670 پیام دهید .

صدور قرار ترک تعقیب برای جرائم نامشروع به چه صورت است؟

برای جرایم نامشروع نمی‌توان "قرار ترک تعقیب" صادر کرد.


سوالات متداول

نظرات

مقتدری

پرونده هایی کیفری از زمانی که کیفرخواست صادر میشه مشکلات زیادی برای طرفین پرونده به وجود میاره... بی توجهی به این نوع پرونده ها و کمک نگرفتن از وکیل متخصص کیفری عواقب زیادی داره ...من خودم در موارد زیادی به مشاوره حقوقی سایت وکیل تلفنی مراجعه می کنم و پرسیدن نظر کارشناسان رو توصیه می کنم


mohamadi

ضمن عرض ادب خواستم از مدیریت موسسه بابت جمع آوری و هماهنگی این تیم از جوانان متخصص و باانگیزه کشور تشکر کنم در طی مدت رسیدگی به پرونده ام با سه نفر از مشاورین شما در تماس بودم هم از بانوان وکیل هم از آقایان انصافا همگی مسلط و متخصص در رشته تخصصی خودشون بودند و کمال رضایت از برقراری ارتباط با موسسه شمارو داشتم


حسین سیفی

صدور قرار ترک تعقیب موضوع ماده ۷۹ قانون آیین دادرسی کیفری دارای شرایط و ضوابط می باشد از جمله اینکه باید این نوع قرار در خصوص جرم قابل گذشت اعمال گردد و همچنین صدور این قرار تا قبل از صدور کیفر خواست موضوعیت داشته از سوی دیگر صدور قرار صرفاً در حدود اختیارات دادستان می باشد و تا یک سال پس از صدور قرار امکان ادامه دعوای کیفری وجود داشته لذا پس از این امر دیگر دعوای کیفری که منتهی به صدور قرار ترک تعقیب شده بود قابلیت ادامه را ندارد


محمد صادق تیغ نورد

با سلام و احترام، همان طور که می دانید در پرونده های کیفری ابتدا مراتب امر در دادسرا مورد رسیدگی قرار گرفته و بعد از انجام تحقیقات مقدماتی و صدور نتیجه نهایی جهت تعیین میزان مجازات هر فرد به دادگاه کیفری ارجاع می شود. دادسرا با نهاد های تابعه خود حسب مودر انواع قرارهای ممکن را صادر می کند؛ برخی از این قرار ها احراز مجرمیت شخص بوده و پرونده وی را با صدور کیفرخواست یا قرار جلب به دادرسی به دادگاه کیفری ارسال می کنند و در برخی موارد با توجه به جرم نبودن عمل وی یا رضایت شاکی یا سایر موارد مقرر در قانون پرونده متهم در پرونده شده و قرار منع یا قرار ترک تعقیب صادر خواهد شد . از نظر قانون آیین دادرسی کیفری، بعد از اینکه تحقیقات مقدماتی در دادسرا انجام شد، بازپرس یا دادیار مسئول رسیدگی به پرونده، باید، با صدور یکی از انواع قرار نهایی، اقدام به بیان نتایج تحقیقات خود کند. انواع قرار نهایی صادر شده در دادسرا که شامل مواردی نظیر قرار منع تعقیب، قرار مجرمیت یا کیفر خواست می باشد، هر کدام، معنا، آثار و شرایط صدور مخصوص به خود را دارند.یکی از انواع قرار نهایی دادسرا، قرار ترک تعقیب است که به درخواست شاکی پرونده، صادر خواهد شد و به موجب آن، روند رسیدگی به جرم و تعقیب متهم، متوقف می گردد. صدور قرار ترک تعقیب، شرایط منحصر بفردی داشته و صرفا، در خصوص جرایمی که شرایط صدور قرار ترک تعقیب را دارند، امکان پذیر خواهد بود. برای دانستن دیگر جزئیات می توانید با وکلای موسسه مشورت کرده و مشکل خویش را بر طرف نمایید.


mohamad sheykhi

برای صدور "قرار ترک تعقیب"، الزاما جرم باید قابل گذشت باشد. جرائمی که خصوصی باشند، قابل گذشت هستند اما اگر در جرمی جنبه عمومی وجود داشته باشد، آن جرم غیرقابل گذشت است. رابطه نامشروع از جمله جرائم غیرقابل گذشت است و حتی رضایت شاکی نیز در این موارد اثرگذار نیست و موجب خاتمه پیدا کردن پرونده نمی‌شود. پس برای جرایم نامشروع نمی‌توان "قرار ترک تعقیب" صادر کرد. در موارد این چنینی وجود وکیل و مشاور حقوقی مسلط به شرایط از جمله الزامات است


فریبرز ذوالفقاری

با سلام ترک تعقیب" به معنای متوقف شدن تحقیق و تعقیب جرم ارتکابی بوده و در سه صورت اتفاق می‌افتد: بین شاکی و متهم توافقاتی صورت گیرد که شاکی راضی شود تا از ادامه شکایت خود صرف نظر کند. در واقع با این قرار، شاکی به متهم مهلتی می‌دهد تا خسارات وارده را جبران کند. در زمانی که شاکی ادله کافی و مناسب برای اثبات جرم متهم را نداشته باشد. در این حالت، با درخواست "قرار ترک تعقیب"، شاکی یک سال زمان خواهد داشت تا مدارک و ادله جدیدی پیدا کند تا اتهام ثابت شود.


مجید شیخی

قرار ترک تعقیب به معنای متوقف ساختن عملیات تعقیب متهم و تحقیق کردن در خصوص جرم ارتکابی است بسیاری از افراد که در قالب مشتکی عنه یا متهم راهی دادسرا می شوند و همه چیز را به ضرر خود می دانند یا جرم ارتکابی به راحتی قابل اثبات است سعی می کنند در محیطی خارج از دادگاه با شاکی سازش کرده و موجبات رضایت او را فراهم کنند. بدین صورت که وعده جبران خسارت یا بازگشت وضع به حال سابق یا جبران صدمات روحی و معنوی و امثال آن ها را به شاکی می دهند. مشروط بر اینکه شاکی هم از شکایت خود صرف نظر کندمرحله مقدماتی رسیدگی به پرونده های کیفری مربوط به زمانیست که پرونده هنوز به دادگاه ارسال نشده است در واقع دادسرا همچنان در حال تکمیل پرونده است و سعی می کند تا اطلاعات لازم و کافی را درون آن بگنجاند. اگر پرونده از حیطه وظایف دادسرا خارج و به دادگاه ارسال گردید. دیگر امکان درخواست ترک تعقیب از جانب شاکی وجود ندارد. نکاتی که باید در خصوص قـرار تـرک تعقـیب بدانید ۱_قرار ترک تعقیب قابل اعتراض نیست ۲_صدور این قرار اگر متهم در بازداشت باشد آزاد می شود و اگر وثیقه گذاشته باشد از آن رفع اثر می گردد۳_اگر در راستای تأمین خواسته از متهم مالی توقیف شده باشد دستور رفع توقیف از آن مال صادر می گردد۴_قرار ترک تعقیب موجب قطع شدن مرور زمان نمی شود بنابراین باید به این نکته توجه داشته باشید که در صورت درخواست ترک تعقیب پرونده مورد نظر دچار مرور زمان نشود.بهتر است قبل از هر کاری با موسسه وکیل تلفنی مشورتی داشته باشید موفق باشید


حمید مرادی نیا

با سلام قرار ترک تعقیب، یکی از انواع قرارهای نهایی صادره از سوی دادسرا می باشد که در آن، شاکی پرونده، تقاضای توقف تحقیقات و تعقیب متهم را دارد و تا یک سال، پس از صدور قرار و فقط برای یک مرتبه، حق درخواست تعقیب مجدد را خواهد داشت. قابل گذشت بودن جرم و تقاضای این قرار، قبل از صدور قرار مجرمیت یا کیفر خواست، از شرایط صدور قرار ترک تعقیب هستند.


افشاری

با سلام و احترام خیلی خوشحالم که با موسسه وکیل تلفنی آشنا شده ام ، که در همه زمینه های حقوقی بصورت شبانه روزی به هموطنان عزیز خدمات ارائه می کند .


احمدهرمزی

سلام بزرگواران ووکلای محترم بنده بخاطرترس وخسارات زیادتر وگول خوردن شخصی که یک نفر رابه بنده معرفی کرد که جهت انجام کاری که ازطریق بچه های شهرداری که دارای نفوذ ودوست آشنا داره میتواند درقبال دریافت پول کارراانجام ومشکلی ببارنیاد.وپول رادرمغازه نفراول ازطریق کارتخوان انتقال دادم ورسیدگرفتم وبعدازچندی روز اازطریق شهرداری کندهشدوبردند.حالا بنده شکایت کردم .مدارک ومستندات تحویل شده بدون ایکه بنده شفایی یاکتبی درخواست ترک تعقیب نکرده ام بازپرس وجانیشین ایشان بدون درنظرگرفتن حقوق بنده درخواست ترک تعقیب متهم ومتهمین رابه دادستان داده.تمام مراحل دادگاه راانجام دادم . تشکرمیکنم که راه چاره ای به بنده بگوید .هم پول رفت هم خسارات زدند ودادگاه که شکایت کردم اینطور باتشکر شهروند


ثبت دیدگاه شما

فوق تخصصی

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
30 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 280,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
تخصصی

جدول مشاوره حقوقی تخصصی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت
۱۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 120,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱۵ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 170,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۲۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۳۰ دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل 260,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
۱ ساعت مشاوره حقوقی با وکیل 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مشاوره حقوقی حضوری 1,000,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
مطالعه اوراق پرونده به همراه 5 دقیقه مشاوره حقوقی توسط وکیل 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
نگارش نامه ها و درخواست های اداری 500,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
5دقیقه مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری دیه توسط وکیل 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت
محاسبه فوری مهریه به نرخ روز 200,000 هزار تومان پرداخت آنلاین کارت به کارت

© 2021. وکلای تلفنی . تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد.